DOGS AND SPORTS


Nieuws 2014

31 december
Lekker vaak in het bos wandelen om de knallen van het vuurwerk te ontwijken en rond de jaarwisseling een heerlijke schenkel met merg en vlees om de omgeving te vergeten. Biko slaat zich door het oud en nieuw prima heen.


28-30 december

Een hele korte vakantie op een boerderij in Coevorden. Het viel tegen dus we waren zo weer thuis. Wel hebben de beiden honden zich even uitgeleefd op het aangrenzende, vol plassen liggend weiland. 

23 december

Mee shoppen in Zeist.

22 december
Biko geborsteld, voetjes gedaan, ontwolt en in model gezet. Hij kan er weer even tegen.

21 december
Biko is jarig vandaag en wordt 7 jaar!

20 december


Biko gaat elke dag mee naar het bos. Soms gezellig samen met Joy, waarbij hij dan continu belaagd wordt door haar. Hij is veel te tolerant naar de dame. Hij geniet met volle teugen.

28 november

Biko gedruppeld tegen vlooien en teken en even lekker geborsteld. Hier en daar wat haren geknipt zodat hij er weer netjes en fris bij loopt. Hij gaat elke dag mee met Aeilko naar het bos voor een fikse wandeling en het ontmoeten van zijn vele speelmaatjes. 

31 oktober
Naar de trimsalon met Biko. Daar in een korte vacht gezet waarna hij door Aeilko werd opgehaald voor een fikse boswandeling.

Na het wassen en föhnen. Als wij dan een kopje koffie gaan drinken komen de stress en kalmerende signalen met volle overtuiging eruit!

Een kalerik na afloop waar ook Joy weer even aan moet wennen.

29 oktober
Biko voorbereid voor de trimsalon vrijdag.

28 oktober
Vandaag had Biko zijn eerste en hopelijk laatste conflict met een gezworen vijand van hem in deze buurt. Hij nam zijn kans waar en begon een schermutseling met waarbij hij letterlijk zijn neus schende. Een desillusie en een kras op de neus verder overdenkt hij zijn zonden nu in een diepe slaap.

18 oktober
Genieten van het prachtige weer 20+ graden en mooie herfstkleuren samen met Aeilko in het bos.14 oktober
Vandaag gedruppelt tegen vlooien en teken.

5 oktober
Lekker bij de motors liggen als Aeilko daar aan het klussen is. Hij geniet en kluift aan zijn nieuw verworven bot.


1 oktober
Biko en Joy ontwormt met Drontal. Biko voor 35 kg gegeven. Hij reageerde er totaal niet foutief op door overgeven of diarree, dus dat is helemaal fijn.

28 september
Biko geniet van de wandelingen, fietstochten en qualitytime met Aeilko!

23 september
Vandaag een fietstocht door de bossen. Biko geniet!

21 september
Biko gaat mee naar de training bij HWG de Vlijt en loopt daar een super appèl. Hij heeft er echt schik in!

20 september
Lekker naar de Soester Duinen. Voor details kijk bij Joy.

6 t/m 13 september Texel
Met Biko en Joy op vakantie op Texel. Voor alle details kijk bij Joy.

1 september 
Kluiven in de tuin en wandelen in het bos, met of zonder Joy. Genieten!


28 augustus
Biko gaat mee speuren. Tamara loopt voor hem een super spoor uit met verschillende soorten hoeken en bochten. Hij vind het heel leuk en werkt het spoor prachtig uit. Kanjer! Tamara TNX!

In de avond bij WHG de Vlijt nog een lekker appèl gelopen waar hij de bal en kaasjes kon verdienen. Daar het manwerk hem teveel stres oplevert heb ik besloten geen manwerk meer met hem te doen. 

24 augustus
Biko is samen met Joy, mee naar een trainingsdagje WHG de Vlijt te Apeldoorn. Daar loopt hij met veel plezier appèl en mag hij ook nog manwerk doen. Hij is thuis helemaal moe en voldaan.

20 augustus
Mee naar Miranda's trimsalon voor een was en knipbeurt. Biko deed het super en kan er nu weer even tegen.


15 augustus
Met Biko en Joy naar dierenkliniek Chiara voor een rabiës enting voor Biko en een socialisatie bezoek voor Joy.

13 augustus
Biko ontwolt en verder voorbereid op het trimsalon bezoek aankomende woensdag.

10 augustus
Gedruppeld met pipetten tegen vlooien en teken.

2 augustus
Lekkere boswandelingen met Aeilko en dan bij de paarden kijken! Quality time !

25 juli 

Genieten op Landgoed de Treek.

22 juli
Lekker een wandeling naar het bosvennetje, zie Joy haar verslag
Je wordt wel moe van zo'n pup opvoeden!


17 juli
Met Aeilko, Joy en Biko naar het Erkemeder hondenstrand. Voor foto's en verslag zie Joy Nieuws 17 juli.

16 juli
Met Aeilko, Tamara, Joy en Biko naar de Soester Duinen. Voor foto's en verslag zie Joy Nieuws 2014 16 juli.

13 juli
Vanmorgen komt Biko de trap af en heeft onderweg waarschijnlijk zijn teennageltje weer geknakt. Hij loopt mank en blijft dus lekker bij Aeilko thuis. In de middag is het al bijna weer over. 

12 juli
Vandaag worden de honden weer gedruppelt met Pulvex tegen vlooien en teken.
Daarna gaan we vroeg in de ochtend naar VDH Kringgroep de Reggestreek voor een interactieve lezing en training. Biko loopt ook een lekker appèl. 

9 juli
Biko heeft weer een sessie bij trimsalon Miranda. Daar wordt hij gewassen en geföhnd en in model geknipt. Omdat hij nog erg kort in zijn vacht stond was hij heel snel klaar. Miranda TNX!


8 juli 
Biko wordt tegelijk met Joy ontwormd. Hij krijgt Drontal. 

18 juni
Biko gaat lekker mee naar het Erkemeder hondenstrand samen met Joy. Hij geniet van het fietsen met Aeilko en het spelen met Joy. Hij is wel heel erg moe soms van alle slaap tekort door die kleine terrorist.15 juni
Met Biko op de training bij kringgroep Salland het uitbreken naar de pakwerker tijdens het verstekken revieren, in een ander trainingsjasje gestoken en nu hopen dat dit trainingsplan de resultaten gaat geven die ik had gehoopt.

12 juni
Met Biko getraind op kringgroep salland te bathmen. Het appel en pakwerk gingen goed, Biko pakt het heel mooi op. Wordt nog wel een issue dat hij nog steeds uitbreekt naar het verstek waar de pakwerker in staat....grrrrrrr

9 juni
Biko doet het prima met Joy. Vandaag is hij mee geweest naar VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Daar heeft hij gespeurd, appèl gelopen en manwerk gedaan. Hij vond het erg leuk en deed het prima. 

4 juni
Biko doet zijn best om Joy op te voeden. Hij speelt met haar en weet haar nog onder de duim te houden. Vandaag lekker met hem naar de Treek geweest voor een wandelingetje en met de bal gespeeld. Even quality time voor hem alleen. Vanavond gedruppeld met pipetten tegen vlooien en teken.

30 mei
Biko heeft lekker met Aeilko in het bos gefietst. Hij houd bij Joy de wind eronder, maar speelt vandaag wel weer even met haar. 

29 mei
Biko is lekker mee geweest trainen bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Hij loopt een prima appèl en doet ook weer manwerk. Dat was voor hem 8 maanden geleden. Inmiddels is bij hem een kies getrokken die helemaal kapot was. Biko vond het super en deed het prima. HWG de Vlijt TNX!!!

23 mei
Biko heeft heerlijk met Aeilko in het bos gefietst. Verder wordt hij nu vanaf een tuinstoel door Joy geterroriseerd.....


21 mei
Biko is weer naar de trimsalon geweest voor een was/scheer/knip beurt.18 mei
Met Joy en Biko heerlijk getraind bij HSV Batavia te Lelystad. Biko speurde super en liep een mooi appèl.


foto's  Mariëlle Verseveld

17 mei
Biko voorbereid op een trimsalon sessie bij Miranda, door hem te ontwollen, zijn kop en oren te scheren en verder zijn vacht te nettoyeren. Hij had vandaag ook heel veel plezier met het waterbadje wat Tamara kwam brengen. 


15 mei
Lekker getraind met Biko en Joy bij WHG de Vlijt te Apeldoorn. Biko genoot!


11 mei
Met Biko heerlijk gespeurd bij VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Het veld was gemaaid en was redelijk geel. Er stond heel veel wind. Biko deed het super, hier en daar wat slordigheden die in de IPO niet worden getolereerd, maar zo mooi rustig zoeken en keurig de voorwerpen verwijzen. Voor het appèl kwam Mariëlle helemaal uit Apeldoorn gereden om lekker met hem te trainen. Biko en Mariëlle vormden een super mooi team om naar te kijken en beiden hadden enorm veel plezier. Mariëlle TNX! 

5 / 6 mei
Biko en Joy zijn bijna de hele dag samen in de tuin en binnen. Het is vreselijk vermoeiend voor Biko die niets kan doen zonder door Joy te worden geterroriseerd. Hij slaat zich er prima doorheen!4 mei
Met Biko en Joy wezen trainen bij Kringgroep Salland. Daar speurde hij als vanouds super, ondanks dat we al maanden niet hadden gespeurd. Het appèl ging ook heerlijk, er moet wel weer aan zijn conditie gewerkt worden.

2 mei
Biko vind het heerlijk om met Joy te spelen en daagt haar uit met speelgoed. Hij is super tolerant. Hij gaat met Aeilko mee naar het bos, wandelen en spelen met zijn vriendenschaar en ook vaak gaan ze fietsend door de bossen. 

23 april
Lekker gefietst met Aeilko in het bos, in de middag even spelen met Joy en in de avond even trainen in de hallen van Dogcenter. 

20 april
Biko gaat samen met Joy mee naar Apeldoorn voor een training bij WHG de Vlijt. Hij loopt een fijn en vrolijk appèl. Later op de ochtend nogmaals met Mariëlle. Hij geniet en ook wij genieten van hem.

18 april
Biko ontwormt met Endogard. Hij speelt met Joy en heeft het maar druk met alles in de gaten te houden. Hij wordt door Aeilko lekker in het bos uitgelaten en gaat mee naast de fiets. Samen met Joy wandelen gaat super in het bos, in de wijk houden we het nog even gescheiden. 

16 april
Lekker getraind op het veld van HD de Kuil. Ook een wandeling gemaakt samen met Joy daar in de mooie omgeving van deze club.  

14 april
Biko overleeft de eerste week met Joy;  
Youtube filmpje  We zijn super trots op hem!
Vandaag wordt hij ook gedruppeld tegen de vlooien en teken.

12 april
Biko doet zijn uiterste best om met alle veranderingen om te gaan die gepaard gaan met de komst van Joy. Hij doet het prima!

3 april
Biko gaat elke dag naar het bos om lekker uit te rennen en met zijn grote vriendenkring te spelen. Binnen geniet hij van de aandacht en ligt met dit mooie weer graag in de tuin.

27 en 28 maart
Biko gaat met Biko fietsen en verder vermaakt hij zich prima in de tuin met een heerlijke spierkluif en een voetbal.

26 maart
Vroeg in de ochtend naar de Treek voor een super boswandeling met Tamara en Nicky. Om 12 uur naar de trimsalon Miranda, voor een was en knipsessie. 's Avonds weer naar het bos met Aeilko. Een vermoeiende dag voor Biko.19 maart
Training in dogcenter te Kerkwijk. Biko deed het prima. Zelfs sorteren ging erg goed.

16 maart
Training en spelen met de puller ringen met Biko op het terrein van VDH Kringgroep Salland. Biko deed weer erg zijn best en vond de ringen weer geweldig.

13 maart
Heerlijk getraind bij Esther in het Dogcenter. Biko had er super zin in! 

11 maart
Een heerlijke wandeling in het voorjaars zonnetje en even poedelen bij een poeletje!10 maart
Met Biko naar dierenkliniek Chiara voor de 2e enting. Half september weer een enting rabiës en volgend jaar februari weer een cocktail. Fokje TNX!

9 maart
Heerlijk getraind bij HSV Batavia te Lelystad. Een fijn appèl gelopen en Biko had het super naar zijn zin. Hij mocht voor een 2e sessie nog met iemand anders lopen en ook dat ging prima. Nicky was ook mee en liep bij judith een appèlletje. Het weer was zomers en de sfeer super gezellig. HSV Batavia TNX voor de gastvrijheid! 

8 maart
Biko en Nicky weer gedruppeld tegen vlooien en teken.

7 maart
Fietsen met Aeilko door de bossen. Biko geniet!

5 maart
In de middag een heerlijke boswandeling gemaakt van 1,5 uur.
's Avonds training in Dogcenter met Biko. In het begin wat grommen en onzeker op weg naar de hal door het restaurant. Eenmaal in de hal en aan het werk werd het een super training. 

02 maart
Appèl training met Biko op het veld van kringgroep Salland. Lekker gelopen en na het manwerk nog even lekker spelen met de Puller ringen. 

26 februari
Lekker training gelopen met Biko in het Dogcenter te kerkwijk.

25 februari
Biko voelt zich weer goed en speelt in het bos weer met al zijn vriendjes. Het eten gaat nog steeds niet van harte, snoepen en snacken daarentegen des te beter!

23 februari
Biko doet het goed op de antimisselijkheids medicatie, maar is nog niet helemaal de oude. Het eten gaat nog niet van harte, dus blijft hij vandaag gezellig bij Aeilko thuis. 

21 februari
Biko spuugt en voelt zich vreselijk misselijk. Bij de dierenarts van Dierenkliniek Chiara, wordt er een virus infectie geconstateerd, welke momenteel heerst en wat vanzelf weer weg gaat. Biko krijgt een prik tegen de misselijkheid en tabletten mee met dezelfde werking. In de loop van de dag wordt door deze medicatie zijn misselijkheid onderdrukt en voelt hij zich wat prettiger. Fokje TNX.

19 februari
Biko loopt weer een fijne training in het Dogcenter te Kerkwijk.

16 februari
foto J Verheij
Naar dogcenter te kerkwijk voor een workshop met Bianca van der Post met Biko. Biko heeft de hele dag in de hal gelegen, in het beschermd opgezette kamp,  en deed het tijdens de trainingen super. 

12 februari
Lekker wandelen op de Treek.


10 februari
Biko zijn hechtingen worden verwijderd en hij wordt weer helemaal nagekeken door Fokje bij dierenkliniek Chiara. Ook krijgt hij zijn entingen. Alles ziet er goed uit en over een maand mag hij weer terug voor een 2e boost van zijn enting.

8-9 februari

Biko gaat dit weekend met Aeilko mee naar Epe om daar in het vakantiepark de Roompot te genieten van de zendhobby en tussendoor leuke wandelingen. Hij gedraagt zich uitstekend!

29 januari

Biko wordt vandaag gecastreerd en ook wordt er een kies verwijderd. Deze was zonder tandglazuur en de wortels lagen helemaal bloot. Zijn nagels worden geknipt en na gekeken. Thuis ligt hij lekker in zijn mandje onder een deken zijn roes uit te slapen. Wanneer hij wat door de kamer drentelt laat hij zijn dekentje lekker meeliften.

27 januari26 januari


Spelen in de tuin met running egg.

23 januari
Brrrrr koud hé :0)


22 januari
Naar de trimsalon Miranda voor een nieuw sportpak.

's Avonds naar het Dogcenter te kerkwijk voor een training bij Esther Brouwer. Getraind op volgen, sent away, recall, apport, D.C., stay's. Biko was lekker moe na zo'n dagje.
 

20 januari
Spelen en samen het speeltje onder de kast uithalen :0)


17 januari
Met Aeilko naar de Soester Duinen.

15 januari
Met Biko naar Dogcenter te Kerkwijk voor een les uur obedience bij Esther Brouwer. Heerlijk binnen trainen in een verwarmde hal terwijl het buiten regent. Bij binnenkomst vond hij het heel even spannend maar hij ging snel aan het werk om zijn beloningen te verdienen. Hij deed erg zijn best en was heel relaxed. Zelfs de blijfoefeningen gingen super!

13 januari
Biko is 's morgens niet lekker en wil niet eten. Hij heeft een klein beetje gespuugd. Met een boterham gaat zijn wormenkuur van de 3e en laatste dag er toch in. Rond het middaguur gaan er weer brokken in en wordt hij voor een boswandeling meegenomen. Dat hij zich weer lekker voelde werd duidelijk, hij kreeg een graaf aanval :0)


12 januari
Training gelopen in Bathmen onder het alles ziende oog van Judith. Gewerkt aan handtouch, sorteerlapje, apportblokje, posities, recall en send away. Judith TNX!

11 januari
Biko wordt getrakteerd op een 3 daagse wormenkuur. Ook werd hij ontwolt en helemaal doorgekamd. Hij vind het binnenhuis leven nog steeds spannend, maar kan er ook wel van genieten. 
Boven slapen, OK Niet OK, Foei!

8 januari
Training in Leusden bij Bianca van der Post. Getraind op het sorteren. Biko pakte het super op en nam keurig het juiste doekje mee. Nog genoeg om aan te werken, maar het begrip zit er nog in! In de middag naar dierenspeciaalzaak Eemland te Soest om lekkere dingen te halen voor in de mega honden snoeppot. Biko zijn neus maakte overuren. Daarna een lekkere boswandeling waar Biko het nodig vond om 2 x een waterdip te nemen in een modderplas. In de avond lag hij boven op een kleed te slapen.  

5 januari
Training en aansluitend nieuwjaarsreceptie bij VDH Kringgroep Salland. Biko liep een heerlijk appèl. Getraind op apport, volgen, binnen brengen van een sorteerdoekje, recall en DC. Hij had er reuze schik in.

1 en 2 januari
Super weer, het lijkt wel lente!
Lange wandelingen gemaakt in de Treek samen met Tamara en Nicky. Biko loopt aangelijnd en Nicky af en toe los. Soms snuffelen ze samen aan hetzelfde struikje, en dat vinden ze wel spannend maar ze lossen het prima op. Biko is nog steeds super moe van de veranderingen die er voor hem ook plaats vinden. Altijd binnen, altijd gezelschap, veel mee, veel wandelen, het valt niet mee om al deze prikkels te verwerken voor hem. Hij staat zich met regelmaat te krabben als oversprong gedrag en sluit zich soms even af. Het heeft nog tijd nodig, maar hij slaat zich er prima doorheen.