DOGS AND SPORTS


NILIF

Nothing in Life is Free.

Voor niets gaat de zon op.

 

Met deze methode kun je heel makkelijk de relatie met je hond versterken.Hij zal je meer als roedelleider gaan zien en meer vertrouwen in je krijgen.
Geef je hond geen aandacht meer als hij daarom vraagt. Als hij tegen je hand duwt en om een aai vraagt, negeer je hem. Zeg geen " nee", duw hem niet weg, want dan besteed je ook aandacht aan hem. Doe gewoon alsof je hem niet ziet. In het begin zal hij nog harder proberen om je aandacht te krijgen, want dat is hem altijd gelukt. Maar als je niet reageert zal hij er na een poosje mee ophouden.

Houd er rekening mee dat het even kan duren voordat hij het opgeeft om je aandacht te trekken. Hij heeft er tenslotte altijd succes mee gehad. Als het niet meer lukt zal hij des te harder proberen om toch zijn zin te krijgen. Dat is een normaal verschijnsel. Let op dat je dan niet toegeeft want dan duurt het des te langer om hem het af te leren.
Let op dat je hem niet ongemerkt toch van alles gratis geeft, zoals zijn speeltje weggooien als hij ermee aan komt, of een aai als hij naast je komt zitten. Het betekent niet dat je je hond geen aandacht mag geven en hem niet mag aaien. Maar houd goed in de gaten dat het initiatief van jou uitgaat. Zorg dat jij bepaalt en niet hij. Roep je hond bij je om hem te aaien. Dat mag zo vaak je wilt.  Je hond moet dit allemaal gaan verdienen. Als hij wil eten? Prima, maar vraag eerst even een " zit". Wil hij spelen? Vraag weer een " zit". of een " af". Wil hij uit? Hij moet rustig bij de deur staan. Als hij als een gek gaat blaffen gaat het feest niet door. Ga gewoon terug en probeer het even later nog een keer. Vraag om een "zit" voordat je hem aanlijnt. Zorg dat je het beheer hebt over alle zaken die leuk zijn in een hondenleven. Spelen, aandacht, eten, wandelen, uitgaan, een autoritje, naar het park gaan, een aai. Alles wat je hond leuk vindt komt van jou.