DOGS AND SPORTS


Nieuws 2015

27 maart
Joy gaat naar behendigheid les en doet haar uiterste best. Ze vind het weer geweldig, het is echt haar ding!
Joy is schijnzwanger maar heeft tijdens deze bezigheden daar totaal geen last van :)

23 maart
Samen met Biko een boswandeling. Daarna lekker spelen in de tuin. Het kostte echter Joy wel wat moeite om Biko zover te krijgen! 
22 maart
Foto's Mariëlle Verseveld 


Met dank aan Jack Stienstra 
Vroeg in de ochtend naar Apeldoorn om te gaan speuren met Klaas. Er staat een koude straffe wind en we speuren op een weiland met wat langer onregelmatig gras. Joy doet het super! Het appèl is vandaag een wat moeilijker item. Joy is snel afgeleid en heeft moeite met sommige oefeningen. Het manwerk gaat nog steeds met kleine stapjes vooruit. Al met al zou je zeggen dat ze vandaag een vermoeid beeld toont of nog last heeft van de naweeën van de loopsheid. Na de training naar de manege waar vlakbij een bospad loopt met een watertje. Daar Joy even lekker laten lopen en geprobeerd of ze een bal uit het water wilde halen. Ze negeerde de eenden, maar stond te piepen en blaffen in het water naar de bal. Ze wilde niet zwemmen en de vaste ondergrond in het water verlaten. Doordat ze uiteindelijk stond te rillen van de kou / spanning, heb ik het gelaten voor wat het was en zijn we zonder bal terug gelopen.

Daarna door naar Tamara om samen met haar en Nicky een terrasje te pakken en even lekker te chillen om de dag af te sluiten met een super boswandeling. Ook hier eindigde de dag voor Joy weer op haar schapenvacht :0)

21 maart
Joy gaat met Tamara mee voor een heerlijke wandeling. Ze komt super moe en voldaan terug. Ze heeft lekker gespeeld met een andere hond en zelfs een bal uit het water gehaald, waarvoor ze een mini stukje moest zwemmen! Ook nu duikt ze thuis meteen haar schapenvacht op.20 maart
Net na zonsopgang een lange wandeling in de Treek samen met Tamara en Nicky. Prachtig.... maar o wat vroeg!
Joy krijgt een mooie warme schapenvacht om op te chillen. Ze vind het heerlijk en ligt er graag op. Het ligt nu op de bank om later te gaan verhuizen naar een eigen hondenmand. 19 maart
In de ochtend, samen met Biko naar de Treek voor een fikse wandeling. Daarna in de tuin spelen en zonnebaden. In de avond een training bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Ook komt vandaag haar nieuwe bench binnen voor de behendigheid. 


18 maart
In de ochtend naar Dogcenter te Kerkwijk voor een training met Esther Brouwer. Joy was er helemaal voor in en deed het super. Apporteren, posities, en heelwork geoefend. Daarna nog even over het landgoed gelopen. Joy zag daar een eendenpaartje aan de waterkant zitten en zocht meteen contact met mij. Super! Ze checkte in en samen liepen we zonder slag of stoot de andere kant op. Mooi!!! In de avond gaat ze mee op de koffie naar Tamara. Daar eet ze alle botjes van Nicky op en slaapt op de bank tegen Tamara aan. 

17 maart
Om 08.00 uur op de fiets met Joy voor een rustige fietstocht door het bos. Joy deed het super en genoot. Ze luisterde prima en liep keurig mee. Ook nog even getraind op het veldje bij de waterput en een drinkpauze ingelast. Totaal op de fietsmeter was 7,25 km.

Rond 11.00 uur een mooie wandeling door de Treek samen met Nicky die hier vandaag logeert. Daarna chillen in de tuin en genieten van het prachtige voorjaar weer.


16 maart
Vandaag D-Day! We gaan naar Dierenkliniek Putten om daar röntgenfoto's te laten maken van Joy haar heupen, ellebogen en rug. De zogenaamde sportkeuring. De foto's worden beoordeeld door Dr. Kranendonk en je krijgt een cd mee met de gemaakte foto's en een verklaring. Super snel en vakkundig werd Joy geröntgend en na 5 minuten was ze klaar. De uitslag was geweldig; HD-A, ED-vrij en rug - geen afwijkingen. De weg naar behendigheid staat open en ook alle andere sporten zijn mogelijk. Ook even Joy gewogen en ze was bijna 23 kg.


Na afloop samen met Aeilko en Biko een fijne wandeling door het bos gemaakt. Thuis in de tuin moest Joy het allemaal nog eens overdenken.


15 maart
Vroeg in de ochtend naar Apeldoorn om te gaan speuren, samen met Klaas. Joy liep een recht spoor met in elke voetstap runderhart en dat ging goed. Daarna een fijn appèl, waarbij ze heel goed gefocust bleef. Het manwerk was super. Ze was vandaag in topvorm!
Daarna door naar Tamara om samen met Nicky nog een stevige boswandeling te maken. 

14 maart
In de vroege ochtend naar de Treek voor een lekkere wandeling samen met Nicky. Daarna door naar de Balans en Coördinatie training van hondenschool "het Klikt" in Achterveld. Daar doet Joy het super! In de namiddag nogmaals een flinke wandeling met deze twee zodat ze daarna samen op de bank in diepe slaap vielen.


Foto's Paulien Jekel van Hondenschool "Het Klikt"

13 maart
Joy gaat mee naar behendigheidstraining. Daar doet ze haar uiterste best. Thuis samen met Nicky in de tuin en na de lunch samen naar de Treek voor een lange wandeling. 

12 maart
Heerlijk weer en we maken dan ook een prachtige wandeling op de Treek. Daar weet Joy de bomen te vinden die in de basis van de stam zijn gesplitst en daardoor een bekkentje met water bevatten. Ook het kleine drink poeltje weet ze feilloos te vinden. Tijdens de wandeling ook nog even getraind. In de namiddag ook in de tuin even met haar getraind. Verder lekker kluiven en genieten van de zon op haar Fatboy.

11 maart
Naast de wandeling samen met Biko of Nicky en het heerlijk spelen in de tuin, is het vensterbank lopen een nieuwe hobby geworden van Joy. Op de ramen zitten hele tekeningen van haar neus!


Daar zal nog een klein stukje opvoeding bij moeten :0)

10 maart


Spelen in de tuin met nieuwe speeltjes. Favorieten zijn de Kongbal waarin een tennisballetje gevangen zit die als je schud, rond draait, en een voer ufo. Ook heeft Joy een super nieuwe, zachte leren halsband met bijpassende riem gekregen.

7 maart
Joy en Biko gedruppeld tegen vlooien en teken.

6 maart

Joy gaat mee naar haar behendigheid les van Jan Sprij. Daar doet ze super haar best en heeft reuze pret. Heerlijk om naar te kijken. Na afloop door naar de Treek om daar met Nicky een lange wandeling te maken. In de middag mee naar de manege waarna we wederom een fikse wandeling maakte op de terugweg naar huis. Tijdens deze wandeling ook even wat kleine dingen getraind wat ze super oppakte.

5 maart
In de ochtend naar de Treek samen met Biko. Daar rennen en spelen beiden heerlijk in het zonnige voorjaarsweer. Rond het middaguur naar Hondentrimsalon Miranda om daar vakkundig en met veel rust en takt in bad te worden gestopt. Daarna werd Joy geföhnd en haar nagels geknipt. Nu ze in de laatste dagen van haar loopsheid zit is het fijn als ze weer fris ruikt en lekker schoon is. Miranda TNX!


4 maart
Nicky is een dagje te logeren bij ons. Hij vind Joy meer dan interessant nu ze in haar 3e week van haar loopsheid zit. Rond 11 uur gaan we gezellig een rondje Treek lopen en daar slooft Nicky zich geweldig uit. Hij loopt achter Joy aan en draaft, galoppeert en spring over heideplanten om maar in haar buurt te zijn. Heel vermakelijk om te zien. Als Nicky toch heel even de interesse verliest komt Joy hem nog even opwarmen :) Na een wandeling van een uur zijn beiden meer dan moe. Aan het einde van de dag gaan we nog een klein rondje doen en daar zie je dat ze inderdaad nog moe zijn. 


3 maart
Training gelopen bij Esther Brouwer in Dogcenter te Kerkwijk. Een verwend gevoel als het buiten regent en waait en je loopt dan indoor! Esther TNX voor alle aanwijzingen en inzichten! In de namiddag nog een rondje Treek met Tamara en Nicky. Gelukkig scheen toen weer de zon :)

2 maart
Joy is de gehele dag mee op sjouw, naar de manege, de Treek samen met Nicky en mee naar dierenspeciaalzaak Eemland. Dat laatste was een waar feestje voor haar neus. Ze snuffelde weer alle bakken door en maakte haarfijn duidelijk waar haar voorkeuren lagen!

1 maart2x een sessie appèl gelopen en manwerk gedaan bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Op de terugweg nog even lekker rennen in het bos.

27 februari
Joy geniet de hele week van dagelijkse wandelingen, de ene keer met Biko de andere keer met Nicky. Beide heren gedragen zich keurig ondanks de loopsheid van Joy. Op sommige wandelingen wordt er even getraind maar de meeste wandelingen wordt er gerend en geracet. Vandaag werd Joy weer opgehaald door Tamara voor behendigheid les. Ze deed het super! Daarna even slapen in de bench en door naar de Treek voor een wandeling met Nicky. Op de terugweg van de manege weer een rondje bos. In de avond was ze moe en voldaan.  

22 februari
Gespeurd met Jaap Verhey in Dronten. Joy deed het heel goed ondanks dat het een hele, hele tijd geleden was. Daarna door naar het trainingsveld van Batavia te Lelystad. Daar 2 x een leuke training gelopen en plezier met haar gehad. Joy heeft last van haar ogen, er komt vuil uit en het onder ooglid is binnenin rood. 

21 februari
Met Joy in de tuin getraind en in de middag samen met Nicky een wandeling in de regen gemaakt. 

20 februari
Joy heeft een superfijne behendigheidstraining gelopen! Haar snelheid, wendbaarheid en reactie op aanwijzingen zijn prettig ontwikkeld en ze heeft er ook ongelooflijk veel plezier in. In de middag nog een kleine training in de tuin met het apporteer blok en wat posities, in de regen. Daarna lekker opgekruld op de bank slapen, ze is echt moe :0) 

19 februari
Met Joy naar Dogcenter te Kerkwijk voor een training met Esther. Daarna via de manege door naar het bos voor een fikse wandeling. 

18 februari
Joy geniet van de zon en heeft de rug kussens van de bank gebombardeerd tot mand. Zo kan ze fijn naar buiten kijken en alles in de gaten houden.

In de middag met Nicky naar de dierenarts en Joy gaat gezellig mee. Na afloop naar de Treek met allebei, voor een lange wandeling en genieten van het zonnetje. 


17 februari
Biko wordt vandaag door Joy terecht gewezen op een niet mis te verstane manier. Ze scheld hem met een grote mond de huid vol. Biko trekt zich onmiddellijk verongelijkt terug. Kleine meisjes worden groot! Ze heeft vandaag weer heerlijk gerend in het bos en in de tuin op een lekker bed een kluif in het zonnetje gegeten. 

16 februari 
Joy is overduidelijk loops. Biko vergeet alles en is duidelijk stapel verliefd. Ze mag nu alles van hem en hij vergeet te grommen om dingen die daarvoor echt niet door de beugel konden. Joy buit het uit tot op het bot!
We nemen ze beiden mee voor een wandeling op de Treek waarbij we Joy meer dan eens tot de orde moeten roepen om Biko te redden. Het wordt een zware periode voor deze jongen! Thuis lekker in de tuin ravotten en op een bot kluiven. Ook vandaag haar loopsheid broekje aangepast. Ze vind het wat vreemd, maar laat het wel zitten.

15 februari
In de ochtend naar de Treek voor een frisse wandeling in het vroege zonnetje, om vervolgens door te gaan naar Kat-Hond om deel te nemen aan een "Back to Basic "  experience. Een prachtige ervaring! Connie Berendsen, Wendy Schipper, Wim van de Groep en Hilda Buddingh TNX! Daarna nogmaals naar de Treek om even uit te waaien, voordat Joy uitgeteld thuis in slaap viel.


Onderstaande foto's gemaakt door Connie Berendsen van hondenschool Kat-Hond14 februari  Joy 1 jaar!

fotocollage Tamara van der Wagen

Een heerlijke wandeling in de Treek samen met Biko.

13 februari
Joy gaat in de ochtend mee naar de behendigheid les met Tamara. Ze heeft hier voor het eerst een kleine discussie met een andere hond. Hierna is ze gelukkig weer gewoon gefocust en gaat aan het werk met Tamara. Na de les naar de Treek waar ik hun met Nicky sta op te wachten. Een heerlijk wandeling in het zonnetje en Joy gedraagt zich voorbeeldig als er 2 paarden voorbij galopperen. Daarna door naar het pannenkoekenhuis voor een gezellige lunch. Joy en Nicky mogen mee naar binnen en gaan lekker onder tafel liggen. Joy probeert een enkele maal te gaan zitten en bedelt met een zielig blik, maar gaat uiteindelijk slapen. Zelfs als er honden langs lopen blijft ze keurig liggen. Een super restaurant training, trots op mijn meisje!

12 februari
Met Maud en haar labrador Esly naar de Soester Duinen voor een heerlijke wandeling.
11 februari
Nicky logeert vandaag bij ons. Samen met Joy maken we een super wandeling over de Treek. 
Vandaag ook Joy haar laatste les bij Puppy Place te Nijkerkerveen. Omdat ze vandaag weer overgegeven heeft neem ik haar niet mee. We krijgen een mooi deelname certificaat uitgereikt. Wendy en hondenschool Kat-Hond TNX voor de genoten lessen en alle wijsheden die we mochten leren.


10 februari
Joy wil haar ontbijt niet en rond een uur of 10 geeft ze een hele lading gal en slijm op. Ze is wat misselijk wat al weer snel weg trekt. Ze is tijdens de 2 wandelingen op de Treek heel levendig en drinkt goed. De avond maaltijd gaat er wel goed in. 

9 februari
In de ochtend met Aeilko naar het bos waar ze samen met hem een heerlijke wandeling maakte en met enkele honden speelde. Ze luistert prima naar hem en is een stuk zekerder van zichzelf met spelen. In de middag is Biko weer thuis met mij en spelen ze samen in de kamer en de tuin. Na het eten zijn beiden moe en treed eindelijk de rust terug. Laat in de avond moet Joy overgeven en gooit haar maaltijd er uit.

8 februari
Training in Apeldoorn. Met Joy getraind op posities en volgen. Ook het revieren, vooruit sturen en afliggen. Aanblaffen in het verstek op mij voor een speeltje ging drangvol. Een apport met klein blokje ging snel en super. De 2e sessie gebruikt voor een apport met het houten IPO I blok. Na een paar keer los-vast en kort inbrengen, het blok gegooid en ze ging uit als een speer, pakte meteen op en kwam snel en correct zonder verkauwen inbrengen! Topper. Ook het manwerk met Jan-Willem ging goed.
Ook even oefenen voor behendigheid 2on2of.

7 februari
In de ochtend een mega wandeling samen met Nicky op de Treek. Daarna lekker in de tuin rondstruinen en kluiven op buffelhuid botten.  

6 februari
Joy gaat met Tamara mee naar behendigheidstraining te Veghel. Ze doet het super goed en leert snel. In de middag weer een flinke wandeling samen met Nicky.

5 februari
Een hele koude maar super training te Apeldoorn. Met Joy het volgen en posities getraind en later op een leeg veld het apport. Met het apport voor het eerst ook het blok eens weggegooid en tot mijn grote vreugde ging ze als een speer uit pakte het snel en correct op en kwam snel zonder verkauwen binnen. Topper!

3 februari
Een fijne training in het Dogcenter te Kerkwijk bij Esther Brouwer. Esther TNX!

2 februari
Nicky logeert een dagje bij ons en samen met Joy lopen we vandaag 2 x een lekkere ronde over de Treek. 
Wel valt het op dat ze rechts voor een beetje mank loopt. Na een paar passen is het weg, maar toch even opletten!

1 februari
Training bij WHG de Vlijt te Apeldoorn. Getraind op volgen, apport, posities, revieren, aanblaffen in het verstek, vooruit sturen en afliggen met afleiding. Daarna manwerk met Jan Willem. Joy deed het super! Klaas had lekkere verse dinobotten meegenomen voor de honden en daar heeft Joy in de avond fanatiek op liggen kluiven. Klaas TNX!


31 januari
Joy gaat mee naar een praktijk training puin zoeken bij de vereniging Reddingshonden Midden Nederland. Allereerst mag ze los over het terrein lopen om te zien of ze zich vrij beweegt over de voor haar vreemde ondergrond. Ze loopt vrij over het puin, glas, hout en andere ondergronden waar ze normaal gesproken nooit over zou lopen omdat ik dat te gevaarlijk zou vinden.Komen hier de lessen Balans en Coördinatie dan te pas? Ze begroet de andere clubleden vrij en vrolijk en gaat verder mee trappen op en af en ruimten in van de appartementen en leegstaande flats. Ze onderzoekt van alles en loopt inderdaad niet in zeven sloten tegelijk, alhoewel ik het zelf allemaal maar erg eng vind. Na een rustpauze wordt er gekeken of ze verder geschikt zou zijn en het leuk vind om mensen te zoeken. Met haar speeltje wordt ze uitgedaagd door een "slachtoffer" die het meeneemt, waarna ze het mag halen. In de eerste instantie in zicht en vlakbij. Dan gaat er steeds een andere persoon met haar speeltje verder weg zitten en uiteindelijk na 6 keer zat er een persoon in een half donkere kamer in de hoek. Joy zocht haar op en blafte aan om haar speeltje te krijgen. Super, dat ze zo snel het spel door had en zo vrij was om dit te doen. Zo trots op dit meisje! Reddingshondengroep Midden Nederland hartelijk dank voor deze fijne training. Het was een prachtige belevenis om Joy zo te zien.

30 januari
Tamara gaat met Joy weer naar behendigheidstraining van Jan Sprij. Daar gaat ze tussen de sessies door in een stoffen bench. Dat vind ze even wennen maar ze vind er rust bij en dat is super. In de middag weer lekker rennen met Nicky.28 januari
Nadat  Biko vandaag helemaal klaar was bij Miranda's trimsalon werd hij opgehaald door Aeilko die meteen Joy bracht. Zij werd door Miranda rustig en beheerst de nageltjes geknipt. Daarna door naar de Treek voor een wandeling.

25 januari

Met Joy getraind bij WHG de Vlijt te Apeldoorn. Daar een fijn appèl gelopen en manwerk op de wat gladde ondergrond van sneeuw gedaan. Op de terugweg even langs Tamara om samen met haar en Nicky een wandeling te maken.
foto Mariëlle Verseveld

23 januari
Joy gaat met Tamara mee naar behendigheid en heeft het maar druk in haar auto met het onderzoeken naar uitbraak mogelijkheden naar de voor cabine, waar Tamara ook een beker cappuccino koffie heeft staan wat zij ook heel erg lekker vind.

Joy was in de les wat puberaal en druk, maar deed haar oefeningen uiteindelijk naar wens :)

19 januari
Joy traint in de tuin met Tamara op de items van behendigheid. Joy pakt het snel op en beiden hebben dolle pret.


In de tuin spelen met een stokbrood voor de vogels. Even markeren met mijn poot! Its mine!


18 januari
Foto's Mariëlle Verseveld.


Training bij HWG de Vlijt. Als eerste op een leeg veld en geoefend; het apporteren, revieren, vooruit sturen, platte schutting, volgen aan de handtouch en posities. Ook hier weer een gemotiveerde Joy. Daarna manwerk wat bestond uit technische bijtoefeningen, bewaken en als nieuw item, een begin aan de vlucht. Trots op mijn meisje! In de middag naar Tamara voor een wandeling samen met Nicky in een heel erg modderig, nat en regenachtig bos. Dat kon Joy niet deren en ze had nog energie voor 10!

17 januari
Met Joy naar een training met IPO obedience sporters op het veld van VDH Kringgroep Apeldoorn. Daar een heerlijk appèl gelopen met haar! In de middag nog naar Tamara en een wandeling gemaakt.

16 januari
Tamara haalt Joy op voor een agility training bij Jan Sprij. Daar leert ze Joy de kneepjes van deze sport en beiden hebben er super schik in. Weer thuis lopen Nicky en Joy samen in de huiskamer. Joy heeft een gepast respect voor Nicky. Super!
In de middag weer een wandeling met Joy om de benen te strekken.

15 januari
In de middag naar Dogcenter te Kerkwijk voor een training van Esther Brouwer. Daar in de hal lekker getraind met Joy terwijl het buiten echt herfststorm was. Geoefend en gespiegeld op apporteren, handtouch volgen, positie en eigen lichaamsbeheersing. Esther TNX!
In de avond naar Apeldoorn voor een training bij HWG de Vlijt. Ik was er vroeg en had daardoor een leeg veld voor mij helemaal alleen. Daar heerlijk getraind en met Joy wat uit de middagtraining herhaald en als toetje vooruit sturen en over een lage schutting. Het manwerk ging ook super. Joy maakt steeds weer vorderingen en groeit zowel geestelijk als technisch. Jan-Willem TNX!  

14 januari
Met Joy naar de training van Kat-Hond te Nijkerkerveen. Daar gedroeg ze zich prima tussen de andere honden. 

13 januari
Joy houd de wacht en heeft daarvoor een uitstekende stek gevonden!


11 januari
Met Joy weer een start gemaakt met de IPO trainingen bij HWG de Vlijt in Apeldoorn. Het appèl ging super, ze is meer gefocused en biedt meer aan. Het manwerk was ook super, Joy maakt steeds weer vorderingen en krijgt ook nieuwe items aangeboden. Vandaag bewaken, waarbij de pakwerker stil komt inlopen en Joy dan haar focus op hem moet behouden. Deze stilte en het missen van lijnsteun maakt haar iets onzeker, maar ze beantwoordt wel met goed bijten en hersteld meteen. Mariëlle Verseveld maakt een filmpje waar het mooi op staat. http://youtu.be/Gj0t1ImJFic  . Na de training en de koffie, nog even op het veld ballen en wat trainen. Ook dat gaat super en ze geeft 200 %. Via een wandeling in de Treek naar huis.

10 januari
Biko en Joy een ontwormingskuur Drontal gegeven en in de ochtend met Joy naar de Soester Duinen geweest. Het stormde en de zandduinen waren aardig aan het stuiven. Joy speelde en rende en gedroeg zich weer super. Na een uitbundig spel met een jachthond en een renwedstrijd met een windhond was ze echt moe. Ze kwam pijlsnel vanuit alle situaties en alle afstanden en genoot van het rennen. Na een bezoek aan dierenspeciaalzaak Eemland door naar Tamara. Na wat verdere bezoeken als toetje nog een fikse wandeling in de Treek aan het einde van de dag. Thuis moe en voldaan.


9 januari
Joy gaat in de vroege ochtend mee met Tamara naar de eerste les Behendigheid van Jan Sprij. Joy doet het super en dat roept om een leuke nieuwe sport voor Joy. In de middag gaat ze weer lekker mee voor een boswandeling.

7 januari
Met Joy in de ochtend naar de Soester Duinen om daar lekker een zandwandeling te maken tussen andere honden. Joy weet zich prima aan te passen aan de verschillende typen honden. Ze maakt kennis met allerlei verschillende rassen en karakters. De honden die snel en groots op haar af komen ontvangt zij gereserveerd en onderdanig. Ze speelt en rent en leert om te gaan met alle prikkels en de verschillende talen. Rennen met een Samojeed achter je aan die piepend zijn stinkende best deed om haar bij te houden...hihi. In het water even schrikken voor een snel naderende en zich groots opstellende Rottweiler teef. Ook daar, meteen na de kennismaking, spel. Joy maakt ook kennis met 2 jonge Sint Bernards. Uitrennen en kennismaken, inchecken en weer verder gaan. Als ik haar fluit of roep komt ze meteen aanscheuren. Super trots op mijn meisje!
4 januari
Met Joy meegedaan aan de workshop Contact, Focus and Controle van Geertje Schijf in het Dogcenter te Kerkwijk. Joy deed het super in het praktijk gedeelte. Weer nieuwe dingen geleerd voor in ons rugzakje.

1 januari

Een heerlijke lange wandeling gemaakt met Joy in de vroege ochtend van deze nieuwjaarsdag. Landgoed de Treek was zonovergoten en verlaten. Het was er muisstil op het geluid van de vogels na. Wat een prachtgebied!

Daarna thuis heerlijk kluiven op de schenkel van de afgelopen nacht die bewaard was in de koelkast. Onder allerlei piep geluiden werd deze nog een 2,5 uur "bewerkt".