DOGS AND SPORTS


Nieuws 2014

31 december - 1 januari
Knallen?? Waar??

31 december
De dag start met een heerlijke lange wandeling in de Treek samen met Nicky en Tamara. Moe en voldaan lekker thuis even slapen. Daarna nog een fijne training in de tuin, zich niets aan trekkend van de knallen. Heerlijk dat ze zich hier zo mooi doorheen sleept. Bij het uitlaten in de wijk loopt ze gewoon met haar staart in de neutrale stand en reageert niet op de knallen. In de late middag weer met beiden een boswandeling om zo de avond in te gaan. Rond de jaarwisseling krijgen ze een schenkel met merg en vlees om daar lekker op te kluiven. Zo hebben ze een heerlijke afleiding van al dat geknal. 


28-30 december
Een korte en voortijdig afgebroken vakantie in de buurt van Coevorden. Het boerderijtje was helaas zo vervuild en gedateerd dat we na 2 dagen terug naar huis zijn gegaan. Voor Joy en Biko was het helaas ook geen goede keuze, er liep overal stroomdraad en in de nabijheid alleen een weiland om in rond te crossen tussen de waterplassen met ijs. 
Thuis viel alles weer op zijn plaats en was er rust. Met Joy een heerlijke wandeling in de Treek gemaakt en Biko in het bos. 27 december
De eerste kennismaking met sneeuw. Joy kijkt verbaast de achtertuin in en stapt op het witte goedje. Ze hapt erin, en begint met rennen. In de ochtend met Tamara en Nicky afgesproken bij de Treek en daar in de sneeuwbuien een wandeling gemaakt. Joy was, zoals gewoonlijk, knettergek!24-25-26 december
Naast lekker meesnoepen met alle lekkers ook elke dag 1 of 2 keer naar het bos om lekker uit te rennen met Biko, Nicky of alleen. 

23 december
Met zijn allen naar Zeist voor wat kerstshoppen. Biko en Joy gedroegen zich keurig. 

In de middag nog een wandeling in de Treek. Daar bezeerde Joy zich aan een paaltje, gelukkig trok de pijn weg en bleek er geen blessure te zijn.

22 december
In de ochtend werd Joy op de trimtafel gezet en kreeg een grondige borstelbeurt. Er kwam best nog veel haar af! Daarna ging ze onder protest achter het keukenhek en werd Biko geknipt en geborsteld. In de middag naar Miranda's trimsalon waar haar nagels vakkundig werden geknipt. Deze groeien als kool en ondanks dat ze de grond niet raken zijn ze erg lang. Miranda TNX. Hierna door naar de Treek voor een renpartij. Thuis kwam Tamara met Nicky op bezoek, een feest voor Joy. Joy past zich meteen aan aan Nicky die schijnbaar moeiteloos zijn persoonlijke zone vrij houd. Prachtig!

21 december


Met de eindejaarswandeling meegeweest van Connie Berendsen. Deze was georganiseerd voor haar kennel Giants May Be's Place nakomelingen en (oud) cursisten van haar hondenschool Kat-Hond. Voor Joy de eerste keer in zo'n grote groep van wel 60 honden waar van alles tussen liep. Grote Oud Duitse Herders, Deerhounds, Duitse Dog, maar ook kleine hondjes en puppen. Joy wist perfect met alle situaties om te gaan en kende haar hondentaal. In de middag slapen in de auto terwijl ik Revenge longeerde. Daarna nog even naar de Treek voor een kleine avondwandeling na zonsondergang. Moe en voldaan kroop ze op de bank en rolde zich op voor een diepe slaap!


20 december

In de ochtend met Aeilko en Joy naar de markt om wat boodschappen te doen. Daarna door naar een tuincentrum. Joy gedraagt zich super. Je merkt dat dit allemaal al helemaal gewoon is voor haar. 
In de middag met Aeilko en Biko samen naar het bos om een mega wandeling te maken. Joy rent en en rent! Ze beukt vaak tegen Biko aan en deze geeft amper antwoord. Dan heeft ze toch aanzienlijk meer respect voor Nicky! Joy luistert prima, en komt graag voor de bal of een snoepje. Tamara heeft haar geleerd te komen op een fluitsignaal en ook dat werkt als een speer! Samen rennen en spelen maakt moe, dus thuis is het in de avond heerlijk rustig :0)

19 december


Alle dagen wandelen en ook vandaag weer lekker een grote ronde in de Treek. Ondertussen ook een klein stukje handtouch lopen voor je bal :))), tjonge dan heeft ze een super power! In de ochtend mee geweest naar Eemland diervoeders, waar Joy haar neus verloor in de vele bakken met lekkers. 2 nieuwe hondenpenningen besteld voor aan haar halsbanden en weer lekkere buffelhuid en andere stinkende dingen meegenomen.

18 december 
Training in Dogcenter te kerkwijk waar Joy en ik heerlijk trainen in de warme en droge hallen onder het begeleidend oog van Esther. Esther TNX!

13 december
Vroeg in de ochtend een super wandeling met Tamara en Nicky samen op de Treek. Daarna door naar Dogcenter te Kerkwijk waar een obedience wedstrijd wordt gehouden in de hallen. Joy gedraagt zich super en kan zelfs haar focus houden als ik haar iets vraag. Verder vind ze het prima om met mensen te socializen. Op het landgoed van Dogcenter haar nog lekker laten rennen waarbij ze ook nog de sloot indook en als een baggerschuit er weer uit kwam. Pfff stinken zeg! Door naar de manege om een les bij Revenge te kijken en als toetje samen met Tamara en Nicky nogmaals naar een ander stukje Treek om daar weer te wandelen. Thuis buffelhuid knagen en slapen!

12 december
Storm en flinke regen, maar samen met Nicky en Tamara naar de Treek voor een fikse wandeling. Joy vermaakt zich uitstekend in de vele en grote waterplassen en trekt zich niets aan van het weer. Ze ziet Nicky voor het eerst in een hondenjasje en dat trekt wel haar aandacht. Na hem even van dichtbij geinspecteerd te hebben plaagt ze hem zoals voorheen :0) Na de wandeling met zijn allen verzopen naar huis voor de lunch. Daar gaan Nicky en Joy samen naar binnen en respecteren elkaars ruimte. 

10 december
Met Joy naar de Treek voor een heerlijke wandeling. Door naar de manege om  Revenge te verzorgen en op de terugweg nogmaals een fijn stukje Treek om het af te leren. Joy stoot een vogel op en rent er onmiddelijk achter aan, maar komt op haar naam onmiddelijk terug geraced. Super! In de avond lekker kluiven op nieuwe buffelhuid items en een stuk buffelhoorn.

8 december


Vroeg naar Dogcenter te kerkwijk om daar op het landgoed lekker met Joy te lopen zodat ze heerlijk de beentjes kon strekken. We gaan vandaag in de verwarmde hallen 2 x een sessie met Shirley Clowes trainen.  
Met Shirley gewerkt aan het heelwork, touch, apport, langzame pas positie, inkomen, handling, D.C. posities. Was, zoals gewoonlijk, weer een super workshop! Joy gaf zich helemaal en heeft tussen de sessies door nog heerlijk op het landgoed van Dogcenter gerend. 
Dank aan Rick en Wil voor het maken van foto's.

7 december 
Training bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Daar een spel appèl gelopen en manwerk gedaan. Joy groeit duidelijk in het manwerk. Na de training naar Tamara voor weer een wandeling met Nicky samen in de Treek. Ondanks de regen vonden beiden het super.

6 december
Met Joy gespeurd en daarbij het spoor uitgelegd met halve kippenhartjes. Joy speurde als vanouds van voetstap naar voetstap. Na het speuren een lekkere wandeling samen met Tamara en Nicky door de Treek. 

5 december
Speuren in de Bilt samen met Mariëlle. Joy bakt er compleet een potje van en is totaal niet met speuren bezig. Het speuren afgebroken en even een nachtje over slapen. Ondanks dat ze niet heeft ontbeten heeft ze totaal geen trek voor het speciale voer dat op het spoor ligt. Moeilijk speuren met voer met een hond die eten geen belangrijk item in het leven vind :(
In de middag kwam Tamara met Nicky lunchen en beiden honden werden samen in de huiskamer gelaten. Joy had een super respect voor Nicky en het is mooi om te zien dat beide er zo mooi mee om gingen. Na de lunch nog een heerlijke wandeling met Nicky samen in de Treek. Joy daagde daar Nicky wel weer teveel uit en kreeg lik op stuk beleid. Na de terecht wijzing even schudden en rennen maar weer! 

Het begon redelijk goed......                                                   Lekker wandelen bij het speurveld!                    foto's Mariëlle Verseveld 

4 december
Vroeg in de ochtend met Joy naar het bos gefietst en haar daar los gelaten. Tjonge wat kan ze hard rennen en ver en hoog springen. Thuis gegeten en verplicht slapen. In de middag mee naar Revenge en op de terug weg nog een lekkere wandeling door de Treek. 
In de avond naar HWG de Vlijt te Apeldoorn waar Joy een kort appèl loopt en een super sessie manwerk doet. Laat in de avond thuis waar ze op de bank in een diepe slaap valt.

3 december
In de vroege ochtend een wandeling met Tamara en Nicky. Joy rent en vliegt door het bos. Thuis gaat ze meteen slapen. Pauze!
In de avond een socialisatietraining bij hondenschool Kat-Hond te Nijkerkerveen. Daar werd de les besteed aan verzorging van de hond. Heerlijk warm in de kantine werden de honden geborsteld en lagen ze rustig naast elkaar terwijl er uitleg werd gegeven. Joy gedroeg zich uitstekend. Ook het snuitbandje/muilkorf werd besproken en geoefend. Joy leerde binnen enkele ogenblikken haar neusje in de muilkorf te steken en te houden voor haar beloning. Ze vond het een super spelletje. Ondertussen werd voor Joy een speciale halsband gemaakt door Connie berendsen. In de halsband werd de kleur van Jessy haar halsband verwerkt en ook een bijpassende lijn werd er bij gemaakt. Super blij met dit mooie speciale setje voor mijn mini mechel! Connie TNX!


2 december 
Training thuis. Apport oppakken, aan de hand volgen, af-blijven, posities en verwijzen van voorwerpen. Joy deed het super.

1 december
Joy gaat een klein stukje naast de fiets naar het bos en mag daar los. Daar even lekker uitrennen en dan weer naast de fiets terug. Thuis is ze nog steeds niet moe, maar dat was ook niet de bedoeling. Ze hijgt niet en is gelijk voor alles in. Fietsen moet leuk zijn en geen afmatting voor haar, ze is nu 9,5 maand oud. 

30 november
Training bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Met Joy een super appèl gelopen. Haar focus was super. Daarna een mooie manwerk sessie, Jan-Willem Tesink TNX! Marielle TNX voor de foto's!
29 november
In de ochtend samen met Aeilko, met beide honden naar de Soester Duinen. Rennen, hollen en springen. Elkaar opwachten, besluipen en achterna zitten. Door het zand stuiven en andere honden ontmoeten. Wat een heerlijk stuk natuur in de Soester Duinen en wat een machtig mooie omgeving voor het socialiseren van Joy.


Ook even haar Hurtha jas gepast voor de komende koude om spierblessures te voorkomen tijdens de trainingen.


28 november
Om 08.00 uur samen met Tamara en Nicky een super wandeling door Landgoed de Treek. Joy kreeg zelfs Nicky tot een spelboog en wat huppeltjes door haar aanhoudend uitdagen. Na de wandeling gingen beide honden mee naar binnen. Dat vond Joy spannend en begon te racen hetgeen door Nicky meteen de kop werd ingedrukt. Daarna heerlijk koffie kunnen drinken. 
In de middag nog wat getraind en haar op de trimtafel gezet voor een borstelbeurt. Ze blijft keurig staan en laat zich mooi en ontspannen bortelen. Er kwamen amper haren af, maar voor het socialiseren is het regelmatig aanbieden hiervan geen slechte zaak.

27 november
Trainen in Apeldoorn bij HWG de Vlijt. Met Joy een kort appèl gedaan en een mooie pakwerk sessie. 

26 november
In de ochtend met Aeilko, Biko en Joy naar het bos voor een super fijne wandeling. Joy en Biko gingen keihard rennen en spelen. Tjonge wat kan Joy dan hard rennen en soepel springen. Ze heeft een super timing en lichaamsbeheersing. Ook de buurhond Esley tegen gekomen waar ze ook meteen mee wilde spelen. Ze gingen heerlijk door de modder plassen en kwamen netjes terug met de ballen die gegooid werden voor het hierkomen. Joy heeft af en toe nog last van oorbananen :0). Beide honden gedruppeld tegen vlooien en teken. Joy met Advantix.
In de avond met Joy naar het Tuincentrum Overvecht voor socialisatie. Hier wordt een kerstgedeelte ingericht die garant staat voor wat leuke foto's. Gelukkig bleven alle kerstballen heel!


25 november
In de avond naar Dogcenter te Kerkwijk. Daar training gehad van Esther. Gewerkt aan handtouch volgen, apport, posities en aan de voettarget. Super training met oog voor gedrag, spel en focus.  Esther TNX!

24 november
Joy gaat met Aeilko naar het bos en speelt met een groep honden bestaande uit 2 border collie's en 2 schnauzers. Ze doet het super! 

23 november
http://youtu.be/VnxJJbeatAU  Filmpje samengesteld en gemaakt door Mariëlle Verseveld van Maatwerk Fotografie.
Naar HWG de Vlijt te Apeldoorn voor een training. Samen met Jan-Willem appèl getraind wat Joy super leuk deed. Ze was mooi gefocust. Met manwerk werd ze door Jan Willem aangeplaagd met een stokje wat ze ook daadwerkelijk te pakken kreeg. Ze deed ook dit super. 
Foto's Mariëlle Verseveld.
Na de training door naar landgoed de Treek voor een lekkere wandeling.


22 november
Vroeg in de ochtend naar Zeist waar Joy en Biko meegaan naar de markt en voor wat boodschappen. Voelt wel super veilig zo tussen 2 van die grote "waak" honden :0). Ze gedroegen zich super! Daarna met Joy door voor het 4e en laatste deel van de workshop Balans en Coördinatie bij hondenschool 't Klikt. Joy deed de cavaletti's heel mooi en ook op de grote pindabal durfde ze nu met alle 4 haar poten. Moeilijk vond ze nog de krukjes, vooral als ze van hoog naar laag gingen. Ze heeft er zeker een nog betere body awareness van gekregen en we gaan in het voorjaar 2015 door met het vervolg. In de late middag een wandelingetje met Tamara en Nicky en door naar de manege. Van de manege naar Tamara's huis waar Joy voor het eerst los in huis met Nicky samen liep. Dat ging heel goed en Joy sleepte met alle botjes van Nicky rond. Fijn dat het allemaal zo fijn bij elkaar kan!

21 november
Met Joy en Nicky samen een super grote bos-heide wandeling gemaakt in landgoed de Treek. Heerlijk!

20 november
In de middag een heerlijke wandeling in de Bilt samen met Tamara en Nicky. Joy rent en speelt met een kruising windhond en houd deze zelfs bij! Meerdere honden vind ze spannend maar ook zeer interessant en ze gaat er dan ook wel heen. Luisteren is moeilijk als je midden in je spel zit, maar uiteindelijk blijft ze wel in contact. Er is ook water daar en dat kan ze dan ook niet weerstaan. Door alle rennen en spelen komt haar eten er in de auto helaas weer uit, wat een vieze bende geeft. Thuis valt ze in een diepe, diepe slaap.
In de avond naar Apeldoorn voor een training. Met Joy gewerkt aan apport, handtouch, spel, vooruitsturen voor het eerst, en revieren om een verstek. Ook manwerk gedaan wat Joy super vind. Jan-Willem TNX!

19 november
Socialiseringstraining met Joy bij Kat-Hond. Joy wordt geconfronteerd met fietsers en joggers en doet dat super.

18 november
Training in Dogcenter waar we onder het spiegelend oog van Esther een fijne sessie lopen.

17 november
Joy gaat met Aeilko naar het bos en speelt met een Border Collie kruising. Super!

16 november
Joy blijft bij Aeilko terwijl ik naar de Demo dag van de NBG ga. Thuis gekomen gaan we samen met Tamara en Nicky een fikse wandeling maken in de Treek waarbij Joy, Nicky weer flink uitdaagt en vele meters rond rent. In de avond lekker kluiven op buffelhuid staven en slapen.

15 november


Foto's gemaakt door Paulien Jekel van hondenschool 't Klikt
Deel 3 van de workshop Balans en Coördinatie bij hondenschool 't Klikt met Joy. Ze vind het superleuk en gedraagt zich uitstekend. Alle oefeningen werden wat moeilijker en als toetje mocht ze op een grote pindbal balanceren. Dat vond ze best spannend, maar ze deed het wel. Toppertje! Daarna ging ze mee naar Apeldoorn om te kijken naar het examen bij Kringgroep Apeldoorn. Daar heeft ze nog heerlijk gerend in de weilanden. Op de terugweg langs de Treek voor een lekkere wandeling.


14 november
Joy is vandaag 9 maanden!
Met Joy in de ochtend een lange wandeling gemaakt in het bos. Ze bleef keurig bij me en checkte steeds in. Op haar naam ging ze meteen in de remmen en kwam. Super hondje. Op het einde nog even opgelopen met Yvonne en Loes en hun 4 setters waarbij alles was aangelijnd. Joy ontspande zich snel. In de middag mee naar Revenge en daarna nog een wandeling in de Treek. 

13 november
Joy gaat weer lekker met Aeilko mee naar het bos.

12 november

Met Joy naar Tamara om Nicky op te halen en daarna door voor een superwandeling met beide honden in de Treek. Joy kreeg van Nicky weer een opvoedkundige preek en daarna was ze meer respectvol voor hem. Wel bleef ze hem aanspelen en uitnodigen en dat resulteerde toch in een paar kleine galopjes achter haar aan. Zou Nicky dan toch gecharmeerd van haar zijn? Beide honden moe mee naar huis en in de middag Nicky thuis gebracht en met Joy naar Revenge. Na Revenge nog een middagwandeling in de Treek. Heerlijk!
In de avond een training op het Landgoed van Bianca Gerritse te Nijkerkerveen. Daar deed Joy in het licht van een bouwlamp haar uiterste best en werkte super. Trots op mijn meisje. 

11 november
Aeilko neemt Joy mee voor een boswandeling. Ze rent en heeft plezier. Ze luistert uitstekend en beiden hebben er lol aan. 

10 november
In de avond een stukje gefietst met Joy, die het met alle rust oppakt en daarna lekker binnen op haar botten kluift. 

9 november
Speuren met Joy en Nicky. Joy heeft er totaal geen zin in en na enkele meters komt haar koppie omhoog en neemt ze het voer niet meer op. Begrijpelijk, net lekker gegeten en buikje vol. Nicky speurt geweldig. Na afloop naar de Treek waar Joy lekker rond scheurt en Nicky even uit test. Thuis helpt Joy in de tuin en huishouding.....veelzijdige hond!

8 november
Met Joy naar deel 2 van de workshop Balans en Coördinatie bij hondenschool 's Klikt te Achterveld. Daar mocht ze cavaletti lopen, over de balk met hindernissen en op het balanskussen. Ze deed het super.

Foto's gemaakt door Paulien Jekel van Hondenschool 't Klikt.
Na de les naar Tamara en samen met haar en Nicky naar het Leersumse veld om een heerlijke wandeling te maken. Nicky doet een superjob in de opvoeding van Joy. Hij heeft feilloos door dat Joy heel goed kan toneel spelen en haar overgave vreselijk nep is. Hij is rechtvaardig en heel correct. Onmisbaar voor haar opvoeding deze oude heer!

Alles op hoogte kreeg een uitgebreide snuffelbeurt.

7 november
Met Joy naar Kat-Hond te Nijkerkerveen waar ik een instructeurs cursus volgde "Back to Basic" van Connie Berendsen.
Joy mocht mee naar binnen en vond het erg spannend om de deur binnen te gaan. Eenmaal binnen ontspande ze zich snel en kon door op een bankje te springen de grote Maincoon katten in de buitenren bewonderen. Ook achter glas vond ze ze eng, maar gedurende de dag kon ze het steeds beter loslaten. Ze vond tijdens de ochtend de rust en ontspanning om heerlijk te gaan liggen slapen of kluiven op haar bot. In de middag in de auto slapen en na afloop nog een lekkere wandeling gemaakt zodat ze nog even kon rennen. Trots op mijn puber voor een dag met ontspanning, rust en vertrouwen. 

6 november
Training in Apeldoorn waar Joy een mooie training liep waarin gewerkt werd aan apport, aan de handtouch lopen en posities. Lekker spelen en met veel drive werken. Geen manwerk gedaan, eerst haar lichaam laten rusten van de allergie aanval.

5 november
Joy krijgt nog 1 tablet prednoral, de zwelling is eigenlijk over gelukkig. Ze moet er veel van drinken en plassen waar we dan ook rekening mee houden. Ze gaat in de middag mee naar een training van Esther Brouwer in Dogcenter. We lopen eerst een rondje over het uitgestrekte landgoed.  In een grote hal nemen we de oefeningen door en word ik weer gespiegeld en met nieuwe ideeën en inzichten op pad gestuurd. Esther TNX!

4 november
Joy heeft een hele dikke opgezwollen kop als ze in de ochtend uit haar bench komt. Dat was schrikken. Gelukkig heeft ze het niet benauwd. We gaan naar de dierenarts en daar krijgt ze prednoral wat gevolgen van de allergie moet  tegen gaan. Ze mag 2 tabletten van 20 mg meteen en dan moet de zwelling dezelfde dag een flink stuk minder worden. Wat de boosdoener was blijft duister, maar het vermoeden is een plant die Joy aan een nader onderzoek had onderworpen. Joy woog bij de dierenarts 20 kg.

Ochtend                                                                               Middag

2 november
Examens bij HWG de Vlijt. Joy loopt voor het examen uit nog even lekker een appèl. We trainen het apport, lopen aan de hand, posities, voettarget, de wendigen op de plaats, voet en "helper", en afliggen. Als toetje nog even over de platte schutting. Heerlijk zo'n enthousiaste puber! Na het examen mag ze nog manwerk doen op Jan-Willem. Deze haalt een hele andere Joy naar boven!


Foto's gemaakt door Mariëlle Verseveld.


1 november
Met Joy en Nicky (oppas) naar de Balans en Coördinatie workshop van hondenschool "t Klikt" te Achterveld. Joy vond het eerst even spannend omdat er een zeer reactieve hond in de groep zat. Met een rustige "doe maar niet" en een voertje voor het naar mij richten was het de rest van de workshop voor haar geen probleem meer en negeerde ze deze hond. Super!. Joy hupte over de cavalettie en na enige pogingen kwam er rust en een mooie draf in. Op de evenwichtsbalk ging het keurig en beheerst. De krukjes vergde wel wat meer van haar, maar ook dat ging best wel goed. Moe en voldaan naar huis om nog even samen met Nicky een kleine wandeling te maken. In de avond nog even een T-shirt aangepast bij Joy die dat geen goed idee vond :o)


Onderstaande foto's zijn gemaakt door Paulien Jekel van 't Klikt hondenschool.31 oktober 
Training bij Esther in Dogcenter te Kerkwijk. Joy deed het super en het was een mooie korte en knallende sessie. Esther TNX!
Ook is vandaag bij Joy de nagels geknipt door Miranda in haar trimsalon. Joy vond het spannend maar liet alles keurig toe. Miranda TNX!

28 oktober
Met Joy gefietst en in de tuin getraind. Ging super!

26 oktober
Lekker trainen bij WHG de Vlijt in Apeldoorn. Daar met appèl getraind op lopen aan de handtouch, posities, voettarget, apport, afliggen met afleiding, lopen over de lage schutting, aanblaffen in een verstek en veel spelen. Met manwerk op Jan-Willem op focus, bijten en schakelen.  Manwerk filmpje gemaakt door Denise Tesink met Joy op 1.37!  Super training ! Mariëlle en Jan- Willem TNX!
Foto's gemaakt door Mariëlle Verseveld van Fotografie
25 oktober
In de ochtend gaat Joy mee naar Revenge om daarna mee te mogen naar de obedience wedstrijd die in Dogcenter wordt gehouden. Daar in de hallen gedraagt ze zich subliem. Ze bemoeit zich niet met andere honden en hun bezigheden en heeft veel aandacht voor mij. Super! Na afloop even lekker rennen op het landgoed van Dogcenter en met een runderoor de auto in op weg naar huis.

24 oktober
De dag begint met een klein stukje fietsen en door de tuin rennen met Biko. Mee naar Revenge en daarna een lekkere lange wandeling door de Treek. 

23 oktober
Weer even een kleine training in de tuin en een klein stukje gefietst.

22 oktober
In de ochtend speuren samen met Mariëlle en haar hond. Joy deed het super. Een snelle start, met wat geworstel om haar bötchergeschirr op de juiste plaats te houden. Ze speurde keurig van voetstap naar voetstap ondanks de wind en het voor haar vreemde veld. Daarna getraind op een groot voetbalveld waar Mariëlle haar favoriete speeltje vasthield en daarmee haar uit de tent lokte. Door bij mij te werken, lopen aan de handtouch, voet of close, mocht ze op het release commando het speeltje halen. Joy werkte met passie. Dit gaan we verder uitbouwen. Ook gewerkt aan het apporteren. Super getraind TNX Mariëlle. In de middag mee naar Revenge en daarna door naar landgoed de Treek voor een heerlijke wandeling in de zon. In de avond nog even trainen in de tuin. Posities, aanblaffen en snel voet. Later in de avond naar Kat-Hond voor socialisatie training te Nijkerkerveen. 

21 oktober
In de ochtend met Joy gaan fietsen en heel rustig naar de Leen Bakker gefietst. Daar even in de winkel gelopen met haar waar ze zeer geïnteresseerd was in de kerst spullen :o)! Daarna op ons gemak weer terug naar huis gefietst waar ze heerlijk op een buffelhuid bot gevuld met pindakaas ging liggen kluiven en vervolgens in een diepe slaap viel. 

20 oktober
Naar Dogcenter om met Esther Brouwer te trainen met Joy. Super getraind en prettig en doortastend gespiegeld door Esther. Gewerkt aan handtouch lopen, apporteren, voet en spel. Ook aan gedrag items gewerkt wat Joy allemaal heel snel en makkelijk op pakt. Esther TNX! 

19 oktober
Training in Apeldoorn. Appèl gelopen in 2 sessies; apport, handtouch lopen met afleiding, over de schutting (laag) lopen, voettarget, en veel spelen. Joy had er weer zin in! Ook manwerk met schakelen ging keurig. 

18 oktober
Speuren samen met Tamara; http://youtu.be/42iRXLZCL5A

Joy deed het super! Na afloop nog even met de puller ringen spelen. In de avond trainen met Aeilko + speeltje als afleiding. Joy had heel snel door dat haar gedrag (lopen aan de handtouch) het release commando opleverde zodat ze het mocht halen. Super training.

17 oktober
De dag begon met een ongewilde ontmoeting met een grote dogachtige van 60 kg die zijn baas over straat sleurde om bij Joy te komen. Joy stelde zich onderdanig op, maar zoveel geweld en overrompeling deed haar gillen. Het schijnt voor hondeneigenaren toch echt heel moeilijk te zijn om je hond bij je te houden en niet te pas en te onpas naar iedere andere hond of pup te laten schieten. Heel jammer want we waren weer op de goede weg met haar. 
In de ochtend naar de stad om daar in wat winkels inkopen te doen en wat rond te lopen voor verkeer en drukte. Joy deed het super. In de winkel wachten samen met Biko waar ze dan lekker tegen elkaar aankropen, en zo rustig de boel bekeken. Na de pauze thuis, in de middag naar de dierentuin in Amersfoort om daar nog wat rond te lopen tussen kinderen en allerlei dieren bekijken. koffie drinken bij het restaurant tussen de kinderen, waar ze natuurlijk ook wat cappuchino mocht. Door naar Revenge waar ze op de manege in de auto lekker een tukje kon doen. Als afsluiter een lekkere wandeling op Landgoed de Treek. Daar rent en snuffelt ze en klimt op alles wat er aan boomstammen ligt. Ze zou het super doen als reddingshond! Het geeft in ieder geval zeer mooie foto's. In de avond is ze moe en slaapt lekker op de bank om uit te rusten voor een nieuwe dag met avonturen.16 oktober
Met Joy naar training te Apeldoorn. Daar was ik vroeg en kon dus op een volledig leeg veld. Joy had een super drive en deed goed haar best. Lopen aan handtouch, apport, posities,  revieren om verstek, en luid in het verstek. We hadden ongelooflijk veel plezier! Ook manwerk gedaan in haar gewone uitlaat tuig wat super ging. 

15 oktober
Met Joy weer een klein stukje gefietst wat bijzonder goed ging. Tijdens het fietsen kijkt ze rond, maar komt keurig mee. In de middag een heerlijke wandeling gemaakt in de Treek. 

14 oktober
Joy is vandaag 8 maanden!!!
Met haar in de tuin getraind. Ze heeft super power en drive. Ook vandaag weer gedruppeld tegen vlooien en teken.

13 oktober
Met Joy het fietsen opgepakt. Eerst in de tuin lopen naast de fiets, dan steppen op de fiets met Joy ernaast, vervolgens rondjes fietsen in de tuin met joy wandelend ernaast. Dat ging allemaal heel goed. Toen de straat op en daar een mini blokje om het huis gefietst in een super langzaam drafje. Joy vindt het leuk en doet het geweldig! 

Laat in de avond komt ze in de tuin een egeltje tegen. Ze blaft, snuffelt en weet even niet wat ze daar mee aan moet. Het egeltje blijft stoicijns zitten, dus laat ze het maar met rust.

12 oktober
Trainen bij HWG de Vlijt. Daar op een leeg veld met Joy aan de hand gelopen en beloond met spel. Ze was super gemotiveerd en liep prachtig. Nog wat precisie oefeningen gedaan en daarna samen met Jan-Willem het revieren om een verstek gedaan. Dat was wat anders dan de kleine verstekjes thuis! Joy vond het even wennen maar had de pret zo te pakken. Jan-Willem TNX! Ook lopen over de super verlaagde schutting vond ze super en deed ze alsof ze dit al veel eerder had gedaan. In de middag manwerk. Aan de hand "volgend" het veld op en als beloning vrij voor het spelletje manwerk. Helaas bleek het tuig te groot waardoor ze letterlijk in haar maag werd getrokken door de onderste band. Ook met het draaien na het commando "vrij" komt ze snel in de knoop met dit tuig. Dus volgende keer ander juttuig. Ze schakelde prima en beet mooi vol. Jan-Willem Tesink TNX ! Mariëlle Verseveld van Fotografie, maakte weer prachtige foto's van haar! 
Schakelen en volgen tijdens pakwerk.

11 oktober
In de ochtend gaat we naar de manege om met Revenge aan de slag te gaan. Daarna door naar de speurvelden om met Joy en Nicky te speuren. Voor Joy wordt een mooi spoortje uitgelegd met hoeken en in elke voetstap voer. Er staat geen wind en het gras is prachtig kort en nat. Joy speurt mooi diep en rustig. trots op mijn meisje. Na het speuren weer spelen met de puller ringen en ook nu waren de ere-rondjes weer niet van de lucht. Door haar weer te negeren en samen met Tamara te gaan overgooien met de andere ring kwam ze uiteindelijk tot de conclusie dat het brengen en aanbieden van de ring haar tot verder spelen bracht. Na haar te hebben uitgelaten op de koffie bij Tamara. Door naar landgoed de Treek voor een heerlijke wandeling in het najaars zonnetje. Joy rende en vermaakte zich prima, checkte iedere keer keurig in en kwam meteen in de remmen en terug als ik haar riep. Thuis nog even spelen met Biko die net een super bosfietstocht in de benen had. Daarna rust en slaaptijd!
Youtube film speuren Joy

10 oktober
De fiets uit de schuur gepakt en in de tuin samen met Joy de banden opgepompt. Dat rare geluid uit zo'n fietspomp moest toch nader onderzocht worden. Daarna met Joy naast de fiets wat rondjes gelopen in de tuin. Dat deed ze keurig. Ik op de fiets en meesteppen, daarna rondjes fietsen, alles ging volgens het boekje. Joy loopt mee alsof ze nooit anders gedaan had. Nu de poort dan maar uit en een blokje om het huis in een super sukkeldrafje. Joy deed het geweldig. Wat een toppertje!  
Speuren op een super veldje. Joy deed het geweldig. Een slingerspoor met nog in iedere voetstap voer. Na het speuren even rennen met een, voor haar,  nieuwe speeltje, een puller ring. Dat vond ze een zo geweldig speeltje dat ze er 5 minuten mee rond rende. Door met de 2e ring heen en weer te gooien kwam ze ruilen en uiteindelijk kwam er rust en bracht ze ze mooi binnen. lekker genieten van een warm oktober zonnetje.

9 oktober
Training bij HWG de Vlijt waar ik een korte maar energieke training deed met Joy waar ze super op werkte. Ze zit wel aan de lange lijn, ze wil nog steeds zich bemoeien met andere honden hun spelmoment of apport blokken. Ook puppymanwerk gedaan waar Joy in een samenspel van Jan-Willem en Klaas erg driftig werd en een klein stukje van haar genetische afkomst liet zien. Volgen en voet (aan de handtouch) voor de release voor manwerk gingen super, maar ze weet nog niet echt wat er na de " Yes get it " mag en gaat gebeuren. Super training! Blij met mijn meisje!
Kattekwaad
Lekker bij de motors liggen.
8 oktober
Socialiseringstraining bij Kat-Hond te Nijkerkerveen. Daar in de groep met allemaal pubers werden de meest uitdagende oefeningen gedaan. Door elkaar heen lopen en dan één voor één met je hond los en dan zien of hij / zij met je mee loopt zonder naar de andere aangelijnde honden te gaan. Slalommen met aangelijnde maar ook afgelijnde hond. Ook komen over een grote afstand, maar los terug nemen naar de groep. Zorgen dat de driften dan weer gezakt zijn en je hond bereikbaar is. Super oefeningen en zeer waardevol. Joy deed het keurig en je ziet dat ze groeit. Blij met deze trainingen!

7 oktober
Weer in de tuin getraind op luid geven en schakelen. Joy is supersnel in het oppakken van deze items. In de middag gaat ze mee naar Revenge en dan door naar de Treek voor een lekkere wandeling. Ze rent en daagt uit en ook daar trainen we luid en komen. Ze vind het heerlijk en het is een wederzijds genieten. In de avond naar Dogcenter om samen met Esther Brouwer te trainen. Daar werd onze training geanalyseerd en werden zowel Joy als ik ontleed. Daarna werden alle puzzelstukjes weer samengevoegd en hadden we weer nieuwe input, inzicht en overzicht voor verdere trainingen en opvoeding. Esther TNX!

6 oktober
In de avond in de tuin getraind op luid geven samen met Biko als voorbeeld. Dat pakt Joy goed op. Ook een begin gemaakt met het schakelen naar voet en kijken naar een voorwerp. Ook dat had ze na 2 korte sessies door. Super meisje!

5 oktober
Training bij HWG de Vlijt. Lekker appèl gelopen en daarna nog manwerk gedaan. Het wordt nu echt serieus en we zullen de training nu dan ook echt ter hand gaan nemen. Zin in!

4 oktober
Weer een zonnige en droge dag waarop we starten met een heerlijke wandeling op het terrein van Dogcenter. Daarna in de ochtend een verdere verdieping in de theorie en in de middag praktijk. Het eerste deel van de theorie heb ik Joy mee genomen de hal in om ook daar aan te wennen. Ze speelde met haar deken en kwam voor vele aai eenheden. Joy vond in de praktijk sessie de bolderkar met grote decoratie paddestoelen enz., die aan het einde van het veld voorbij kwam, erg eng. Na samen aan de spullen te hebben gefrutseld ging het prima en konden we samen met de bolderkar rijden. Aan het einde nog een lekkere wandeling en thuis Biko pesten!
voor en na


3 oktober
Heerlijk weer, 24 graden en een zonnetje. We beginnen aan de workshop van "De Roedel" bij Dogcenter te Kerkwijk. Eerst theorie die met voorbeelden, foto's en video's worden verduidelijkt. Na de lunch gaan we het veld op en wordt er een aantal testjes gedaan. Hierdoor wordt er getest hoe je band met je hond is. Daarna wordt er gelopen met de hond aan de handsfree belly. Joy doet het super en gaat inderdaad steeds beter op mij letten. Als de riem wordt ingekort gaat het nog beter. Ook het op rij lopen met zijn allen gaat super, ze is ondanks de vreemde honden vol vertrouwen. De verzorgingsoefeningen laat zij vol genoegen over zich heen gaan. Trots en blij met mijn meisje en een warm gevoel van het vertrouwen om de mooie band die we al hebben. Arjen en Francien van Alphen TNX! Morgen dag 2, heb er zin in!

foto's Arjen van Alphen, "De Roedel"Foto's Mariëlle Verseveld.

2 oktober
Training bij HWG de Vlijt te Apeldoorn. Heerlijk met Joy gewerkt aan focus en controle tijdens wat spel en oefeningetjes op en naast het veld. Vroeg naar huis want morgen begint de 2-daagse workshop van de "Roedel". Overdag werd door Joy een computer cursus gevolgd.....


1 oktober 
Joy en Biko getrakteerd op een Drontal ontwormingskuur. Joy kreeg voor 20 kg daar ze volgens de laatste gewichtsmeting 19,3 kg was. Joy moest rond het middaguur overgeven en gooide haar hele ochtend maaltijd eruit. Ook had ze lichte diarree. Alles trok snel bij, maar even een puntje voor de volgende ontworming.

28 september
Wederom speuren met Joy en Nicky. Joy heeft er super veel schik in. Tamara liep voor beide honden een spoor uit. We hadden nu een weiland gekozen met jonge koeien als toeschouwers, om Joy te leren hier mee om te gaan. Ze besteedde er echter geen aandacht aan!  Nicky deed het super en Joy wilde af en toe versnellen, maar door één tempo aan te houden kwam ze toch in een prima ritme waar ze van voetstap naar voetstap ging. Na afloop naar Revenge en daar tijdens de dressuurwedstrijd even tussen de paarden en mensen door gelopen. Joy vind het allemaal prima. Hierna naar de Treek voor een wandeling met Nicky samen. Dit ging ook prima, Joy weet heel goed hoe ver ze kan gaan bij Nicky :0). Thuis in de avond nog even lekker getraind met revieren en "springen".
27 september
http://youtu.be/j2Jyu20By6k
Speuren met Joy en Nicky. Joy speurde een slingerspoortje met voor de eerste keer een böttchergeschirr om wat er voor zorgt dat de speurlijn onderdoor blijft lopen. Ze had er geen last van en speurde in het eerste gedeelte met teveel passie, daarna ging het goed. Daarna door naar de Treek waar ze lekker even los mocht samen met Nicky. Ze daagde Nicky uit, maar die was kort en duidelijk van stof, waarna ze beiden hun eigen weg gingen. Na afloop lunchen bij Tamara waar Joy weer in de grote mand een pensstaafje opknabbelde en verder het huis verkende. De aanwezige parkiet op de benedenverdieping kreeg extra aandacht!


26 september
Met Joy naar de Treek waar ze heerlijk rond rende en prachtig in de remmen ging als ik haar riep. 

24 september
Met Joy naar het bos waar ze lekker los liep en goed gefocused op mij bleef. Wat kan ze dan lekker hard rennen! Als ik haar riep kwam ze meteen wat beloond werd met bal of snoep. In de avond naar Hond-Kat om daar een socialiseringstraining te doen. Joy begon met heel angstig te zijn , maar trok snel bij en kon lekker mee doen binnen de groep. Op de aanwezige hondenweegschaal woog ze 19,3 kg.  

23 september
De dag begonnen met speuren, samen met Tamara. Voor Joy 2 spoortjes uitgelopen en het eerste spoor op het tuigje uitgewerkt met haar. Daar trok ze behoorlijk en kwam weer soms plat te liggen. Het 2e spoortje de lijn aan de halsband en deze onderdoor geleid. Dat ging stukken beter. Ze speurt graag en gaat van voetstap naar voetstap. Super! Na het speuren naar het Erkermeder strand waar Joy los liep met Nicky, wat wonderwel heel goed ging. Joy heeft gerend, gespeeld met een Duck Tolling pup van 6 maanden, en lekker tennisballen uit het water gehaald. Ze gaat steeds beter zwemmen, maar vind het nog wel spannend dus ik gooi de ballen niet te ver het water in. Na afloop lunchen bij Tamara waar ze heerlijk in een grote hondenmand dook met een pensstaafje. In de middag thuis slapen en een yogurt ijsje eten. Daarvan gingen haar oren staan......ijs-therapie??? 


21 september
Trainen bij HWG de Vlijt met Biko en Joy. Met Biko even een leuk appèl gelopen. Daarna met Joy gewerkt aan apporteren en aan de hand lopen. Ook gewerkt aan haar beheersing, ze bemoeit zich nog steeds graag met andere honden en hun speeltjes! Als toetje manwerk op Jan-Willem Tesink. Joy deed het super. Alles werd vast gelegd door Mariëlle Verseveld op foto's en film.
http://youtu.be/ZUGpQ2BBVEU 
20 september
In plaats van het bos nu eens lekker naar de Soester Duinen. Ze rennen en spelen en puffen samen uit onder de mooie oase plekjes onder de bomen.


16 september
Joy en Biko spelen heerlijk in de tuin, dat geeft super plaatjes. Ze blaffen nu minder en het spel gaat lekker relaxed.
In de avond speuren. Joy loopt keurig haar spoortje uit,  wel af en toe met iets teveel trekkracht. Ze vind het geweldig. 


2 staande oren en zelfs Biko probeert het!

15 september
Joy ligt graag op haar stretcher, maar heeft er ook hele andere gebruikswaarden aan toebedacht. Je kunt je er onder verstoppen voor Biko, je rug er aan strelen als je er onder door loopt, en je kunt de hoes er van verwijderen en daar mee rond rennen!


14 september
Joy is vandaag 7 maanden oud. Samen met Tamara en Nicky gaan we naar Dogcenter om te kijken bij Shirley Clowes en Joy te socialiseren in de hallen, gebruik makend van alle drukte en de verschillende rassen honden die daar lopen. Joy gedraagt zich prima en kijkt rustig rond naar alle honden en mensen. Uitvallende honden besluit ze te negeren en ze staat open voor de mensen. Ze is wel selectief. Aan de ring gezeten bij Shirley en daar haar een enkele maal tot de orde geroepen voor haar bemoeienis met gebeurtenissen op het veld. Daarna ging ze lekker liggen kijken. Restaurant training in de restauratie van Dogcenter waar het lunchtime was voor alle groepen en evenementen. Joy deed het in deze grote drukte uitstekend. Trots op mijn kleine puber! Door naar de manege voor een sessie met Revenge. Daar hebben de honden lekker in de auto geslapen. In de middag thuis nog even getraind wat super ging. 
Vandaag ook even de honden gedruppeld met een pipetje tegen de vlooien en teken.

Foto gemaakt door Anita Dobbe 

13 september
Een rustdag voor ons allemaal. Tamara is jarig en we gaan in de middag uit eten. Joy blijft keurig thuis in haar bench voor 3 uren en gedraagt zich uitstekend. 

12 september
Heerlijk vroeg naar het strand bij de vuurtoren. Het hele strand was leeg. Biko en Joy hebben heerlijk gerend en gespeeld. Moe en voldaan terug naar de bungalow en rustig alles ingepakt. In Den Helder nog even gelunched bij Mac Donalds en daar beide honden mee naar binnen genomen. Beiden gedroegen zich voorbeeldig. Thuis waren ze in de tuin weer helemaal in voor hun buffelhuid botten. Was een super vakantie voor hun beiden. 

11 september
Strand bij de Koog paal 17 en na de strandwandeling een lekker terrasje gepakt. Ook nog even lekker getraint in de tuin met Joy, ze had er super zin in.Na alle inspanningen wordt er veel geslapen, en als je diep in slaap van de bank valt slaap je gewoon door!10 september
Strand en door naar Den Burg. Daar even door het dorp gewandeld. Thuis waren de honden moe en sliepen de rest van de dag. Joy viel zelfs slapend van de bank en sliep op de grond gewoon door :))zeeschuim jagen....hihi
Rotmeid! Biko heeft er maar wat mee te stellen~.

In de aanvalshouding                                                             Attack met veel bluf en een hoop kabaal!                  

9 september
Weer een ritje naar het strand en daarna door naar De Koog voor een side seeing en wat shoppen. Joy deed het geweldig.

8 september
Weer heerlijk naar het strand. De foto's zeggen genoeg. Helaas niet allemaal even scherp, maar voldoende om te zien dat Joy aardig Biko aan het uit proberen is. 7 september
Met Joy en Biko naar het strand bij de vuurtoren op Texel. Joy blaft en rent om Biko heen. Ze stopt hem af en pikt hem aan op de schoft en kop. Ze ziet niets en niemand alleen hem. Biko waarschuwt wel, maar zet niet door. Na wat ballen gooien in zee rustig terug gewandeld, Joy is nog te jong om langere strandsessies te maken. Door naar Oudenschild om daar te kijken naar oldtimers, auto's, motoren en bromfietsen. Na even nog op de dijk gekeken te hebben naar de waddenzee zijn we terug naar de bungalow gegaan voor de broodnodige rust.6 september
Met de boot naar Texel en tijdens de overtocht even naar buiten kijken naar de meeuwen. Dan lekker rennen op het strand. Joy ziet voor de eerste keer de Zee. Ze is eigenlijk te druk met Biko om het echt goed te ervaren. Joy en Biko genieten en wij dus ook!


5 september
Lekker een funtraining in de tuin en daarna voetballen. Als toetje een voerbal!


4 september
Samen naar de tuinen van Kasteel Groeneveld te Baarn. Daar mochten Biko en Joy weer heerlijk los lopen en pootje baden. Wat een prachtige omgeving. Joy nog wat opvoedkundige training gegeven en verder lekker rennen. Het is wel druk met training groepen met jachthonden die dummies halen uit weilanden en het water. Joy en Biko hadden er geen last van. 


3 september
In de ochtend naar het mooie natuur poeltje vlak bij onze woonplaats. Op de heenweg wat training gedaan om Joy te leren dat er ook regels bestaan tijdens een boswandeling. Bij het vennetje de beide honden even laten pootje baden, en zelfs zwemmen. Op de terug weg weer wat opvoedkunde. Joy heeft genoten en bijgeleerd. De rest van de dag heerlijk in de tuin gelegen en gespeeld. Daar ook een lekker yogurtijsje genoten waarna er fanatiek met het ijsbakje werd gespeeld. Wat een plezier straalt ze dan uit!

1 september
In de ochtend lekker kluiven op een bot en in de middag even met de trailer en Revenge op stap. Vandaar uit naar het bos waar beide honden tegelijk een wandeling kregen. Joy raast achter Biko aan en probeert hem te stoppen en te herderen. Biko loopt gewoon door en gromt af en toe. Joy kijkt alleen naar Biko en niet waar ze loopt. Ook kan ze daardoor de bocht soms niet krijgen en botst ergens tegen aan. Het is echt een ongeleid projectiel!  Als de eerste energie eraf is lopen ze lekker te snuffelen, alhoewel Joy toch maar moeilijk Biko met rust kan laten. Thuis eten en slapen!31 augustus
Met beide honden apart naar het bos, waarbij Joy het trof met een kleine labrador teefje die geweldig met haar kon spelen. Het hondje, genaamd Bonnie, had een voorliefde voor modder plassen en deed aan Joy even voor hoe je daar een heerlijk bad in kon nemen. Thuis moest haar halsband en tuig onder de buitenkraan worden afgespoten, en zelf was ze een zandbal. Wel heerlijk gespeeld en uitgeraasd!
In de avond geoefend met alleen zijn (met Biko), terwijl ik uit eten was bij Tamara. Ze had zich keurig gedragen!
 
30 augustus
Met Joy naar de stad en markt voor het socialiseren. Joy gedroeg zich keurig in winkels en liep braaf mee over de markt. Verder een rustige dag in en om huis. 

29 augustus
Met Joy naar de dierentuin in Amersfoort voor het bijhouden van haar socialisatie programma. Ze is wat onzekerder en blaft sneller bij het zien van de dieren of b.v. een grote houder vol ballonnen. Het is druk en er zijn veel rennende en gillende kinderen. Door regelmatig op een bankje te gaan zitten en de prikkels zo te laten zakken en de indrukken te laten verwerken, gaat het steeds beter. Bij de otters gaat ze zelfs in spelboog en wil ze ook wel een hapje mee eten van de vis en kattenbrokjes. Na het dierentuin bezoek even naar het bos voor een kleine wandeling om even lekker te rennen en ontspannen. Thuis verplicht even slapen zodat ook Biko een fijne boswandeling kan krijgen.


28 augustus
http://youtu.be/6zwr5q7VxpA
Met Biko en Joy op de uitgelegde sporen van Tamara speuren. Biko vond het fantastisch. Het spoor was met allerlei soorten hoeken en bochten, wat hij heel spannend vond en heel mooi uitwerkte. Joy had 2 rechte spoortjes met in iedere voetstap voer. Zij deed het ook super. Ze had drive maar ook de rust om van voetstap naar voetstap te gaan. Tamara TNX!


In de avond naar WHG de Vlijt, waar Joy voor haar worstjes, kaasjes en bal wat leuke oefeningetjes deed midden in een groep andere pubers. Haar focus wordt steeds beter!

27 augustus
Lekker boswandelingen maken met mijn meisje en genieten! Het is net een kleine klimgeit, ze gaat overal op en in.In de avond naar Kat-Hond hondenschool te Nijkerkerveen voor een socialisatie training. Daar werd het hierkomen en ook het behouden van focus geoefend. Joy vond het fantastisch!

24 augustus
Een dagje trainen bij WHG de Vlijt te Apeldoorn. Joy vind het leuk om wat worstjes te verdienen voor wat posities, apport en handtouch lopen. In de middag mag ze even manwerk doen en daar laat ze een groeiend beeld zien. Trots op mijn meisje.


Thuis zijn ze allebei lekker moe en voldaan.
In de avond heeft ze wat last van diarree, dus even opletten geblazen!

23 augustus
Een rustige dag, Joy wandelt door de buurt met Aeilko en maakt kennis met vele buren en honden. In de avond heb ik een heerlijke wandeling gemaakt met haar op de heidevlakte van de Treek. Wat kan ze dan heerlijk uitrennen op de paarden paden en snuffelen in alle hoeken en gaten. Gewoon genieten!

22 augustus
Mee naar Dierenkliniek Putten naar Dr. Daan Kranendonk. Joy loopt onzuiver en om alle ellende uit te sluiten wordt ze helemaal doorgelicht. Dr. Kranendonk laat haar even op en neer lopen buiten en verricht een lichamelijk onderzoek. Joy laat het allemaal keurig over zich heen komen. Hij maakt röntgenfoto's van haar beide ellebogen en schouders en legt ons uit wat er op te zien is. Beide kanten zijn goed, Joy heeft geen ED of OCD en ook andere afwijkingen zijn niet te zien. Het onzuiver lopen kan een groeipijn zijn, of een weke delen pijn als gevolg van haar ruige wilde bewegingen en renpartijen. Uit haar oogje komt wat prut en ook daar kijkt hij naar. Het is een ontsteking die veelvuldig bij jonge honden voorkomt, niets ernstigs en met druppeltjes te verhelpen. We zijn super bij met deze uitslag en opgelucht keren we huiswaarts. Thuis nog even een kleine boswandeling om met zijn allen nog even de spanning te laten afvloeien. In de middag helpt Joy met gras maaien en terroriseerd Biko die in alle rust aan een bot probeert te knagen. Als het begint te regenen ligt iedereen binnen op de bank te slapen met de kachel aan. Herfst?! 

21 augustus
De dag begint weer met een boswandelingetje en daarna door naar de Ikea om boodschappen te doen. Thuis lekker in de tuin ravotten.

20 augustus
Vroeg in de ochtend een boswandeling gemaakt, beide honden apart. Joy blijft mooi gericht op mij en komt onmiddelijk wanneer ik roep. Dit uiteraard wanneer er totaal geen afleiding is. Ze vind het heerlijk om de benen te strekken en te rennen. Ze is wat onzuiver in haar lopen voor, hetgeen me zorgen baart. Daarna door naar de winkels om boodschappen te doen. In de middag is ze alleen met Aeilko thuis omdat Biko naar de trimsalon moet. In de avond mee naar de hondenschool Kat-Hond voor een socialisatie training. 

18 augustus
Joy is in de sloopfase en zo deed dit aanblik dan ook het ergste vermoeden. Ze had echter de rits ontdekt en keurig open getrokken. Zo kun je ook de vulling eruit halen!

Wanneer Biko in zijn nachthok gaat slapen dan gaat ze heerlijk in de zon op de fatboy ervoor liggen tukken.
staande oren.......

17 augustus
Op naar Lelystad om daar te trainen met de NBG vereniging Batavia. Eerst speuren, wat Joy met veel drive deed. De gekookte kippenhartjes vielen in de smaak. Daarna door naar het veld, waar Joy een leuke training deed en daarin veel plezier had. Pakwerk met Pieter Verhey, die met gevoel met Joy het spel speelde. Pieter TNX! Als toetje spelen met een Duitse Herder pup, een hondje waar ze al eens kennis mee had gemaakt. Met dank aan de gastvrijheid van Batavia!
Omrande foto's zijn gemaakt door Mariëlle fotografie, TNX!
Thuis tevreden slapen met haar slapie !


16 augustus
Een kap om is geen succes, en dat is dan ook niet haalbaar. Joy gaat lekker mee naar het bos. Laat in de middag zakken haar oortapes af en verwijderen we ze. Dat was het einde van de "oorcorrecties". Ik mail de afspraak met de dierenkliniek in Duitsland af, ik ben er klaar mee en Joy al helemaal.


15 augustus
In de ochtend heeft Joy weer kans gezien om buiten een gat te graven in de tuin. Ondanks de gevulde kong heeft ze verder vertier gezocht met het uitoefenen van ongewenste dingen. Nog even getraind samen met Biko op blijfoefeningen naast elkaar en posities simultaan. Dat doen ze prima! In de middag naar de Dierenkliniek Chiara waar Biko een rabiës enting krijgt en Joy een socialisatie bezoekje aflegt. Joy mag lekker even rond lopen in de spreek kamer en wordt steeds vrijer en nieuwschieriger. Samen met Liesbeth wordt er een plan bedacht om haar oren te tapen en na een kleine plaksessie staan haar oren in witte tape. Nu afwachten of het blijft zitten. 


14 augustus
Joy heeft het graven in de tuin weer ontdekt helaas en heeft nu weer continu toezicht nodig als ze buiten is helaas. Getraind in de tuin met zelf gemaakte verstekjes op het revieren, wat ze al aardig door krijgt. 

13 augustus
Naar de socialisatietraining van Kat-Hond te Nijkerkerveen. Daar mocht Joy lekker door de tunnel en klimmen op tonnen en lopen over allerlei verschillende ondergrond. Focus behouden, ondanks vriendjes die op nog geen meter van je af bezig zijn, ging prima. Jezelf beheersen terwijl er een andere hond door de tunnel gaat was wat moeilijker, maar ging uiteindelijk ook uitstekend. Heerlijk getraind!

12 augustus
Gebeld met de dierenkliniek in Duitsland en een afspraak gemaakt voor Joy. 

11 augustus
In de ochtend tijdens het spelen met Biko heeft Joy alweer haar hoofdtooi afgeschud. Mail gestuurd naar de Tierklinik Am Forstgarten te Kleve. Daar werkt Dr Camp die gespecialiseerd schijnt te zijn in het plakken van oortjes. Ben benieuwd. Ze speelt heerlijk in de tuin met Biko. In de avond nog even lekker getraind waarbij ze een super drive liet zien!
10 augustus
Naar HV de Verdediger te Beesd om daar Joy haar oor te laten plakken. Ondanks de goede pogingen om haar oren keurig in model te krijgen lukte dit uiteindelijk niet en gingen we weer naar huis met een flap orende Joy. Wel een adres van een dierenkliniek in Kleve, Duitsland gehad om daar een poging te wagen. Leden van de Verdediger TNX voor de poging. Joy onderging de behandeling keurig en liet het prima toe. Na afloop een lekker runderoor maakte het helemaal af voor haar. In de avond zelf nog een poging gedaan om met plakband aan de buitenkant het oor meer steun te geven. We gaan het zien. In de avond nog gedruppeld met pipetten tegen vlooien en teken.


9 augustus
De ochtend begint met Biko zijn bot aftroggelen in de tuin, waarbij Joy ook meteen staande oren heeft!
In de middag samen met Tamara en Joy naar de markt in Zeist en daar wat rond gewandeld en boodschappen gedaan. Ook even gelunched in de V&D voor een restaurant training. Joy doet het prima, is wel heel erg op mij gericht en heeft moeite om los van mij te lopen.  Na een pitstop thuis door naar de dierenwinkel in Nieuwegein om een nieuw tuig en halsband aan te meten. Joy onderging het passen prima en verliet de winkel met een mooi passend Y tuig in het rood met bijpassende halsband en dubbele riem. Super. 
8 augustus
Socialisatie training op station Amersfoort. Joy maakt kennis met vele reizigers, rollende koffers, rennende mensen, treinen, bussen, conducteurs fluitjes en omroepspeakers. Ze vind het prima en laat het allemaal over zich heen komen. Bij het station kan ze, samen met ons, ook heerlijk genieten van de Starbucks koffie, onder het mom van restauranttraining! Thuis alle indrukken weer verwerken samen met haar slapie :o) 

6 augustus
Met Joy in de tuin getraind de afgelopen dagen en daar kwam steeds meer drive naar boven! Contact gezocht met de fokker die mee helpt met het bedenken voor een eventuele oplossing voor haar flaporen. Joy is een echte klittebol, ze ligt graag tegen je aan en zoekt veel contact. We hebben er een echte knuffelkont van gemaakt. Ze is gek op fruit, waar ze wel even voor omdraaide tijdens haar schoonheids slaapje.


5 augustus
Met de honden naar Theehuis Rhijnauwen te Bunnik. Het is daar prachtig en je kunt er heerlijk langs het water wandelen. In de tuin van het theehuis aan het water een kopje koffie gedronken en zo een prachtige terras training gedaan. In de middag getraind waarbij Joy verrassend uit de hoek kwam! In de avond werd het stil in de tuin.......tja.......3 augustus
Met Joy naar de training te Bathmen. Terwijl iedereen aan het speuren was lekker op een volledig verlaten veld getraind met Joy. Ze werkte onder aanmoediging en voor knakworstjes aan de handtouch en deed haar posities. Daarna een rondje om het veld gelopen waarbij ze rond racete als een raket. Op het verstek geklopt wat een uitbundig springen teweeg bracht. Verder hielp ze met het naar buiten brengen van de trainingsattributen zoals spiegel en cavaletti. Toen de speurders weer terug waren en aan de koffie nog een trainingsrondje gedaan. Ook hier voor spel en knakworst wat oefeningetjes gedaan. Joy blijft soms een wat ingetogen hondje die niet de drive toont die je van een volbloed mechelse herder mag en kunt verwachten. Ik vind dat best moeilijk, maar blijf haar de komende tijd nog motiveren en stimuleren om dingen zelf in te vullen en hoop dat ze met het wat volwassener worden dit alsnog gaat tonen.
Op de terugweg naar huis heeft ze nog even lekker gezwommen, waarbij ze zelfstandig, zonder motivatie van mijn kant, een balletje ophaalde die in een dieper gedeelte lag. Na 2 pogingen waarbij ze omkeerde, ging ze de derde keer door en trots kwam ze met haar bal aan de kant. Alles uiteraard aan een veilige lijn in haar tuig. Thuis wil ze slapen op schoot en in de tuinstoelen :0) 

2 augustus
Met Aeilko en Joy naar de oldtimer races te Barneveld. Daar deed Joy het supergoed. Ze had veel bekijks met haar getapte oren en dat leverde veel aandacht en aai-eenheden op. Joy trok zich niets aan van de drukte, de luidsprekers, de voorbij razende motoren en alle andere vreemde "vogels"op het evenement. Ze sliep waar kon, midden in de drukte en was volledig ontspannen. Trots op mijn meisje. 


Voor het slapen gaan de oorspalk bij Joy van haar oren gehaald. Haar lenker oor begon wat rood te worden en om te voorkomen dat er gedurende de nacht van alles zou gebeuren, heb ik het zekere voor het onzekere genomen. De oren vielen opgelucht weer in de hangstand.

1 augustus
De ochtend begon met een training samen met Tamara.


In de middag naar trimsalon Miranda om de nagels te knippen en haar oren te tapen op de manier van dit you tube filmpje welke de fokker Mike mij toestuurde.

Thuis lekker op een bot knagen om de aandacht van deze oorspalk af te leiden.

30 juli
De dag begonnen met een wandeling op het Erkemeder hondenstrand. Joy deed het super. Lette op ons, kwam keurig 
terug bij ons en als we weer verder wandelden, kwam ze uit zichzelf mee. Ze speelde met andere honden en maakte voorzichtig kennis met verschillende rassen. Ze zwom weer een klein stukje voor haar bal en rende door het water en zand. Heerlijk om haar zo vrolijk en uitbundig te zien. Ook hier stonden af en toe beide oren, wanneer ze zich lekker druk maakte. Wanneer de inspanning zakte stortte rechts in en even later ook het linker oor. We gaan binnenkort over tot tapen van haar oren. In de avond naar Nijkerkerveen naar hondenschool Kat-Hond. Daar mocht Joy meedoen met een jonge hondengroep voor socialisatie. Ze speelde met een Duitse herder, Bentley,  die net zo oud was dan zijzelf en deze twee waren super aan elkaar gewaagd.


Aan het einde van de les mochten de honden nog even los en ook dat was spannend maar ook pret!


Gerrit Teselink en Conny Berendsen TNX voor deze super mogelijkheden!

29 juli
Dagje kluiven in de tuin.


28 juli
Code oranje voor het weer en dat hebben we geweten. Er ontlaadde zich een wolkbreuk boven ons huis en Joy zat er met verwondering naar te kijken.27 juli
Met joy naar de VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Daar het lopen aan de handtouch getraind, het lopen over cavaletti's en een spel met een jute tasje met Andy. Na afloop nog even naar het water waar Joy uit zichzelf voor het eerst even ging zwemmen. Hoog met de voorpoten slaant kon ze de verleiding niet weerstaan om een balletje te halen. Dit zonder enige aanmoediging of inmenging van mijn kant. Ze had zoveel plezier dat ze eigenlijk geen afscheid kon nemen van de waterkant. Het wordt een kleine waterrat!

26 juli
Met Joy naar hondenschool Kat-Hond van Connie Berendsen te Nijkerkerveen. Daar mag Joy in groepen instromen om haar verder te socialiseren met andere honden en ook de andere dieren daar op het terrein. Joy loopt keurig langs de loslopende kippen en speelt met puppen van allerlei verschillende rassen. Ook leert ze haar rust te nemen tijdens de lessen. Super dat ze deze leerweg kan maken! In de middag rust om alle indrukken te kunnen laten bezinken.


25 juli
Naar Landgoed de Treek om daar een fijne wandeling te maken met beide honden. Flapperdeflap


23 juli
Tussen alle werkzaamheden door steeds met Joy lekker in de tuin gespeeld/getraind en verwend met een ijsje. Het is vandaag nationale rouwdag en bij het tv kijken komt ze heerlijk knuffelen op de bank :0). Ook de speelgoedbak uitgraven is een nieuwe hobby!


22 juli
In de ochtend een heerlijke boswandeling in het aangrenzende bos. De hondenbuggy mee zodat Joy haar rustmomenten kreeg tijdens de anders te lange wandeling. Even zalig gespetterd in een bosvennetje, wat weer leuke plaatjes opleverde. In de middag verplichte tuin"rust". In de avond een fijne training in de tuin gedaan waarbij Joy veel drive en inzet vertoonde. Super!20 juli
Naar Bathmen voor een training bij Salland. Daar eerst een klein spoortje uitgelegd met voer en uitgewerkt, dat ging prima. Daarna ook nog een kleine training met Joy gedaan. Helaas werdt ze door een andere volwassen hond bij de auto aangevallen en vol in haar rug gegrepen. Ze kon weg komen onder de auto. Nu weer opnieuw beginnen met het opbouwen van vertrouwen naar andere honden. Op weg naar huis langs een kanaal even gelopen en haar in het water laten poedelen. Even chillen voor ons allebei. Joy haalde een balletje uit het water en kwam zelfs even los van de ondergrond. Tja, zwemmen is niet niks :0) . Thuis even contact opgenomen met Connie Berendsen van Kat-Hond voor wat socialiseringstrainingen op haar hondenschool en ontmoetingen met haar honden die sociaal zijn. Gelukkig kan daar heel veel en is er een grote flexebiliteit en kundigheid. In de middag nog even rondgelopen in de wijk en wat vriendjes opgezocht van Joy. Ook in de tuin nog lekker met haar gespeeld. 

18 en 19 juli
Vooral erg rustig gehouden wegens grote hitte van 36 graden. De honden hebben lekker onder de ventilator gelegen en yoghurt ijsjes gegeten.17 juli
In de vroege ochtend met Aeilko, Joy en Biko naar het Erkemeder hondenstrand. Daar hadden ze de grootste pret. Biko had door dat Joy maar tot een bepaalde diepte het water inging en dat hij daarachter van haar gevrijwaard was. Hij maakte er handig gebruik van, ging lekker zwemmen, terwijl Joy de gekste capriolen uithaalde. Ontmoetingen met andere honden gingen prima en met een mooie en nette hondentaal. Na afloop nog even naar het terrasje van de Jutter om een restaurant training te doen. Thuis verplicht slapen en een rustige middag in de tuin.
16 juli
Met Aeilko, Tamara, Revenge, Biko en Joy naar de Soester Duinen. Eerst Revenge ophalen met de trailer. Dan met zijn allen naar Manege El Dorado om daar een penning te halen en Revenge op te zadelen. We mochten daar de trailer en auto achterlaten. Wanneer Revenge en Tamara op pad zijn gaan wij naar de duinen. Daar rennen Joy en Biko naar hartelust en na een fotosessie van Revenge gaan we gauw terug naar de auto. Joy mag nog niet te lang en te zwaar belast worden. Het is vandaag ook nog best warm weer. Op de manege even chillen en dan Revenge weer laden en wegbrengen. Iedereen had reuze plezier en was lekker voldaan. Thuis kregen de honden een lekker aardbeienyoghurt ijsje.
 


15 juli
In de ochtend gaat Joy mee met Tamara naar een behendigheidstraining kijken in Velddriel. Joy heeft zich super vermaakt, maar moest wel weer tot de orde geroepen worden omdat ze zich met van alles wilde bemoeien. Ze heeft gespeeld met een chinees naakthondje waarbij ze pardoes uit de bocht vloog een sloot in. Even schudden en weer door. Vermoeid van alle indrukken lag ze in Tamara's auto te slapen en gebruikte de aanwezige kleden om zich verder droog te wrijven.


14 juli
Vandaag is Joy 5 maanden oud!! Ze is uitgewisseld met haar tanden, maar deze moeten nog wel een gedeelte doorkomen. Haar oren hebben vandaag de hele dag gestaan, dus ook dat gaat goed komen.
Aeilko heeft een mooie trainingsbox gemaakt voor de distance control. Super TNX!


13 juli
De dag begint met een training in de tuin. Voorkomen, blok vastpakken, blok vast houden en touchen, bal afgeven.


Daarna wat voettarget, side step en piffit training.

Ook wat volgen aan de handtouch,

Posities trainen in een box, spelen - winnen en terugbrengen flostouw door een handtouch, achterwaarts lopen.
In de middag naar HSV Batavia te Lelystad voor een gezellige training aldaar. 
Daar speelde Joy met een, in eerste instantie, zeer schuchtere Duitse herder pup van 15 weken. Ze speelden erg leuk met elkaar en over en weer lagen ze onder en boven te rollebollen. 
Foto's zijn gemaakt door Jaap Verheij. Jaap TNX!
Na een rustpauze nog even een kleine training op het veld. Later op de dag een speelsessie met de pakwerker, die met veel gevoel Joy op een jute zakje liet bijten. Top dag met veel gezelligheid en fijne trainingsmaatjes.

12 juli
Vandaag worden de honden weer gedruppelt met Pulvex tegen vlooien en teken.
Daarna gaan we vroeg in de ochtend naar VDH Kringgroep de Reggestreek voor een interactieve lezing en training. Joy heeft daar nog even lekker getraind op het veld en gesocialized. Reggestreek TNX, super dagje! Ik was weer om 19.00 uur thuis, waar Joy nog genoeg puf had om Biko te plagen.

11 juli
Joy heeft super waterpret in de tuin.10 juli
De oren van Joy leiden een geheel eigen leven. Ze kunnen staan, als ze opgewonden is, Biko plaagt, kuilen graaft :0( , maar in ruste is het een kabouter plop muts. Ik hoop dat als alle tanden en kiezen doorgekomen zijn de oren blijven staan, dus nog even duimen en wachten.Verder gaan we gestaag door met het socialiseren van Joy. Ze is nog steeds onzeker naar andere grote honden als ze deze tegen komt en rammelende aanhangers achter auto's vind ze ook niet safe. Onweer was even eng, maar bij het zien van onze reactie, namelijk dat we gewoon blijven doen wat we deden en er totaal niet op reageren was het ook gewoon OK. 

Lekker spelen met Biko in de tuin. Biko is helemaal gesloopt soms en zoekt dan zijn rust in het nachthok in de kennel die altijd open staat. Bij Joy is de "uitknop" soms moeilijk te vinden, zelfs met warm en drukkend weer. Verplicht rust is dan het enige wat we kunnen doen om haar tegen zichzelf te beschermen. 

8 juli 
De dag begint met een kleine training in de tuin en een ontwormingskuur Prazitel verstopt in een heerlijke maaltijd carnibest.
In de middag met Joy naar Dierenkliniek Chiara voor een check van haar vacht. Aan de linkerkant zit een schrale, wat kale plek die niet weg gaat en de huid is wat blauwig. Ik kan het niet thuis brengen en om uit te sluiten dat het bijvoorbeeld een mijt is vraag ik Fokje om ernaar te kijken. Joy is heel erg bang in de spreekkamer en wordt door Fokje en Vanessa rustig en vakkundig gerust gesteld. Ze is de prik in haar neus nog niet vergeten! Onder de microscoop wordt vastgesteld dat er niets aan de hand is en dat de plek het gevolg is van een klein traumatisch ongelukje. Op de weegschaal is ze 15 kg. Daarna door naar de manege waar Revenge zijn beweging en verzorging krijgt en Joy in de auto wacht. Dan naar de Treek en in de regen lopen we een heerlijk ommetje in deze prachtige omgeving. Joy rent en verkend en heeft reuze pret. Thuis haar even droog gemaakt en na een maaltijd was het tijd voor een kauwbot en rust.
 7 juli
Joy vermaakt zich prima in de tuin en houd Aeilko gezelschap in de tuinstoelen.

Tja........


6 juli
Alle omrande foto's zijn gemaakt door Mariëlle Verseveld Fotografie
Met Joy naar HSV de Vlijt te Apeldoorn om daar te beginnen met een kleine training/focus.

Joy daarna even lekker laten hollen in het lange gras vlakbij het trainingsveld.Door naar het Sportpark Orderbosch waar de VDH de Learning by doing dagen organiseerde. Daar heeft Joy heerlijk wat rond gelopen en kennis gemaakt met een variatie aan puppen en geslapen op de tribune. Ook hier waren de luidsprekers, het applaus en de drukte geen probleem.
MV
Ook is ze meegeweest shoppen en kreeg een mooie nieuwe magneetbal en lange lijn. Een super socialiseringsdag waarbij ze super omging met alle indrukken. 

Spelen op de tribune na een lekkere slaapperiode. 

Mariëlle ramponeren :0)))

5 juli
Met Joy naar de hondenschool van Connie Berendsen, Kat-Hond te Nijkerkerveen voor een puppy socialisering cursus. Het was een super ervaring waarbij Joy kennis maakte met de daar aanwezige dieren, zoals onder andere, kippen en een hangbuik zwijntje. Ook mochten de puppen aan het einde van de les lekker met elkaar spelen waar Joy weer heel veel van leerde. Daar er ook een kattenpension aanwezig is en de honden langs de buitenverblijven van deze katten lopen, kon Joy de prachtige katten rustig observeren. Andersom hadden de katten totaal geen interesse. Super trainingsitem waarbij Joy ook keurig rustig bleef en alleen met interesse de katten bekeek. 

3 juli
Joy is mee geweest naar de training bij Kringgroep Salland te Bathmen. Daar heeft ze lekker wat rond gelopen en kleine dingetjes kunnen doen voor stukjes gekookte runderhart. Tijdens het manwerk van de andere honden gewerkt aan rust en beheersing, ze bemoeit zich graag met de activiteit van andere honden!

2 juli
Samen met Aeilko en Joy weer naar de dierentuin in Amersfoort geweest. Joy heeft weer van alles bewonderd en ook een lekker ijsje gegeten. Na anderhalf uur was het weer genoeg en zijn we weer huiswaarts gekeerd met een moe pupje.

29 juni
Met Tamara  en Joy naar de dag van het Iberische paard geweest. Daar deed Joy het super. De mensen, honden, paarden die hun kunsten lieten zien op nog geen 3 meter van de tribune, standjes met mooie zadels e.d., het geluid van de luidsprekers waarop via de headset de clinics te volgen waren, het applaus van het publiek, de rennende kinderen, en de vele aaien van iedereen die haar zo lief vonden. Een super socialisatie dag, waarbij Joy zich keurig en rustig gedroeg en prima kon omgaan met alle prikkels.28 juni
Joy ligt graag hoog en de tuinstoelen zijn dan ook een echte welkome aanvulling op haar bench, mand en andere ligplaatsen. Om deze nog verder uit te breiden en tegemoet te komen aan mevrouw haar wensen hebben we 2 stretchers gekocht waar ze duidelijk erg blij mee was.


Haar tanden blijven met grote regelmaat uitvallen en haar oren staan wisselend, per stuk, niet of allebei!
Joy loopt haar ronden door de wijk en ontmoet andere honden en katten. Ook traint ze af en toe in de tuin. Ze heeft nog steeds een antibiotica kuur die nu nog 5 dagen duurt. Ze heeft een boswandelingetje gemaakt samen met de labradors van onze buren en dat ging super. Ook het ontmoeten van andere honden tijdens deze wandeling ging ook goed. Langzaam maar zeker zie je dat er wat meer vertrouwen komt. In haar trainingen en spel zie je dat ze probeert haar grenzen te verleggen. Het niet terug brengen van speeltjes enz. Werk aan de winkel!

26 juni
In de ochtend een korte training, cavaletti en target training op de matjes.


Joy heeft  in de avond een kleine training gedaan op het veld van kringgroep Salland te Bathmen. Ze had moeite haar focus te houden. Tijdens het manwerk van de andere honden gewerkt aan deze focus en het niet bemoeien met andere zaken. Ging prima.

23 juni
De dag begonnen met een korte training. Daarna naar de dierentuin te Amersfoort voor een ochtendje socialisatie. Joy vond het heel interessant en soms ook spannend. In haar Doggy Ride kon ze alles op een veilige plek overzien en kennismaken met allerlei vreemde dieren en luchtjes. Aan de riem verkende ze haar nieuwe omgeving en maakte kennis met kinderen en andere honden. Tijdens de koffiestop op het terras van het restaurant ging ze keurig liggen. Na een halve dierentuin zijn we huiswaarts gekeerd, Joy was moe en had genoeg beleefd. Daar we een jaarabonnement hebben genomen kunnen we steeds weer een stukje verder socialiseren. Thuis ging ze na haar middagmaaltijd meteen slapen in een tuinstoel :0).

22 juni
Met Joy spelen in de tuin met een voetbal. Heerlijk zoals deze kleine meid los gaat!
21 juni
In de ochtend gaat Joy mee naar de dierenspeciaalzaak Eemland te Soest om daar lekkere eetwaren te kopen. Het is een ware snoepwinkel voor Joy. Op een veldje bij de winkel wordt ook nog een puppycursus gehouden en Joy vind het allemaal reuze interessant. In de middag gaan we naar Zeist om daar over de markt te lopen. Biko is ook mee en de twee musketiers trekken veel aandacht en aai - eenheden van de bezoekers. Ze doet het geweldig!

20 juni
In de ochtend naar de dierenarts te Barneveld waar Liesbeth Meijs naar haar neusje keek waar de bult toch weer wat groeide. Liesbeth dacht ook aan een insektebeet en vermoedde dat er nu wat verbindweefseling was ontstaan die nog langzaam moest weg trekken. Joy kreeg weer voor 10 dagen antibiotica (Noroclav 250 mg per tablet, 2 x dgs 0,5 tablet)  mee en voor zo nodig een pijnstiller / ontstekingsremmer (Norocarp 50 mg per tablet, 2 x dgs 0,5 tablet z.n.). In de middag naar Zevenaar om daar mee te doen met een workshop Balance en Coördinatie van Paws4fun van Sam Turner. Joy vond het super leuk en liep door bakjes, op een wiebelkussen en over cavaletti's. Ze was lekker relaxed in de groep en behield focus. Wanneer vastgebonden bij haar kamp, was ze rustig en ontspannen. Ze maakte kennis met andere honden en deed dat super. In de auto lag ze tussendoor te slapen en te knagen op een varkensoor. Weer een prima socialisatie moment.


19 juni
Een rustige dag waarbij Joy Aeilko helpt met allerlei klusjes in en om het huis, en lekker in de tuin speelt. Tussendoor zoekt ze haar rust in haar bench.


18 juni
De ochtend begon met een kleine wandeling door de buurt waar Joy weer allerlei honden tegen kwam die ze nu steeds beter gaat begroeten. Daarna naar het Erkemeder hondenstrand te Nijkerk. Joy kreeg in de auto eerst een halsbandje om wat ze eigenlijk geen succes vond. Aangekomen op de bestemming liep ze dan ook te morren aan de lijn en wist even geen raad met de beperking van de halsband. Op het Erkemeder strand rende ze Biko achterna en dus ook zo het water in. Tot zwemmen kwam het niet, maar ze haalde wel ballen uit het water. Ze hadden beiden reuze pret. Ontmoetingen met andere honden gingen met enige terughoudendheid en zelfs angst, maar door de koele en sociale houding van Biko leerde ze snel wat het idee was. Super leuk om deze twee zo te zien.
Na dit avontuur was het verplicht slapen om in de middag naar Miranda's trimsalon te gaan. Daar werd Joy met beleid door Miranda in bad gedaan en met de waterblazer weer droog geblazen. Daarna op de trimtafel nog even na geföhnd en de nageltjes geknipt. Dit alles in het kader van een super socialisering! Miranda TNX voor deze super handling van en voor Joy!
Hierna door naar de manege waar ze heerlijk op een varkensoor heeft liggen knagen terwijl Revenge werd verzorgd. Hierna weer door naar de Treek waar er een wandeling met Tamara en Nicky op de agenda stond. Weer thuis met een bakje eten de puppyren in om daar een aantal uren eens heerlijk weer te slapen.

17 juni
Joy heeft Aeilko "geholpen" met het poetsen van zijn motor. Biko had een heerlijke fietstocht gehad door het bos en zocht zijn rust in het nachthok van de openstaande kennel. Joy ging er heerlijk voor liggen slapen op de fatboy. In de middag heerlijk gespeeld met Rakker een klein kruising hondje.

16 juni15 juni
Met Biko en Joy naar Kringgroep Salland en daar wat oefeningetjes gedaan met Joy. Ze had erg last van haar tandjes en voelde zich niet 100 %. Lekker wat rond gestapt en gesocialiseerd. Thuis weer in de tuin spelen en aan botten kluiven.

13 juni
In de ochtend heerlijk in de tuin getraind op apporteren. Joy pakt nu het blokje op en zit netjes voor. Super.


12 juni
Tijdens het ochtend rondje komen we verschillende honden tegen die ze steeds beter gemanierd begroet. Ze eet weer super, en zelfs haar oren staan als ze zich erg druk maakt of lol heeft! Vandaag had Joy een super dag met Aeilko. Vanuit de tuin de kamer inscheuren, de bank op en daar uit de bocht vliegen de vensterbank in, om vervolgens tussen de bank en de verwarming in te verdwijnen. Dan een hondenkleedje versnipperen en als toetje Biko weer verbouwen....@blijdatikwerkvandaag!


In de avond trainen in Bathmen bij Kringgroep Salland. Joy begroet iedereen maar heeft een super focus tijdens het trainen met haar.

11 juni
Met Joy naar de dierenarts omdat ze een bult op haar neus heeft. Er komt zelfs al een kopje op. De dierenarts prikt erin en knijpt de pus eruit. Joy vond het een heuse inbreuk op haar lichamelijke integriteit! Ze krijgt een antibiotica kuur Amoxicilline 50 mg mee voor 6 dagen. Ze weegt 11,4 kg en ziet er verder gezond uit. 

10 juni
Een dag thuis waar Joy zich uitstekend vermaakt met gaten graven, Biko plagen, spullen uit de schuur stelen en Aeilko helpen. 
Je van Biko afgetroggelde bot meenemen om water te drinken, die dan dus prompt in de waterbak valt!9 juni
In de vroege ochtend weer uit de veren voor een training bij VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Ik was erg vroeg ter plaatse dus de beide honden even heerlijk laten rennen op het veld. Daarna eerst gespeurd met Biko en met Joy een begin gemaakt dat er voer uit de grond groeit waar lucht van mij ligt. Daarna met Joy en Biko appèl getraind en als afsluiter met Biko nog manwerk gedaan. Joy hield zich ondanks het benauwde weer prima en had veel plezier. Rond 14.00 uur kwam er een fikse onweer en regenbui over en ben ik met hen in de auto gaan zitten. Joy ging er heerlijk bij liggen slapen. Rond 16.00 uur weer thuis waar beide honden nog lekker in de tuin hebben gespeeld.

7 en 8 juni
Joy gaat mee naar een workshop van Shirley Clowes. Deze werd georganiseerd en gegeven op het landgoed van Bianca G. Daar werd een prachtig Quechua tentje neergezet voor Joy waar ik nog een grondpen, kleed, waterbak en stoel bij neerzette. Onder een prachtige boom bij een vijvertje hadden wij een prima zicht op alle activiteiten en voelde het als een vakantie. Joy probeerde meteen op het tentje te klimmen, maar dat werd snel ontmoedigd. Daarna heeft ze heerlijk van de omgeving genoten en alle aandacht die haar door de andere deelnemers werd gegeven. Spelen met plastich voorwerpen, haar kleed en een groot varkensoor, afgewisseld met slapen en knuffelen op schoot. Ook heeft ze heerlijk gespeeld op het uitlaatveld met de honden van Kim en Suzanne. Ze deed het prima met deze 2 honden en was vrij en vrolijk. Op zaterdag was het zo warm dat we één sessie hebben laten schieten van de trainingen. Joy was al zo moe van alle nieuwe indrukken dat het teveel zou zijn geworden. In het tentje kon ze zich prachtig afzonderen en in een diepe slaap zinken. Op dag 2 probeerde Joy zich te gaan bemoeien met de honden in de ring wanneer ze speelden of apporteerden. Ook dat werd rap ontmoedigd en ze gedroeg zich daarna heel voorbeeldig. We waren op zondag rond 23.45 uur thuis. Joy sliep meteen in haar bench na deze volle maar heerlijke dagen. Shirley en Bianca TNX voor deze bijzondere dagen!

4 juni
In de ochtend een wandeling door de wijk waarbij Joy verschillende honden tegen komt. Een jonge flatcoat is te druk en daardoor gaat ze in de angstagressie. Kleine buldog is goed ondanks zijn gesnorkel. Een zeer oude Golden Retriever gaat ook prima. Thuis even lekker trainen in de tuin. Na het eten naar dierenspeciaalzaak Eemland om weer buffelhud te kopen. In de winkel staat een weegschaal waar ze even op gaat. Ze weegt nu 10,8 kg. Daarna door naar de Soester Duinen voor een kleine wandeling om Joy weer kennis te laten maken met andere honden. Op de duinen rent ze heerlijk rond. Wanneer ze in de grote verte honden ziet rent ze er naartoe. Tot ontmoetingen komt het op zo'n afstand niet. Op weg naar de auto komen we wel honden tegen en dat gaat prima. Ze rent zonder angst achter ze aan en wil spel met een klein wit hondje. Nog even over de markt en dan lekker slapen. In de avond wordt ze nog gedruppeld met haar eerste Pulvex pipet tegen vlooien en teken. 

2 juni
Met joy in de ochtend getraind en verder heeft ze de hele dag met Biko in de tuin gelegen. In de tuin speelt ze met het tunneltje en probeert er als een hamster in te lopen. Dat geeft super leuke beelden! In de avond naar de URV voor een puppy cursus. Daar doet Joy haar best. Ze blijft angstig naar honden, kleine honden gaat prima, maar grote of drukke honden zijn voor haar nog erg beangstigend. Het zal nog wel even duren voordat het vertrouwen er weer is, nadat hier in de wijk een loslopende grote hond tot 2 x toe uit het niets over haar heen is gewalst.
Uitrusten samen in de koelte van de keuken.                            Biko zoekt rust en een eigen plekje zonder Joy.

Joy kruipt graag in haar bench om even heerlijk te slapen.
 
1 juni
Met Joy naar Apeldoorn om daar de hele dag te kijken bij de van Asselt Bokaal, een wedstrijd voor Duitse Herders bij de HDV de Kuil. Joy doet het prima en ligt bijna de hele dag bij me. Ze reageert niet op het schieten of het manwerk. 

31 mei
In de ochtend lekker rennen met Biko in het bos. Thuis in de tuin op buffelhuid botten kluiven op een groot kussen in de tuin.

In de middag voor heteerst naar het Erkemeder hondenstrand met Tamara samen. Nicky vind het heel spannend al die honden.
Ze gaat soms blaffend en borstelend naar honden toe en als deze zich omdraaien dan piept ze en is onderdanig. Na een aantal ontmoetingen gaat het beter en neemt haar zelfvertrouwen toe. Ze speelt met een chihuahua en ook ontmoet ze grote honden van allerlei pluimage. Tamara speelt met haar met de bal en krijgt haar zo het water in. Golven die op het strandje aankomen worden aangeblaft, toch langzaam maar zeker lukt het, om haar de bal uit het water te laten halen. Ze krijgt er steeds meer pret in. Weer in de auto slaapt ze vrijwel meteen. 
In de avond nog even bij Revenge in de manege kijken en daar wat rond hobbelen. Thuis vroeg naar bed, het was een indruk rijke dag.

30 mei
In de ochtend weer speuren. Joy verwijst, maar heeft te weinig spoorvastheid. Ik ga over op voedselspoortjes. Na het speuren nog een lekkere boswandeling waar Joy weer als een tornado rond rent. Thuis even eten en dan mee naar Tamara om voer en trailerbedekking voor Revenge te halen en de auto door de wasserette te doen. Ze krijgt van Tamara een heerlijk varkensoor in de auto. Die gaat er prima in. Thuis slapen en spelen in de tuin. Ze heeft vandaag last van haar tanden, haar neus druipt en ze is lekker loom. 

29 mei
In de vroege ochtend speuren. Aeilko gaat mee en maakt foto's en houd Joy vast wanneer ik een nieuw spoortje leg. Super! 


Daarna meteen een lekkere wandeling in het aangrenzende bos. Ze rent, vliegt en springt door de percelen, en bij de auto is de eerste drukte weer voorbij. Thuis even uitrusten voor de braderie in Soest. Met de hele familie en de hondenbuggy naar Soest. Daar kan Joy vanuit de Buggy het hele gebeuren overzien en wordt ze niet onder de voet gelopen. Ze wordt veelvuldig geaaid door iedereen en krijgt veel aandacht. Hier en daar mag ze een stukje lopen, afhankelijk of het druk is. Ze vemaakt zich kostelijk!


Thuis gekomen is ze van alle indrukken moe en gaat lekker in haar bench slapen.
In de avond naar
WHG de Vlijtin Apeldoorn voor een training met Joy en Biko. Joy doet het super en behoud een prima focus.  

28 mei
Met Joy naar het speurveldje vlakbij huis. Ze heeft veel interesse voor de omgeving en neigt tot het eten van konijnenkeutels. Uiteindelijk lukt het om haar interesse te wekken voor het spoortje met op het einde een voorwerpje. Hierna nog een heerlijk stukje wandelen in het aangelegen bos. Ze rent en vliegt alle kanten op en is net een hertje. Thuis even eten en dan door naar de manege. Na revenge te hebben verzorgt gaan we door naar Zeist voor wat boodschappen. Joy loopt netjes mee door de stad en ook in de lift van de V&D gaat ze keurig mee. Thuis gekomen even tukken en in de middag naar trimsalon Miranda voor een kennis making en nagels knippen. Joy deed het super en Miranda had Joy al heel snel in een rustige en vertrouwde modus. Miranda TNX.
Biko en Joy spelen vandaag niet samen en vinden rust in het kluiven aan botten en slapen. Biko wordt ook streng naar haar wat echt wel nodig is.


27 mei
Joy vermaakt zich prima met Biko, bos, tuin en huisomgeving. Ze vind de training sessies super en leert snel. Ze gedraagt zich nog steeds als een ongeleid projectiel. Ze is volop aan het wisselen en ondanks dat staan haar oren beiden rechtop. 

24 mei
Met Joy naar de KNGF voor een familiedag. Joy mag daar even op de speelweide van de geleide honden en maakt kennis met de collega's van Tamara. In de middag spelen met Biko en nog even een paar minuutjes trainen. Joy pakt het blok op en touched de vingers ermee aan. Weer een stapje verder. Haar oren staan en gaan soms alle kanten op, maar ze is dan ook echt aan het wisselen.

Hoe is het nu om met een blindegeleidehond te lopen? Oefenen met de Dogsim. Een super rondleiding gehad met veel uitleg en inzicht in het bedrijf en zorg voor de geleidehonden en hun weg daar naartoe.

23 mei
Joy heeft vandaag 2 staande oren en mist nu ook 2 ondertanden.
Ze heeft vandaag weer Aeilko geholpen en Biko geterroriseerd. Zij doet dat nu vanaf een tuinstoel waar ze met alle gemak op springt en zo net zo hoog is als Biko. 

Ook slaapt mevrouw graag op de tuinstoelen, zowel onder de tafel, lekker privé of samen met Aeilko.


Trainen gaat super, ze vind het erg leuk, maar als ze erg hard moet nadenken zie je dat wel in haar houding terug.


22 mei
Vandaag hebben we twee staande oren, maar een voortand minder. Joy is aan het wisselen geslagen. Ze speelt met Biko, en met alle botten en speelgoed wat ze tegenkomt. Ze krijgt met training haar eerste kennismaking met het blok. Het achterwaarts lopen naar een target, het lopen aan de handtouch (klein stukje) en het gaan naar een matje gaan ook super. Het is erg leuk om met haar te trainen.
Joy helpt Aeilko met de tuin van onkruid ontdoen. Wat Aeilko in de afvalemmer gooit, haalt zij er weer uit :0))))
Ook zijn vandaag haar rashonden logboek van de Raad van Beheer en AnimalArm binnen gekomen. AnimalArm is een alarm systeem wat een sms bericht geeft op je gsm wanneer de temperatuur in je auto de ingestelde waarden overschrijd. Een fijn en veilig gevoel.

AnimAlarm

21 mei
Met Biko en Joy naar de Soester Duinen om daar lekker even door het zand te rennen en eventueel wat honden te ontmoeten. Joy vind het heerlijk. Daarna door naar de markt waar ze keurig wacht bij de kraampjes. Thuis spelen in de tuin en lekker luieren.
sssssstt, ik mag niet op de bank hoor!

20 mei 


Weer een dagje in de tuin en na al het spelen samen slapen. Joy springt op de tuinstoelen met een mega gemak en kan zo prima zien wat er op de tuintafel ligt. Ook kan ze zich helemaal lang maken tijdens het liggen. Haar coördinatie en timing is voor deze leeftijd bijzonder goed.

19 mei
Weer een dagje spelen in de tuin met Biko en in het waterbadje onder het toeziend oog van Aeilko. Helaas blijven haar oren hangen en begin ik me zorgen daarover te maken. Waarschijnlijk komt het allemaal wel goed.18 mei
http://youtu.be/5l2mafXDxBU
Met Biko en Joy naar HSV Batavia te Lelystad voor een training. Speuren om 09.00 uur te Dronten. Joy verwees haar voorwerp met extra afleiding, van verder uitbouwen van de oefening kwam niets. Biko speurde super, de kanjer. Op de club een kleine training gedaan met Joy die super haar best deed. Ook heeft Joy pakwerk gedaan op pakwerker Piet Swagerman, voor het eerst en op een lapje. Piet TNX! Jaap maakte mooie foto's en zette deze ook op een filmpje. Jaap Verheij TNX!


Ook
Mariëlle Verseveld maakte mooie foto's tijdens het trainen, Mariëlle TNX!Foto's Marielle Verseveld

17 mei
Vroeg uit de veren en met beide honden naar het bos. Joy rent achter Biko aan en heeft de grootste lol. Daarna verder in de tuin spelen. In de middag komt Tamara met een schelpbadje om de honden wat verkoeling te geven. Joy en Biko vinden het super om lekker pootje te baden en speelgoed uit het badje te halen. Daarna naar een dressuurwedstrijd te Kootwijk, en in deze omgeving mogen de twee nog lekker rondrennen in de Veluwse natuur. Thuis lekker slapen na al deze avonturen.
16 mei

Lekker weer een dagje in de tuin en in de middag naar de Treek, waar Joy achter Biko aan rent. Ook helpen in de huishouding wat door niemand eigenlijk op prijs wordt gesteld....... In de avond naar Zeist voor een eerste samenkomst en training van Team Positivo's.

15 mei
De hele dag in de tuin met Biko. Aeilko maakt super foto's van deze twee, die heerlijk met elkaar spelen en samen slapen op een kleed.


Een puntje van het kleed pakken en op zuigen heeft ze van Biko over genomen, ze heeft alleen nog het trappelen met de voetjes nog niet gekopiëerd.

Als we haar even kwijt zijn, ligt madam op de bank te slapen..........


In de avond naar WHG de Vlijt te Apeldoorn voor een leuke training en socialisatie. Daar maakt Mariëlle Verseveld super mooie foto's van Joy en Biko. Mariëlle TNX! Joy doet super haar best bij een kleine training in een hoekje met weinig afleiding. 
Ook Biko was mee en we hadden heel erg veel plezier.

14 mei 2014
De dag wordt begonnen met een speursessie.

Daarna door naar de dierenspeciaalzaak om wat lekkers te scoren.

Vervolgens naar de Soester Duinen om lekker met Biko door het zand te rennen. Joy was hier voor de eerste keer en vond het fantastisch. Ze ontmoette ook nog andere honden wat prima ging. Na ongeveer een kwartiertje weer in de auto, het is best zwaar en vermoeiend voor een pup, zo'n grote zandbak.

Door naar de markt en de supermarkt.

Thuis weer spelen met Biko en slapen. Na de avond maaltijd moet er weer gewerkt worden.... Joy doet de voorwas in de vaatwasser!
 

13 mei
Met ingelaste rustpauzes de hele dag spelen met Biko in de tuin onder het wakend oog van Aeilko. Biko leert Joy counteren :0))))


Voor de avondmaaltijd even trainen, dat ging best goed!

's Avonds weer spelen met Biko tot dat beiden te moe waren en eindelijk gingen slapen. 


12 mei
In de ochtend even trainen op het achteruit lopen met target. Dat ging super!
De hele dag met Biko spelen en slapen thuis in de huiskamer. Buiten is het heel slecht weer. In de avond naar de puppycursus te utrecht. Ook daar slecht weer. Joy heeft even aangelijnd met leeftijd genootjes kunnen spelen. Joy heeft vandaag weer 2 hangende oortjes!


11 mei
Met Biko en Joy naar VDH Salland te Bathmen. Joy heeft lekker getraind en voor kaasjes gewerkt. Geoefend op het verwijzen van een voorwerpje, handtouch, lopen aan de handtouch klein stukje heel langzaam, zit, sta en af. Ook de piffit, hierkomen, af en deze positie behouden gingen goed. Spel, lossen, vast op take it, beheersing en impuls controle gingen prima. Alles op een veld waar verder ook getraind werd en met veel wind. Ik vond het super van mijn kleine meid!
Thuis ravotten met Biko en hem tergen door alles wat hij heeft van hem proberen te stelen. Na het uitlaatrondje eindelijk rust en slapen.


10 mei
Vandaag met Joy naar een presentatie van Dick Staal in Nunspeet. Met de lunch en daarna mocht ze lekker mee naar binnen en viel ze lekker op schoot en later op mijn jas in slaap. Thuis lekker spelen met Biko.

Vanavond kreeg ze een pipetje Advocate toegediend in haar nek wat werkt tegen vlooien en wormen.

9 mei
Ze is vandaag 12 weken!
Ook hebben we haar rashondenlogboek aangevraagd bij de Raad van Beheer.

Met Joy naar de manege en voor en na het rijden van Revenge, lekker door een mooi natuurstukje lopen. Joy bestudeerd het beekje en onderzoekt de oever grondig. Thuis speelt ze met Biko, die er heel erg moe van wordt, maar wel erg leuk vind! 
Tijdens het eten bedelen, net als Biko, keurig liggend! Wat is kopieergedrag nu dan toch mooi en handig!
Wij bedelen!!!!
In de avond lekker slapen op schoot, of in de speelgoedmand.... :o)))))


8 mei
De ochtend begonnen met een training in de tuin. Joy was er helemaal voor in. Geoefend met de handtouch uitbouwen, lopen aan de handtouch in langzame pas, piffit, zit, sta, af, hierkomen en een balletje terug brengen. Ook een trekspel gedaan en geoefend op counteren, lossen en beheersing. Daarna eten en een wandeling door de wijk. Hier geoefend op het niet oppakken dan wel lossen van voorwerpen zoals papiertjes en dennenappels met het commando "leave it". Dit gaat echt heel goed! Ook het registreren van fietsers en rijdende auto's en hiervoor contact maken met mij, zodat najagen niet gebeurd, wordt steeds beloond en heeft ze prima door. Na het ontbijt gaan we naar de stad om daar verder te socialiseren. Over de markt, naar de V&D om daar met de lift naar het restaurant te gaan voor een restaurant training. Joy trekt veel aandacht en wordt door veel mensen erg leuk en lief bevonden. Ze doet het prima en is zindelijk en onderzoekend. Thuis even eten en weer door naar de dierenkliniek Chiara voor de laatste puppy enting. Daar werd ze door Liesbeth Meijs grondig nagekeken en goed bevonden. Ook kreeg ze een Rabiës enting en een neusenting tegen kennelhoest. De entingen gaven een vervelende prikkeling in haar rug en dat vond ze, net als de neusenting geen feest. Over 2 dagen krijgt ze weer een pipetje Advocate tegen vlooien en wormen. Over 2 maanden volgt dan een weer een ontworming met tabletten, wat zich dit jaar elke 2 maanden gaat herhalen. De ontvlooing kan over 4 weken gewoon met een pulvex pipetje. Joy woog 7,8 kg, dat is 2,7 kg zwaarder dan 3 weken geleden op 17 april. Na de dierenarts door naar de manege waar Joy met een pensstaafje zich prima vermaakte in de auto en daarna in slaap viel. Thuis lekker eten en slapen. In de avond nog een kleine training, kennismaking achterwaarts lopen naar een target, en ook een kennismaking met het ronde opstapje waar ze met haar voorpootjes op gaat staan en zo leert mee te draaien met haar achterhand. Na nog een uurtje spelen en rondhobbelen ging mevrouw tevreden slapen.


7 mei
Vandaag een slecht weer dag, het regent veel en het is slechts 15 graden. Na de ochtendwandeling en eten worden Joy en Biko gelijk samen gelaten. Alle werk van de 2 voorgaande dagen worden vandaag bezegeld. Ze doen het super samen. Het vloerkleed wordt weer beneden neergelegd, Biko ligt daar graag op. Nu Joy leren dat ook daar niet aan gekloven mag worden. Biko sleept met zijn kleed en Joy hangt aan de andere kant te sjorren. Hij vind uiteindelijk na veel zinloos gegrom ( Joy trekt zich er niets van aan) zijn rust. Beiden spelen, slapen en sjorren de dag door. Joy eet heel goed en ook vandaag blijven beide haar oren staan. Ze is keurig zindelijk, we letten natuurlijk wel op, dat ze tijdig en frequent wordt uitgelaten.
 

6 mei
Ook vandaag wordt door Aeilko gewerkt aan het samen zijn van Joy en Biko, voor langere tijd en daardoor rust vinden hierin. 
We hebben vandaag ook 2 staande oren! Haar linker oor is uiteindelijk ook gaan staan. Biko wordt vreselijk moe van al dat baby sitten. Joy trekt zich, soms zelf en soms verplicht, terug in haar beschermde bench.
5 mei
De hele dag met Biko optrekken met hier en daar verplichte slaappauzes. Aeilko besteed de gehele dag aan het begeleiden van deze twee kanjers zodat ze straks lekker samen kunnen. Joy is onvermoeibaar en Biko laat echt heel veel over zijn kant gaan. Wanneer hij zijn deken mee naar buiten sleept blijft Joy er als een teek opzitten. Uiteeindelijk komt er rust en slaapt het samen. Ook samen kluiven aan buffelhuid gaat prima. In de avond mee naar de Puppyles bij de URV. Joy vind het geblaf van de flyball groep wel spannend maar stapt dapper achter me aan. Op het veld vind ze meteen rust en gaat netjes liggen tussen de puppygroep. Ze is nog moe van de dag en trekt zich niets aan van de andere springende puppen. Wel is ze erg attend op mij en wil voor kleine stukjes kaas prima werken. Ook het spelen en lossen op dit veld tussen de andere hondjes gaat uitstekend. Thuis lekker slapen na deze vermoeiende dag.

4 mei
In de ochtend naar VDH Kringgroep Salland om daar te trainen. Eerst met Biko gespeurd, wat super ging, daarna met Joy getraind. Zoekvoorwerpjes in het gras gelegd en haar dat laten zoeken en verwijzen. Het was de eerste keer buiten de tuin. Ondanks de afleiding zocht en verwees ze alle 4 de voorwerpjes. Later op de ochtend nog een kleine training gedaan met handtouch, piffit, zit, sta, af en spel met lossen en beheersing/ schakelen. Ook dat ging super. Ze begroette de mensen en was braaf stil in de auto. Thuis gekomen kreeg ze een adhd periode en werd super baldadig. Buiten tijdens het uitlaten in de tuin even gecorrigeerd voor het bijten in mijn kleren terwijl ze langs rent. Er zijn grenzen! Hierna keerde de rust weer en ging ze slapen. Ook voor Biko wordt het steeds moeilijker, het wordt echt tijd dat hij optreed. 

3 mei
We beginnen vandaag om 7.15 uur met een wandeling in het bos met Biko en Aeilko. De Buggy mee, omdat Joy nog niet zo ver mag lopen. Joy rent, eigenlijk raced met Biko mee door het bos. Ze springt graag en zoekt dan ook obstakels en vliegt daar met alle gemak overheen. Haar moteriek, inschattingsvermogen en snelheid zijn verbazingwekkend. Toch temperen we het, want een blessure is zo gebeurd. Het lijkt een geboren ster voor behendigheid!

Na de boswandeling naar huis en daar met zijn 2-en naar binnen. Joy rent door huis en daagt Biko uit. Om haar te leren dat er ook een tijd is van rust, doen we haar in haar tuig met een lijn eraan. Door de beperking vind ze uiteindelijk de rust. Na enige tijd probeert ze bij Biko in de mand aansluiting te vinden. 


Na wat rust naar Tamara om met Nicky even een bospad af te lopen in de Treek en zo deze twee weer bij elkaar te laten. Nicky  laat Joy via een overbeet op de neus weten niet van haar drukte gedient te zijn. Joy doet haar best, maar Nicky is geen speel hond en wil met zijn 11 jaar geen drukte. Na deze kleine wandeling gaan we naar de Ikea om daar even te shoppen. De honden blijven in de auto die in de overdekte parkeer garage staat. Met de radio aan en allebei een pensstaafje is het daar heerlijk vertoeven. Bij terug komst liggen beiden zalig te slapen. Joy wordt even uitgelaten, en op naar een veiling van paarden en tuigage in Soest. Daar gaan beide honden mee de stallen in en bekijken we de paarden en wagens, tuigen, pony's en aanverwante artikelen die geveild gaan worden. Daarna door naar de lunch bij Tamara. Daar gaat Joy mee naar binnen en vind alle lekkere botten van Nicky die ze mee zijn mand in neemt. Tijdens de lunch wordt ze even vast gelegd wat ze prima accepteerd.

Na de lunch even uitlaten en door naar de manege waar ze in de auto, die lekker in de schaduw staat een tukje kan doen. Nadat Revenge verzorgd is nog even rondlopen op de manege en kennismaken met de paarden en mensen. Hierna door naar de Treek voor een uitlaatsessie met Nicky. Kort want na zo'n lange dag moet het batterijtje toch op zijn. Nicky corrigeert haar nogmaals, en dat gaat heel duidelijk maar netjes. Nu naar huis waar Joy in de tuin even rond rent en daarna lekker in haar puppyren op een bot gaat knagen. 
In de avond nog even spelen en in slaap vallen in de armen van Aeilko. 
Vandaag hebben we ook de stamboom opgestuurd gekregen van Mike Deijkers van de kennel van Valesca's Home. Daarbij zat een kado, een mooie regenjas met de kennelnaam erop. Super! TNX!

2 mei
Vandaag naar de dierenwinkel om een mooi passend Hurtta tuig te kopen waar nog wel wat groei in mogelijk is. We slagen met een prachtig fluoriserend geel tuig. Daarna door naar de kinderboerderij in Zeist. Daar mag Joy na telefonisch contact en melden bij aankomst, heerlijk gesocialiseerd worden. Ze ziet rennende en gillende kinderen en verder allerlei boerderij dieren. De kippen waren heel erg nieuwschierig naar haar, en de koeien werden alleen vanuit de veilige armen bekeken. Ze deed het super!
1 mei
Elke ochtend wordt er gestart met een training in de tuin. Haar ochtend brokjes worden daarvoor gebruikt hiervoor en af en toe wat extra lekkers voor het ruilen van de bal. Oefeningen zoals zit, af en staan gaan met hulp van handbewegingen super. De handtouch wordt al langer vastgehouden en er is een begin met de piffit en voettarget. Het zoeken en verwijzen naar voorwerpen in het gras gaat goed. Vandaag de metalen voorwerpjes vervangen voor kleine stukjes groene vloerbedekking. Ook dit deed ze super. Bal terug brengen en trekspelletje met counteren gaat ook goed. Na de training een rondje door de wijk waar ze leert geen voorwerpen op te pakken van de grond. Een hele moeilijke klus!  Fietsers spotten wordt beloond met voer (click to calm) zodat er geen najaag gedrag ontstaat. Ontmoetingen met mensen vind ze geweldig en dat is wederkerig! Ontmoetingen met honden wordt selectief gedaan om nare ervaringen te voorkomen. Na een soms keurige kennismaking wordt ze (aangelijnd) te druk en gaat blaffen en in haar tuig trekken. Dit gedrag wordt ontmoedigt. Niet iedere hond vind dit leuk, en ze zal dit moeten leren. Het spelen met Biko gaat super. Biko laat heel veel over zijn kant gaan. Hij vind haar super leuk en zoekt haar gezelschap vaak op door naast de puppyren te gaan liggen. Samen zijn ze leuk in het spel en ook al ligt er een heleboel speelgoed buiten, er is geen grommetje in de lucht. Joy groeit hard maar blijft door haar energieke levenswijze erg slank. Ze krijgt zoveel mogelijk voer, maar het moet er wel inpassen. Ze kan zichzelf goed vermaken met een runderoor, of speelgoed. Ze kan in de puppyren keurig alleen zijn als we in en om het huis klussen of even een boodschap gaan doen. Ook als Biko dan niet aanwezig is in de kamer. Biko leert haar het bedelen aan tafel door keurig en rustig te gaan liggen. Ze neemt het feilloos over en krijgt zo ook wat lekkers na onze maaltijden. Af en toe gaat er halve dag een oor staan die dan weer afwisselt met een ander oor. Grappig. Vandaag staat haar linker oor en rechts hangt slap over haar koppie.  Rustpauzes worden verplicht ingelast anders is er geen stop op deze kleine adhd pup. We genieten erg van haar, maar zijn wel blij als ze weer lekker in diepe slaap valt........pauze!


29 april 
Weer een trainingssessie, een wandeling door de wijk, spelen met Biko en in de tuin. Biko laat zich volledig inmaken!28 april
Vroeg in de ochtend voor je ontbijt "werken " voor brokjes. Overdag lekker spelen met Biko en Aeilko en in de avond naar de theorieles van de puppy cursus van de URV. Joy sliep heerlijk tijdens de les en heeft daarna nog even op het trainingsveld rond gekeken. 


27 april

Naar VDH Kringgroep Salland te Bathmen om daar te te socialiseren tijdens een workshop van Bianca van der Post. Joy ziet zichzelf in een grote spiegel die voor het trainen op het veld staat. Ze snapt niet dat zij het zelf is en gaat ook achter de spiegel kijken. Erg leuk om te zien. Ze registreerd de mensen op het veld, maar blijft wel op mij gefocused. In de kantine lukt het om wat kleine items te vragen van haar. Voor kleine stukjes kaas is ze helemaal in. Andy doet nog wat spel met haar met het kleine tasje, dat vind ze geweldig. Omdat het veel en langdurig bleef regenen en het best koud was zijn we op tijd weer naar huis gegaan. Dit wel via een pitstop bij Tamara. Daar werd Nicky even weg gezet en mocht Joy door het hele appartement van Tamara rennen en verkennen. Ze bekeek de huid van het wilde zwijn en begon aan zijn neus en hoeven...... Ook de plant was erg interessant. Tamara had veel speelgoed en ook lekkere dingen voor haar, die meteen werden meegesleept naar Nicky's mand. Ook werden haar nageltjes even vakkundig geknipt. Door naar huis om daar verder te spelen met speelgoed, Biko, en rondjes rennen door tuin en huis. Pffffff ADHD hond!

26 april
We starten de ochtend met een workout met de running egg. Joy vermaakt zich kostelijk. Daarna mee naar de braderie in Zeist. Daar heeft ze slechts enkele minuten gelopen en de rest op onze armen doorgebracht. Ze bekeek alle bedrijvigheid met interesse en liet zich alle belangstelling prima welgevallen. In de middag even lekker in de tuin met Biko en verder slapen. In de avond wat nieuwe speeltjes geïntroduceerd wat helemaal in de smaak viel.


Kubus met piepballetjes erin.

25 april
Joy is mee geweest naar de manege, daarna ging ze mee naar Tamara op de koffie. Ook op bezoek bij Anne en in de avond naar Zeist om daar voer op te halen. Tussendoor slapen en spelen in de tuin. 24 april
Dagje thuis in de tuin en de omgeving. Lekker 5 minuten met biko spelen en op lekkere botten kluiven.

23 april
De nachten gaan prima. We starten de ochtend met een training in de keuken. Handtouch, zit en af. Ook verwijzen van een voorwerpje. Het terugbrengen van een weg gegooid speeltje en na spel lossen door ruilen. Beheersing door te wachten op het commando "get it" om weer door te kunnen spelen. Moeilijk voor haar, maar wel belangrijk. Daarna eten. In de ochtend wordt er stof gezogen en ze reageert niet op de stofzuiger. Wanneer Biko weg is om met Aeilko door het bos te fietsen, gaan wij het gras maaien. Even schrikt ze van het geluid, hersteld zich onmiddelijk en loopt blaffend mee met de maaier. Ik reageer niet en na het halve grasveld vind ze het saai en gaat wat anders doen. Nog even drie keer waarschuwen dat ze het stroomsnoer met rust moet laten, en daarna gaat ook dat goed. Daarna naar de markt voor wat boodschapjes. Ze bekijkt alles en is overal in geïnteresseerd. Thuis lekker slapen in de puppenren. In de middag rondracen in de tuin en spelen, spelen, spelen. Kennismaken met waterstralen uit de tuinslang. Ook met Biko nog even 5 minuten gespeeld. Biko is super tolerant. Na alle avonturen even slapen bovenop Aeilko in de tuinstoel. In de avond naar de training bij Dogcenter. Daar lekker gespeeld en rondgekeken. In de auto super gedragen en keurig zindelijk. 
22 april
De nacht beneden weer prima doorgebracht en zindelijk. We starten de dag met uitlaten aan de flexi. De ochtend is ze thuis met Aeilko en deze heeft lekker met haar gespeeld. In de middag nog even lekker kort met Biko spelen. In de avond binnen door de hele benedenverdieping rondrennen.

21 april
2e nacht doorgebracht beneden. Ze is de hele nacht stil geweest. Om 04.30 uur een pitstop en zo weer de bench in en verder slapen. We starten de dag met een trainingssessie buiten. Voor runderhart krijg ik een handtouch, een zit en een af. Ook verwijst ze een stukje voorwerp. In de ochtend naar het bos met Biko. Ze loopt een stukje en de rest zit ze in de doggyride. In de doggyride wordt ze af en toe terecht gewezen voor uitval gedrag naar de voorbij rennende Biko. Thuis eten en daarna de auto in van Tamara. Daar gaat ze op onderzoek uit en vind de kluifjes van Nicky. Tijdens de rit lekker naar buiten kijken en wat rondhobbelen in de autokooi van Nicky. Aangekomen in Rotterdam wordt ze weer uitgelaten en gaat ze mee naar binnen in het tentenkamp van de Hipporama. Ze doet het prima. Op de arm kan ze de hele wereld aan! Ze heeft veel bekijks en alle aandacht vind ze heerlijk. 
Na afloop van het shoppen naar huis en daar uitgebreid slapen!

Lekker slapen op mijn jas midden in de winkel. Even chillen!

20 april
Vannacht voor het eerst beneden in de bench geslapen. In de eerste instantie ging dit prima. Echter na 2 uur moest ze eruit en heeft ze een plas gedaan. Weer de bench in en dit was haar teveel. Ze kreeg het echt te kwaad en om haar niet overstuur te maken en verlatingsangst te voorkomen heb ik nog een uur beneden gezeten. Daarna was het o.k. Rond half negen in de auto naar Apeldoorn voor een training bij HWG de Vlijt. Daar super gesocialiseerd met de aanwezige leden. Ze hoorde de stoomlocomotief, zag en hoorde manwerk en alle geluiden die bij een IPO trainingsveld thuis horen. Mariëlle maakte hele leuke foto's van haar.Thuis was ze lekker voldaan en heeft heerlijk nog gespeeld. Later in de middag nog een kleine trainings sessie. Ze leert heel snel. 


Foto's Mariëlle verseveld19 april
Joy heeft de nacht weer doorgebracht in haar bench in de andere kamer. De komende nacht gaan we haar naar de beneden bench verplaatsen samen met Biko. Daar de bench beneden heel groot is (1,25 x 78 x 80 ) gaan we vandaag een scheidingswand kopen om de bench iets te kunnen verkleinen i.v.m. de zindelijkheid. We starten de ochtend weer met een wandeling door de wijk. Daarna gaan we met Tamara en Nicky even naar het bos. Door naar wat dierenwinkels in Zeist en uiteindelijk in Nieuwegein slagen we bij Dievo. Thuis is Joy moe en gaat heerlijk slapen waarbij we de bench sluiten. Ze vind dit prima en valt lekker in slaap. In de middag even spelen in de tuin met Biko, maar dit wordt snel onderbroken omdat het spel veel te ruig is. Aangelijnd moet ze in de buurt blijven en Biko gaat ergens anders in de tuin slapen. Ook een kleine trainingssessie ingebouwd. Handtouch; een zoekvoorwerpje touchen in de hand en op de grond; een zit en af, en wat leuk bijtwerk met introductie van een rammelstok en een flesje gevuld met wat knikkers. Leren dat je ondersteund wordt in je beet en leren lossen met een blokje kaas in je neus...hihi. Daarna even bijkomen en spelen met een voerbal. Met het middag rondje uitlaten komen we een vriendelijke reu tegen, die echter snel nadert waardoor Joy in de stress schiet en piept. Ze zoekt bescherming, krijgt die, en vandaar uit gaat de kennismaking prima. In de avond nog spelen met Aeilko en dan is ze echt moe en gaat lekker in haar bench slapen. 18 april
Ook vannacht heeft Joy de nacht doorgebracht in haar bench in een andere kamer samen met Biko die daar vrijwillig bij blijft. 
De ochtend gestart met een kopje koffie bij Tamara thuis en een spelletje bij Tamara. Daarna door voor een wandeling in het bos met Tamara en Nicky. Daarna gaan we door naar Amersfoort om in de nieuw geopende paardenzaak, Apple Jack, te gaan winkelen. Daar wordt mee naar binnen genomen op de arm en trekt veel bekijks. Aangrenzend zit een groot tuincentrum en we besluiten ook daar even te gaan shoppen. Eerst laten we de honden nog even uit en Joy gaat in haar doggyride het tuincentrum in. Hierna naar huis voor de broodnodige rustpauze. In de middag staat tuincentrum Overvecht op het programma en ook daar gaat Joy in haar doggyride. Ze is nog moe van de ochtend en valt meteen in slaap en maakt van het hele avontuur helemaal niets mee. s'Avonds spelen met Biko door de puppypanelen heen en heerlijk even slapen op de bank...........17 april
Joy slaapt ook afgelopen nacht door, met soms een onderbreking voor wat spel in haar bench. De bench staat nu in een andere kamer, waar Biko ook in een mand ligt te slapen. In de ochtend met Aeilko en Biko een boswandeling. We komen heel veel vriendjes van Biko tegen die Joy vanuit haar veilige buggy kan bekijken. Ze trekt veel bekijks. Na een rustpauze om te slapen gaan we naar de dierenarts Liesbeth Meijs van dierenkliniek Chiara voor een enting en kennismaking. Joy werd helemaal gezond bevonden en kreeg haar prik. Over drie weken mag ze weer terug voor deel 2 van deze enting. Ook wordt ze vanavond gedruppeld met een pipet (Advocate) tegen vlooien, zandvliegen, mijt en wormen. Ook deze behandeling wordt over drie weken herhaald. Zo is ze beschermd tegen alle ongedierten, behalve teken, dus daar extra opletten geblazen. Ze weegt 5,1 kg. Ze valt van alle nieuwe indrukken in de spreekkamer van de dierenarts op mijn jas in slaap.
Thuis nog even lekker in de tuin met Biko spelen. Om haar tegen vermoeidheid te beschermen onderbreken we het spel. Het wordt soms ook nog te ruig door de lompheid van Biko. In haar puppyren valt ze na een maaltijd heerlijk in slaap. Het is voor vandaag weer genoeg geweest.


16 april
Ook afgelopen nacht heeft Joy doorgeslapen. We beginnen de ochtend met een heerlijke boswandeling samen met Biko. De hondenbuggy gaat mee. Joy rent achter Biko aan en klimt overal op. Een ondernemend typje!!! Daarna gaat ze in de auto mee naar de manege waar ze in de schaduw lekker in de auto kooi in slaap valt. Weer thuis in de tuin met Biko. Voor het eerst gaan ze echt met elkaar het spel aan. Ze bijt nu naar Biko en er ontstaat een bekkenspel. Leuk om te zien. Hier en daar iets te ruig spel naar mijn zin, dus onderbreken we dit en scheiden we de twee. Joy is nog klein en heeft geen uitknop, dus moet beschermd worden tegen zichzelf. Ze valt in haar puppyren onmiddelijk in slaap. In de middag lekker in de tuin spelen met een lege fles, en slapen in het gras. sÁvonds mee naar de VDH kringgroep de Kuil te Apeldoorn. Daar lekker samen met Biko een wandeling gemaakt en met mensen kennis gemaakt. Thuis eten en slapen.15 april
Afgelopen nacht heeft Joy in één keer doorgeslapen. Super!
Vandaag Joy buiten laten spelen met Biko. Ook een trekspelletje met Biko aan een flostouw aan de ene arm en Joy met een flostouw aan de andere. Na deze sessie naar binnen met zijn allen. Biko vond het prima. Hij en Joy deden verstoppertje achter de bank langs. Joy kan er wel nog achterlangs, Biko niet. Omdat alles best nog inspannend is hebben we de boel weer gescheiden en keerde de rust weer. Ook een begin gemaakt met wat trainings items zoals de clicker introductie en spel.
De eerste week van Joy Youtube


14 april
Vanacht heeft Joy doorgebracht in een grotere bench, een draadkooi die normaal in de auto stond voor Nicky. Met een pitstop rond 01.30 uur sliep zij uit tot 07.30 uur, een luxe dus. Vanacht proberen we de bench iets verder bij ons weg te rijden. Na een klein rondje door de wijk gaan we even naar de dierenwinkel. Joy gaat zonder reiskooi in haar autokooi, met Ikea knuffel en wat lekkers. Dat gaat super! Bij de dierenwinkel gaat ze op de arm mee naar binnen. Na allerlei lekkers, carnibest, en snoepgoed te hebben geladen gaan we weer naar huis. Thuis heeft ze 2 x in de tuin gerend samen met Biko. Ook hebben we vandaag een kleine trainingssessie ingelast met wat kaassnippers. Dat was heel leuk, ze vind het super. Ze brengt alles terug en speelt met alles wat je aanbied. In de middag weer een klein rondje door de wijk voor de fietsers, en auto's.


13 april
Na weer een nacht met pitstop begon de dag met een wandelingetje door de buurt. Kennismaken met de buren en op afstand enkele honden. Mountainbikers, auto's, katten, alles wordt bekeken. Na nog een slaapsessie, gaan we naar de manege waar wedstrijden worden gereden. Joy gaat met haar reisbench in de grote autokooi en doet het daar prima. Ze is stil en heeft een pensstaafje om haar tevreden te houden. Ze wordt op de arm gehouden en bekijkt zo de paarden, mensen en alle bedrijvigheid op zo'n evenement. In de middag weer thuis en met Biko weer de tuin in. Allebei racen ze door de tuin, en dagen elkaar uit. Tot echt spelen komt het nog niet. Joy is wel heel brutaal! 

12 april
Joy lag laat in bed, en was vroeg op. We hebben ongeveer 4 uurtjes geslapen. Omdat het lekker weer was heeft ze een deel van de dag lekker in de tuin doorgebracht met Biko. Biko was heel lief, en Joy was al een stuk brutaler. Het was een heel leuk om naar te kijken. Joy eet haar brokjes maar matig, dus nu over geschakelt naar meer vers vlees. Dat eet ze bijna met bakje en al op, dus nu maar eerst vlees, en dan over naar de brokjes.


Beauty

11 april
In de ochtend naar de Treek om daar weer te wandelen met Tamara en Nicky.
De auto wordt verbouwd en geladen, en om verlatingsangst te voorkomen wordt de reiskennel in de bijrijdersstoel vastgezet in de veiligheidsgordel. Zo kan ze me steeds zien en heb ik contact. Ook de buggy gaat trouw mee. Daar vind ze het prima vertoeven tijdens de wandelingen. Na de wandeling gaan we naar Rheden om daar naar een paard te kijken. Daar aangekomen wandelen we tijdens de rit mee met het paard en Joy gaat in de buggy. Weer bij Tamara thuis wordt er bij haar gegeten en Joy vind het allemaal wel prima. Op een kleedje in de keuken en met een pensstaafje om te snoepen is ze super lief. Na de lunch weer door naar Zeist om daar weer te wennen aan het drukke verkeer, de mensen, auto's en veel fietsers en lawaai. Joy doet het prima en vind het vanuit haar veilige positie allemaal wel goed. Weer thuis rust en slapen. In de avond nog even lekker spelen met Tamara en een bijt tasje. Joy heeft een volle beet en is erg fanatiek! Ook de voerbal geïntroduceerd. Dat vond ze leuk en soms ook wel iets om lichtelijk boos op te worden :0)


Joy geregistreerd bij de Raad van Beheer op de site
databankhonden.nl hetgeen wettelijk verplicht is. Ook is ze geregistreerd bij de Nederlandse data bank Gezelschapsdieren, (NDG) en de Backhome club.

10 april
s'Morgens naar Zeist om daar te wennen aan drukte en mensen. Op de arm over de markt en daarna de stad in. Wel gedragen, anders is het veel te veel en ook te vermoeiend. Vanuit deze positie liet ze alles gewoon over zich heen komen. In de winkels kreeg ze veel aandacht en ook dat vond ze helemaal ok. In de middag weer met Biko in de tuin, wat weer super ging. s'Avonds naar VDH kringgroep Salland te Bathmen om daar vertroeteld te worden door alle clubleden. Tussendoor veel slapen!


ik snurk! Joy op schoot terwijl er achter de laptop wordt gewerkt.

9 april
Na weer een prima nacht met 1 pitstop was Joy weer helemaal fris en energiek. In de ochtend maakte ze kennis met de stofzuiger. Deze werd eerst in de kamer gezet en na inspectie op de zachtste stand aangezet. Na een stukje te hebben gestofzuigd werd de stand wat opgedraaid, en alles werd prima geaccepteerd.
In de middag naar het bos samen met Biko en daar samen los gelopen. Biko vond het allemaal prima. Thuis in de tuin los en ook dat ging goed. Biko probeert Joy uit te dagen voor een spelletje en Joy vind het spannend maar ook leuk. Het komt niet echt tot spelen, maar wel een fijn samen rondlopen en rennen en zelfs drinken uit de buitenbakken.


8 april
In de ochtend naar de Treek met Tamara en Nicky. Het hoosde en ik zette dan ook een paraplu over de buggy. Joy vond het prima en hoorde de druppels kletteren maar bleef lekker droog. Na de regenbui lekker even los lopen en Nicky begroeten. Nicky bleef rustig en liet zelfs toe dat Joy meerdere malen onder hem door liep. Als hij corrigeerde ging dat heel netjes. Na de wandeling naar dierenhandel Eemland te Soest voor wat lekkers en blikjes vlees. Ook kocht ik een roze chihuahua tuigje voor haar...... Op de arm lekker door de winkel rond gekeken. Via Miranda's trimsalon, voor de nodige knuffels, weer terug naar huis. Thuis eten en slapen!7 april
We beginnen de dag met een autorit naar Tamara. Joy gaat in haar reisbench en die staat dan weer in de autokennel. Bij Tamara thuis eerst even Joy haar nageltjes knippen. Ze laat het prima toe, ze is nog zo slaperig.
We gaan een lekkere boswandeling maken in Landgoed de Treek. Ik neem de honden buggy ook mee omdat Joy nog maar kleine stukjes kan / mag lopen. Joy loopt lekker mee en probeert af en toe onder de buggy te kruipen. Na een klein stukje zetten we haar in de buggy en daar blijft ze prima zitten. Ze valt zelfs lekker in slaap. Hierna gaan we nog even naar de manege om haar kennis te laten maken met Revenge. Beiden dieren snuffelen aan elkaar, leuk om te zien! In de middag lekker chillen, om alle indrukken weer te kunnen verwerken. Ook lekker in de tuin rennen, de heg snoeien en alles verbouwen!6 april
De nacht super doorgebracht. Om 23.30 uur nog even uitgelaten en toen de bench in boven naast bed. Joy sliep vrijwel meteen. Rond half vier wat gehijg, dus een plaspauze ingelast. Daarna meteen weer doorgeslapen. Super! Joy heeft vandaag pret gehad in de tuin met een mini tunneltje, heeft met Aeilko gespeeld en daarbij meerdere keren een balletje terug gebracht, met Biko in Landgoed de Treek gewandeld (meer meegelift in de armen en van daaruit rond gekeken), leuke trekspelletjes gedaan en even op een mini tasje gebeten. Verder slaapt ze graag in de bench en op schoot :0)En lekker kluiven!


5 april

Jessy en Joy (Riva van Valesca's Home)
Vandaag is DDay, we mogen onze Joy uitzoeken bij de Kennel van Valesca's Home. We beginnen s'morgens met het in elkaar zetten van de fietskar/ hondenbuggy om bij wat langere wandelingen of fietstochtjes haar te kunnen leren dat ze dan in dit vervoermiddel moet vertoeven, zonder het te slopen en te joelen. Nadat de huiskamer verder puppyproof is gemaakt en alles om mee te nemen klaar staat eerst even koffie. Om 12.00 uur zijn we ter plaatse bij de fokker Mike Deijkers van de Kennel van Valesca's Home. Na een kopje koffie gaan we naar de pupjes waar de 7 uit te kiezen dames in een buitenverblijf worden gezet. Tamara haalt er af en toe één uit en door te elimineren van welke afvallen komen we uiteindelijk tot drie puppen.  Halsbandje oranje, rood en paars. De fokker en zijn dochter zijn uitermate behulpzaam en geven ons alle tijd en mogelijkheid om tot een goede keuze te komen. Ook de informatie over de door hun geregistreerde eigenschappen per pup is erg verhelderend. Uiteindelijk wordt unaniem voor het pupje met het oranje halsbandje gekozen. Dat wordt onze Joy! Binnen worden alle formaliteiten afgehandeld. Joy haar chip wordt gecontroleerd en haar paspoort en alle bijbehorende extra informatie zitten keurig in een mooie map. We krijgen eten voor haar mee om haar rustig te kunnen overspenen naar ander voer. Mike Deijkers en Sander Dille onze dank voor deze mooie, vrije, goed gesocialiseerde pup!


Tijdens de autorit ligt ze heerlijk te slapen op schoot en eenmaal thuis gaan we eerst naar het bos om de honden even te laten kennismaken. Biko snuffelt even, kwispelt zijn staart in rondjes en vind het prima en vervolgt zijn pad. Nicky gaat als altijd wat stoer staan snuffelt en gaat ook zijn weg. 
Joy doet het prima en kent haar hondentaal.
Daarna door naar de tuin.
Blijft die echt?!
En naar binnen.

Daarna slapen!


Joy eet als een tijger, doet al haar behoeften buiten in de tuin ( wordt na elke maaltijd, slaapsessie en speelsessie naar de tuin geleid) en speelt heeeel graag met alles wat haar wordt aangeboden.
Ze ligt graag tegen je aan of neemt anders de Ikea nephond die daarvoor bedoelt was. De onderrand van de grote benedenbench nog even met een badhandoek afgedekt, om het haken met de achterpootjes aan de rand te voorkomen. Biko vind het helemaal niets, hij gromt naar haar door de tralies en valt soms uit. Joy maakt zich klein maar hersteld snel. Het gaat vaak om de spullen die binnen het hek liggen. Nog even laten wennen voorlopig. Na de nodige tuintrips gaan we rond 23.30 uur de eerste nacht in. Joy slaapt in een kleine varikennel, die op een stoel staat, naast mijn bed.   

3 april
Nieuwe foto's van Valesca's Home.


2 april
De puppen hebben hun apekooi socialisatie gedaan bij Dogmanagement. De eigenaresse heeft er een mooi filmpje van gemaakt. Deze is te zien op de youtubekanaal van Dogmanagement. Maike TNX!

31 maart
Foto's van Mike Deijkers, Kennel van Valesca's Home.

29 maart
Inkopen gedaan voor Joy. Puppyvoer en appetite stimulation van Royal Canin. Een gele hondenpenning met haar naam en onze telefoon nummers, wat kauwkluiven en een grote zachte knuffelhond om tegen aan te gaan liggen in de eerste periode. Ook een stuk vloerbedekking gekocht, zodat ze niet uitglijd op de ondergrond binnen de puppyren. We zijn er klaar voor.


28 maart
Vandaag weer nieuwe foto's gekregen van Mike Deijkers. De puppen zijn vandaag geënt en voor de derde keer ontwormd. Ook hebben ze hun paspoorten gekregen. Ze worden maandag 31 maart gechipt.  


Ook de reiskennel weer in elkaar gezet en klaar gemaakt. Hier kan ze ook de eerste nachten in doorbrengen naast mijn bed. 
In de huiskamer de puppyren weer in elkaar gezet om de broodnodige rustmomenten te kunnen inlassen, zowel voor haar als voor ons.


26 maart

Het eerste speelgoed en puppy trainingsmateriaal is gekocht. Een fluoriserend roze lijn voor aan het puppentuig is er ook al.

25 maart
Foto's opgestuurd door de fokker van de puppen Van Valesca's Home. De puppen zijn hier 5 weken.
foto's Mike Deijkers

15 maart
http://youtu.be/7egvvkt6cqQ
Op bezoek bij de fokker van Joy. We worden hartelijk ontvangen en na een kopje koffie mogen we kennis maken met de moeder van de puppen, Indira. Zij begroet ons open en vrij en geeft een heerlijk beeld. In de tuin haalt zij een speeltje wat ze meteen komt aanbieden. Ze laat zich graag aanhalen en toont zich daarbij ontspannen. Ze ziet er prima uit, en dat met 15 puppen.

Daarna mochten we de puppen bewonderen. 15 puppen zijn er echt een heleboel! De fokker haalde ze allemaal uit de werpkist en ze liepen allemaal rond te stappen en de boel te verkennen. 8 -9 Maart
Foto's van de puppen 3 weken oud. 
Foto's  Mike Deijkers, Kennel van Valesca's Home.
Indira met een nestje van 15 puppen van 3 weken oud, ze ziet er prima uit!

21 Februari  

Foto's van het nestje Indira van 't Merlebosch X Hunther van Marrax Place  1 week oud.

Foto's Mike Deijkers, kennel van Valesca's Home


 X 
Hunther van Marrax Place                                                          Indira van 't Merlebosch