DOGS AND SPORTS


Nieuws 2010

31 december
Nicky is vreslijk bang voor knallen. Deze dag is dan ook een doemdag voor hem. Hij wordt buiten de wijk gereden en in het bos uitgelaten. In huis ligt hij tegen mij aan en vind dan de rust. Na de laaste ronde werd hij opgesloten in een zeer grote stoffen bench op Tamara´s kamer. De kamer was geblindeerd en het licht was aan. Hij vond er rust en is daar gebleven tot de volgende ochtend. Nu nog een paar 1 januari knallen om voor te schrikken en dan zit deze ellende er voor hem weer op voor een jaar.

25 december Kerstwandeling


23 december sneewpret in de Treek


Samen met Tamara en Moon


22 december Jessy did it again
Jessy corrigeert Nicky weer eens op een te harde manier en weer heeft hij schade aan een oor  (links) een een beurse wang (rechts). De dierenarts bekijkt de schade en doet een zalfje in het oor. Gelukkig loopt het weer met een sisser af. Op de weegschaal van de dierenarts woog hij 14,5 kilo. Een record maar meer moet hij niet afvallen. Hij is dus ondanks het overschakelen naar gewoon voer toch afgevallen. Nu dus maar iets meer voeren en goed zijn gewicht in de gaten blijven houden. 

5 december Overvecht

Omdat de trainingen door de weersomstandigheden niet doorgaan zijn we naar het tuincentrum in Overvecht gegaan.
Nicky heeft daar lekker op een vetbed in een winkelwagen gezeten en had zo een prima overzicht. Hij had heel veel bekijks en kreeg veel aai eenheden en aandacht. Men vroeg zelfs aan Tamara uit welk schap ze hem had gehaald..hi

4 december sneeuwpret


Heerlijk door het bos gewandeld bij zonsopgang. Nicky is altijd fotogeniek en Tamara heeft dan ook geweldige foto´s gemaakt. Nicky voelt zich heerlijk en gallopeerd er weer op los. Zalig om hem weer zoveel pret te zien hebben.

26 november
De uitslag is doorgebeld. De T4 waarde is 45. Deze moet tussen de 19 en 46 zitten volgens deze dierenarts en is dus nog net binnen de grenzen. Omdat Nicky niet hyperactief is, maar gewoon lekker gek zichzelf, kan hij op 2,5 tablet van zijn schildklier hormoon medicatie blijven. Wanneer hij volgend voorjaar weer voor zijn jaarlijkse entingen moet controleren we hem weer. Tot die tijd houden we hem goed in de gaten en bij rare gedragsveranderingen controleren we zijn waarden eerder. Vooralsnog voelt hij zich beter dan ooit en gedraagd hij zich als een jonge god. Hij is overal voor in en altijd haantje de voorste. Hij steelt ook weer eten van tafel wannner je even niet oplet, maar dat is slechts een klein minpuntje ;)

25 november dierenarts
Om de hormoon waarden van zijn schildklier in de gaten te houden moet bij Nicky regelmatig bloed worden geprikt.
Tamara heeft laat in de middag daarvoor een afspraak en bij de dierenarts wordt hij gelijk weer gewogen. Hij weegt nu 15,4 Kg en is dus weer iets afgevallen. De dierenarts vond dat hij op gewicht was en nu kan Nicky dus overschakelen op een ander voer dan het dieëtvoer wat hij nu eet. Het wachten is nu op de uitslag. Naar aanleiding hiervan kan zijn medicijngebruik eventueel bijgesteld worden. De 27e krijgt hij nog een wormenkuur en dan kan hij er weer tegenaan!

23 november  bad

Tsja, wordt je meegenomen samen met Jessy, dus denk je, op naar het bos. Het viel Nicky dus heel erg tegen dat hij in bad ging bij de trimsalon van Miranda. Hij had zelfs de twijfelachtige eer om als eerste te mogen. Kletsnat en in de shampoo kon je pas goed zien hoe goed hij was afgevallen. Zoals je op de foto kan zien werd alles niet in dank afgenomen. Nadat de ergste nattigheid was weggeblazen met de waterblazer en zijn nagels waren geknipt mocht hij in de auto bijkomen van alle ergernissen.

21 november Behendigheid

Met Biko en Nicky op zondagavond naar de DIT hallen om daar een privé training te volgen bij Bianca van der Post.
Nicky had al een hele tijd geen behendigheid meer gedaan en hij vond het geweldig. Tamara en hij hadden reuze schik. Nicky liep na de les niet mank en had nog puf voor nog veel meer pret. Fijn dat hij dit allemaal weer kan nu hij zo goed in zijn vel zit, zo veel is afgevallen en daardoor weer zo goed kan rennen.

12 november
Nicky is meegeweest op 7 november naar de workshop te kerkwijk. Tamara had hem niet ingeschreven maar heeft wel lekker in een lege hal nog heerlijk met hem getraind. Ook heeft hij veel bij ons gelegen en zo kwam ook hij aan qualitytime. Verder zit hij vreselijk goed in zijn vel. Je kunt zo goed aan hem merken dat hij zijn overtollige kilo´s kwijt is, hij loopt niet meer mank, is zeer aanwezig en fit. Ik fiets met hem en gooi balletjes. Hij lijkt wel weer een 3 jarige! 

31 oktober Judy
Nicky mocht vandaag mee naar de Soester duinen om daar een lekkere wandeling te maken. Anne ging ook mee met haar Border collie teefje Judy. Nicky kon zijn geluk niet op!
 
26 oktober
Nicky toont eindelijk dat hij afvalt. Hij weegt nu 15,5 Kg en dat is ook echt aan hem te zien. Hij is erg levendig en loopt weer vlot. Nog 1,5 Kg, op naar de 14 wat waarschijnlijk wel zijn streefgewicht zal zijn. Hij is immers voor een sheltie best grof en ook groot met zijn 45,5 cm.

10 oktober
Tamara heeft vandaag met Nicky getraind bij de VDH te lelystad. Tussen de grote Duitse Herders een zeer vreemde veschijning. Hij deed een prima training en had weer veel plezier.

3 oktober
Tamara heeft vandaag, samen met Chantal en haar honden, met Nicky gefietst. Hij zat een gedeelte van de route in zijn hondenfietskar en had daar geen problemen mee. Hij heeft weer heerlijk quality-time gehad van zowel Aeilko als Tamara. Iedereen genoot van het uitzonderlijke mooie weer. 

2 oktober
Naar het dieren wellness evenement geweest te Soest. Daar wat rondgelopen met Jessy en Nicky en geluisterd naar alle aangeboden informatie. Na afloop waren beide honden erg moe en vielen in de auto al meteen diep in slaap.

1 oktober
Met Jessy naast de fiets en Nicky in de honden aanhanger achter de fiets naar het bos geweest. Nicky had wel even protest, maar in het bos aangekomen mocht ook hij lekker lopen. We hebben heerlijk een uurtje door het bos door gebracht. Toen ik zag dat Nicky onzuiver ging lopen heb ik hem weer in de aanhanger gedaan. Hij ging erin zonder protest en ging ook heerlijk liggen in zijn domijn.

24 september herfstwandeling


Leuke foto´s uit het Mobiel van Tamara tijdens een heerlijke herfstwandeling.

19 september NK Obedience

Jawel vandaag is het zover. Nicky mag, ondanks de weinige trainingen, laten zien wat hij kan.
We waren netjes op tijd in Oudenbosch en Tamara kreeg allemaal kaarten om haar en Nicky geluk te wensen. Gelukkig had ze zelf ook kaarten laten maken om uit te delen. Er was een hele wand ingericht om ze aan op te hangen. Leuk!

Eerst was er een officiële opening en daarna een voorstelronde van de deelnemende combinaties. Daarna werd het wedstrijdrondje voorgelopen. Tamara en Nicky waren als 2e en hadden dus geen tijd om te veel zenuwachtig te worden. De steward was geweldig en begeleide iedereen heel prettig de wedstrijd door. Nicky deed een keurig volgprogramma. Hij keek heel af en toe even weg en was er met een rechterwending een keer niet bij. Zijn posities uit volgen waren keurig, jammer dat hij op de steward haar aanwijzing de sta deed. De sent away´s waren uit het boekje, hij ging in galop naar de achterste marker, en de recall was ook heel goed. Bij het apporteren van een pakje tisseus verbeet hij 1 keer. De distance control was minder goed. Daar had hij 2 keer over een 2e commando nodig voor een positie. Bij de blijfoefeningen vond hij bij de zit - blijf, 2 minuten uit zicht,  zijn buurmannen te eng en zette het op een zachtjes lopen achter Tamara aan. De af - blijf, 10 minuten uit zicht,  waren zonder bemerkingen. het sorteren, wat bij het intrainen zo goed ging, was nu een foute boel. Nicky tekende tot 2x het goede doekje aan en kwam toch met een compleet schone binnen. Heel appart?


Al met al een hele leuke dag, waarin Nicky hele mooie stukken heeft laten zien. Nu weer verder trainen om misschien volgend voorjaar eens een wedstrijd in Engeland te lopen. Wie weet?

17 september intrainen
Tamara is samen met Stephan naar Oudenbosch gereden om daar in te trainen voor het NK Obedience.
Nicky deed het erg goed en ook zijn sorteren was uitstekend. Laat en vermoeid kwamen ze weer thuis.

12 september BD Apeldoorn
Om Nicky wat voor te bereiden op het NK Obedience zijn we vandaag naar de BD apeldoorn gereden om daar op hun veld te trainen. We werden uiterst gastvrij ontvangen en hebben heerlijk getraind. Nicky liet zich goed zien en hij heeft met Tamara alle onderdelen keurig afgewerkt. Helaas waren we in de haast onze bak met sorteerdoekjes vergeten en dat was erg jammer omdat er zoveel mensen waren die hun luchtjes aan konden leveren. Ondanks de constante regen, een heerlijke training op een zeer gezellige vereniging. Daarna zijn we door gereden naar het NIAK van de Duitse Herders. Daar mocht Nicky mee het stadion in en heeft daar nog wat rond gelopen. Met een heuse hoosbui zijn we de auto in gespoeld waar Nicky binnen no time in een diepe slaap lag! 

29 augustus
Nicky is vreselijk aanwezig en voelt zich beregoed. Hij is, in overleg met de dierenarts op 2 x 50 gram dieët voer gezet en is weegt inmiddels 16,2 Kg. Dat is voor zo´n klein hondje een hele prestatie. Hij heeft zijn pipet antivlo en tekenmiddel weer gehad en ook een wormenkuur. Hij zit heel erg mooi in zijn vacht en zelfs de eerder afgeschoren haren groeien schitterend. Hij doet samen met Jessy niets anders dan slepen met speelgoed en iedereen aan te wakkeren tot het gooien ervan of uit te nodigen voor een trekspelletje. Was hij eerst niet vooruit te brandden nu zit de uit knop er niet meer op! Fikse boswandelingen en naast de fiets lopen helpen ook hier niet tegen ;) sterker nog het maakt hem alleen nog maar activer! 
Tamara heeft de 18e nog een fijne les gehad van Bianca van der Post en daar toonde Nicky zich prima. Hij is ook tijdens het trainen over enthousiast, hetgeen nog wel eens wat kleine slordigheden met zich meebrengt. Ook maakt hij daarbij dan geluiden tijden het volgen vanwege zijn mega drive, hetgeen niet mag maar wel erg leuk is om te zien en horen :0

10 augustus; afvallen
De dag nadat Tamara naar Portugal was vertrokken is Nicky op een streng dieët gezet. Hij ging van 2 x 125 gram carnibest naar 2 x 40 gram Hill´s diët brokjes. Hij reageerde er prima op en at ze met smaak. Toen dat na een week niets aan gewichtsverlies opleverde is hij op 2 x 30 gram gezet. Nu de volgende weegbeurt afwachten. Het lijkt zielig, maar het overgewicht is nog veel zieliger.
Nu Tamara weer terug is wordt het beleid doorgezet en alle trainingsbeloningen worden afgetrokken van zijn voer.
Nicky zit prima in zijn vel en is druk en baldadig.

31 juli workshop Bianca van der Post.Tamara ging vandaag mee naar een workshop van Bianca van der post. Heerlijk ouderwets gezellig, een lekkere dag met zijn tweeën zo vlak voordat ze ze zo lang weg gaat. Nicky was niet ingeschreven maar was er wel bij om met Tamara op een ander veldje nog even plezier te maken. Hij apporteerde sambaballen en zandbak tuingieters. Beiden hadden weer plezier en dat was erg leuk om naar te kijken!

25 juli laatste training voor PortugalTamara en Nicky gaan mee naar Lelystad en daar traint Tamara voor de laatste keer met Nicky voordat ze naar portugal vertrekt. Hij was uitermate gek en zat vreselijk goed in zijn vel. Ze hadden beiden veel plezier en het was een goede afsluiter!

24 juli 200 gram eraf!
Ook Nicky is aan de lijn en hij verloor 200 gram. Het gaat bij hem niet zo snel, maar het begin is er. Hij mocht vanochtend ook mee naar het bos en was erg druk met alle luchtjes. De rest van de dag lag hij bij voorkeur bij Tamara boven, die computerwerk deed.

21 juli uitslag
Nicky zijn uitslag is binnen en die is zowaar goed! Zijn T4 waarde is 35 en dat is prima. In november laten we de waarde weer bepalen, om er zeker van te zijn dat de medicatie voldoende blijft en hij zich daardoor goed blijft voelen.

18 juli VDH training
Tamara is weer gezellig mee geweest naar de VDH en heeft met Nicky ook even op het veld getraind. Nicky was in opperste stemming en heeft lekker met Tamara gewerkt. Hij heeft veel los rond gelopen en genoot van alle aandacht.
Tamara ontdekte hier dat er aan de oren en pootjes wat was veranderd bij Nicky...hi

17 juli borstelen
Ook Nicky was aan de beurt vandaag. Gedruppeld tegen vlooien en teken, en geborsteld. Ook zijn oren wat kaal geknipt en andere plekken "verzorgd". Benieuwd of Tamara het ontdekt en wat haar mening zal zijn...hi

12 juli wegen

Nadat Jessy was gewogen ook Nicky even op de weegschaal. Hij kwam uit op 17.0 Kg. Omdat hij op 31 mei een te lage T4 waarde in zijn bloed had ( < 2 en moet tussen 19 en 43 liggen) zijn zijn schildklier hormoon tabletten verhoogd. Hij slikt er nu 2,5 per dag. Omdat we willen weten of dat zoden aan de dijk zet word er woensdag 14 juli weer bloed geprikt en de waarden bepaald. Nicky kan soms heerlijk uit zijn dak gaan, maar ook depressief weg kruipen. Ook is hij sneller moe. Zijn darmen zijn weer op de rit en we hopen dat hij weer een goede periode tegemoed gaat.

4 juli VDH training

Tamara en Nicky gingen vandaag mee naar de VDH Lelystad om daar te kijken en even te trainen. Het was erg warm en Nicky was snel leeg. Hij deed zijn best en mocht lekker bij Tamara buiten socializen. Ook hij deed een prachtig Distance Control op de nieuw ingegraven pakwerktafel...hi.

30 juni Erkemeder strand

Helaas kwakkelt Nicky de laatste 2 weken wat met zijn maagdarm gestel. Hij spuugt soms en heeft onregelmatig diarree en bloed in de ontlasting. Hij zit nu op blikjes ID voeding van de dierenarts die zijn darmen weer in het gareel brengen. Het gaat nu weer goed, hopelijk houd hij dit vol. Vanmorgen met mij en Jessy een uur door het bos gestruind en in de middag mag hij met Tamara en Stephan mee naar het Erkemeder strand om te zwemmen. Hij geniet!

14 juni naar Miranda

Tamara heeft Nicky meegenomen naar Miranda (trimsalon) om hem daar eens lekker in bad te doen. Verder heeft Miranda zijn rug verder geschoren en met de efileerschaar de boel wat beter toonbaar gemaakt. Nicky had na zijn operatie 2 kale plekken op zijn rug en nu is het één mooi geheel. Alles kan nu weer tegelijk aangroeien.

10 juni hechtingen verwijderen
Vandaag naar de dierenarts voor controle en de hechtingen te verwijderen. Alles zag er prima uit!
Opgelucht  verliet Nicky de praktijk weer :)

29 mei t/m 6 juni

Aeilko en ik gaan lekker een week op vakantie en Tamara blijft thuis en past op Jessy en Nicky. Ze heeft voor Nicky op maandag 31 mei een afspraak bij Liesbeth om Nicky te laten opereren aan zijn talgbultjes op zijn rug. Verder zal zij hem controleren op zijn prostaat (was iets vergroot), anaalklieren (zaten heel erg vol), Gebit (zag er prima uit), oogharen i.v.m. zijn distichiasis (er werden geen vervelende oggharen geconstateerd), Raar bultje bij zijn voetje voor (is weg gesneden en een hechting erdoor) Bloedprikken voor zijn T4 schilklierwaarden ( was schrikbarend laag, 2 , moet minimaal 19 zijn). Nicky werd de hele week door Tamara verzorgd en geknuffeld. Zijn schilklier hormoon tabletten werden verhoogd en hij had ook een antibiotica kuur mee. Hij was de volgende dag al weer op volle sterkte.

Boswandelingen

Lekker in het bos kuieren achter iedereen aan en af en toe een snoepje bietsen. Nicky vermaakt zich opperbest en loopt meestal in de achterhoede. Hij leent zich ervoor om leuke foto´s te maken.  Tamara traint in de tuin met hem en leert ook hem cirkeltraining aan. Hij ziet het in het begin als behendigheid en probeert de paaltjes te nemen en tevens over het lint te springen. Erg knap bedacht van hem! Wanneer ik met Biko en Jessy weg ben gaat Aeilko met hem alleen naar het bos en is hij even heer en meester in huis en tuin.

8 mei Obedience wedstrijd te Mijnsherenland


Nicky was ingeschreven in de C-klasse. Tamara heeft er een trainingsrondje van gemaakt. Nicky deed zoals altijd zijn best, maar was niet voldoende geconcentreerd. Hij heeft heerlijk gewandeld en zich verder prima vermaakt in het mooie natuurpark te Mijnsheerenland.  

30 april borstelen

Alle honden even lekker doorgekamd en verzorgd. Nicky was al heel erg aan het verharen, maar dit sloeg alles.
Hij liet bijna zijn halve vacht los. Er kwam geen einde aan. Na het kammen bleef er nog maar een schamel vachtje over. Hij heeft ook heel erg ingeleverd bij zijn kraag en broek. Hopelijk komt er straks weer een mooie volle vacht voor terug. Voor alsnog ziet hij er maar scharminkelig uit!

April Zwemmen
Milo
Nicky is lekker wezen zwemmen aan het hondenstrand te Nijkerk. Ze gingen samen met Stephan en Milo. Nicky vond toch wel dat hij de baas was over deze jonge Border Collie. Milo kon het allemaal niets schelen.

Crufts
We zijn weer terug van de crufts. Tamara heeft voor Nicky een felblauwe halsband gekocht met heel veel glitters. Daar aan bungelt een kwastje zoals bij windhonden gebruikelijk is. Voor Jessy kocht zij hetzelfde maar dan in knal roze.

7 maart training in Almere
Op uitnodiging van Rachid zijn Tamara, Nicky, Jessy en ik naar Almere getogen om daar naar zijn overgenomen vereniging HSV Almere te komen kijken. Na de koffie hebben we nog getraind op het veld van HSV Hoge Vaart, hun buren. Dat veld was helemaal leeg en Nicky heeft een prima training gelopen. Hij vond de backmarker wel erg raar. Tamara wilde de witte paal achter op het veld daarvoor gebruiken, maar Nicky vond toch echt dat het een molshoop moest zijn. Na een aantal keren snapte hij wat de bedoeling was.
Moe en voldaan gingen ze thuis meteen slapen, we hebben ze de rest van de avond niet meer actief gezien. 

5 maart dierenarts
Vandaag is, samen met de andere honden, ook Nicky naar de dierenarts geweest..
Voor Nicky geen feest. Hij kreeg een coctail en Rabiës enting en een neusenting voor de kennelhoest.
Verder werden zijn oogleden gecontroleerd op ingroeiende haartjes en naar zijn prostaat gevoeld. Zijn 2 nieuwe talgklierbulten werden aangeprikt en leeggezogen en gecontroleerd op echtheid. Ook had hij een bultje op een voetje wat een achter gebleven tekenkop bleek te zijn. Ook deze werd weg geschraapt. Hij werd beluisterd en bevoeld en OK bevonden. Ook voor hem werd, net als voor de anderen een wormenkuur meegenomen. Deze zal hem over 14 dagen geserveerd worden. Nicky woog 18 kg, ondanks onze verwoedde pogingen hem af te laten vallen..

13 februari Workshop Shirley Clowes 


Met Nicky naar een Workshop van Shirley geweest. Het was bij Martin Brouwer te kerkwijk. Shirley was, zoals altijd in topvorm en wist met alle aangedragen items raad. Tamara en Nicky konden na deze dag ook weer verder met de nieuwe informatie. Nicky maakte op de uitlaat velden bij Martin ook kennis met Carlin van Nicky Spengler.

24 januari workshop Bianca van der PostHet was heel erg koud!!!! Ondanks de sneeuw en kou ging Bianca gewoon door en hield het de gehele dag vol om alle combinaties te helpen. Nicky had nergens last van en genoot en deed zijn uiterste best.

10 januari mooie sneeuwfoto´s in het bos.
Wat een mooi ventje hè.