DOGS AND SPORTS


Nieuws 2011

31 december Workshop
Met Biko en Nicky naar een workshop van Trudy Groenenboom geweest in het Dogcenter te kerkwijk.

THEMA: hoe kan ik een goede wedstrijdloper worden?
Wat moet ik doen met mijn hond in de ring?
Hoe moet ik mijn zenuwen onder controle krijgen zodat de hond er geen last van heeft?
Hoe kan ik een constructief trainingsrondje doen?
Wij zetten een ringetje op en proberen de wedstrijdsituatie zo veel mogelijk te benaderen, je wordt gesteward enzovoort.

Het was een zeer leerzame en constructieve workshop. Trudy TNX

Met Nicky een rondje heelwork gedaan terwijl Trudy stewarde. Ook met hem het sorteren gedaan, wat Nicky uiteindelijk prima oppakte. Vreemd om met Tamara's maatje te trainen, maar ook heel leuk en spannend.
Op het landgoed van Dogcenter was het erg rustig qua knallen en dat deed Nicky erg goed. Hij kon zich helemaal uitleven toen ik met de chuck-it ballen ging gooien op de ruime velden daar. Hij zag er na afloop niet uit van viezigheid, maar een kniesoor die daar op let. Hij kwam moe thuis en ligt nu steeds bij mij of Aeilko te slapen tijdens de zware knallen buiten.

25 december  1e Kerstdag
Een heerlijke wandeling gemaakt in het bos met Nicky en Jessy. We waren uiteindelijk 2 uur weg geweest en beiden hondjes waren voldaan en uitermate vies!

24 december clickerchallenge


Tamara deed met Nicky mee in een clickerchallenge team van Brigit van Gestel. We hadden een heel kamp gemaakt in de hal van het dogcenter te Kerkwijk. Nicky moest van alles doen en vond het, zoals altijd, geweldig. Na zo'n dag was hij zowel geestelijk als lichamelijk wel moe.

17 december
Nicky tijdens een trainingrondje C-klasse in het Dogcenter te Kerkwijk. 

28 november
Tamara koopt op de Winner een denkspel voor Nicky. Zijn hersencellen kraken!

12 november
Vandaag naar de obediencewedstrijd geweest te Kerkwijk. Nicky liep een trainingsrondje C en deed dat weer met klasse. Toch maar weer eens trainen? De hele dag in de hal rondlopen en op het landgoed van Dogcenter rennen maakt moe en hij was thuis dan ook uitgeteld.

6 november
Nicky was vandaag de hele dag de enigste hond in the house. Dat geeft voordelen. Hij mocht lekker mee met Tamara naar het bos en kreeg een voerbal, gevuld met allerlei lekkers in de tuin.

5 november NK Doggydance
Met Jessy en Nicky naar het NK obedience wezen kijken te Kerkwijk. Nicky voelt zich daar prima thuis in de hallen van Martin en Esther Brouwer. Ook lekker een wandeling gemaakt over hun landgoed.
Ik neem Nicky ook mee met de fietstochten met Jessy. Hij mag dan stukken in de fietskar, omdat hij het anders allemaal niet vol kan houden. Op de heenweg zit hij dan danig te mopperen, op de terugweg is het beduidend stiller.
Wanneer Jessy tijdens de tocht teveel heeft gegeven en zij in de kar moet, gaat Nicky in het fietsmandje voorop. Dat vind hij leuker en kijkt dan stoer om zich heen.

30 oktober

Nicky kreeg weer een harde correctie van Jessy. Weer een blauwe plek op zijn schouders. Hij ging niet snel genoeg weg van het tussenhek van huiskamer naar keuken en daar moest Jessy op haar manier wat van zeggen. Gisteren ging er al iemand op een voorpootje staan, een "pijnlijke" tijd dus. 
Wel heeft hij vandaag weer heerlijk door het bos gerend, dus dat maakt wel weer veel goed.
Wat een pech!!! Tamara neemt 's middags nog even zijn voeten (nieuwe Nike's) onder handen en ook zijn oren worden aan inspectie onderworpen.

22 oktober en volgende dagen
Wat een heerlijk weer! Hier moet je toch van genieten! Met Jessy en Nicky lange wandelingen maken in het bos.

21 oktober
Met Jessy en Nicky naar het bos geweest. Jessy heen in de hondenkar en Nicky terug erin. In het bos ruim 8 kilometer rondgereden over de mountainbike routes waardoor ze heerlijk konden snuffelen en keutelen.


16 oktober

Met Tamara en Stephan naar de Soester Duinen voor een wandeling. Verder hier en daar een leuke funtraining, een boswandeling en kluiven op een bot. Ook rondrennen en gooien met speelgoed behoren tot zijn repertoire....

1 oktober
Heerlijk weer, 26 graden en zon. Vreemd voor oktober, maar voor Nicky betekende het een ritje naar het Erkemeder strand om pootje te baden en te zwemmen. Biko had gespeurd en kreeg in de avond nog een boswandeling, Jessy had gerend en gebald op het speurveld en was zou ook nog heerlijk naar het bos gaan met de fietskar. Nu was hij aan de beurt. Het strand was bezaaid met honden, maar dat is voor Nicky gelukkig geen probleem. Hij ging met soms enige voorzichtigheid achter zijn tennisballen aan en bracht ze na aanmoediging van Tamara weer uit het water. Pootje baden is prima, maar zwemmen dat is toch soms nog wel eng. 


Ook nog wat mooie foto's gemaakt.


Ook Nicky wordt grijs met zijn ruim 8,5 jaar maar hij camoufleerd het heel goed met zijn bleu merle kleur.
Junior         Senior

12 september
Nicky is de afgelopen week met Tamara mee geweest naar het Erkermeder hondenstrand en heeft daar heerlijk gerend en gezwommen. Ook met mij mee in het fietsmandje naar het bos gaat prima. Soms heeft hij wat moeite om te blijven zitten, maar het gaat steeds beter. Jessy zit in haar hondenaanhanger achter de fiets, en zo is het een heel gewicht om vooruit te krijgen. Ondanks de onvoorspelbare "aanvallen" van Jessy houd hij zich prima staande.

6 september
Nicky geniet van alle aandacht, wandelingen en avonturen. Hij traint af en toe met Tamara voor zijn kaasjes en is verder ondeugend.

19 augustus
Tamara is weer terug van vakantie en Nicky is weer blij met haar gezelschap. Wel vind hij het jammer dat hij het bed wordt uit gezet terwijl hij dat nu net 3,5 week voor zichzelf had. Hij is in deze tijd weer afgevallen door alle lichaamsbeweging en streng voerbeleid. Hij wordt zelfs iets te schraal. Op de weegschaal bij de dierenarts was hij 300 gram afgevallen en komt nu onder de 14,5 kilo. Als hij weer gaat trainen en daardoor weer lekkere beloningen krijgt komt er wel weer wat aan. Hij voelt zich heerlijk en is super levendig.

9 augustus
Het is al enige tijd vakantie en de honden gaan elke dag heerlijk naar het bos. Nicky geniet en snuffelt zich een neus-infarct. Soms ga ik op de fiets naar het bos en daar worden dan Nicky en Jessy gebracht met de auto. We fietsen dan op het gemak het bos door en op de terugweg mag Nicky dan in de fietsmand. Hij blijft daar dan parmantig zitten en laat zich heerlijk rijden. Morgen wordt hij getrakteerd op een wormenkuur en zaterdag weer gedruppeld tegen de teken en vlooien.

22 juni
Gelukkig was de mankheid maar heel tijdelijk en liep Nicky dezelfde avond al weer goed.
Vandaag weer een boswandeling gemaakt waar aan zijn gangwerk en rechter schouder niets vreemds te zien was. Gelukkig maar!

21 juni
Nicky wordt bijna elke dag mee genomen naar het bos samen met Jessy om daar even lekker te kunnen snuffelen en relaxen. Gisteren nog een boswandeling gemaakt van anderhalf uur in alle vroegte. Zijn schouder ging goed tot aan vandaag. Hij werd in de tuin volledig onder de voet gelopen door Jessy die hem totaal niet zag en ook op haar snoet ging. Jessy stond weer op en had niets, Nicky bleef met zijn poot omhoog staan. Hij herstelde wel weer, maar het leed was al weer gebeurd. Hij kreeg meteen een halve norocarp en word weer strenger op rust gezet, wat betekent dat we hem weer naar boven en beneden dragen. Maar even goed observeren.
Vandaag is hij ook weer lekker doorgekamd op de trimtafel. Er kwam bijna geen haar af. Ook de puntjes van zijn nageltjes na gelopen. Tamara heeft hem zo goed verzorgt dat er geen eer valt te behalen!

9 juli bedelkoning
Maar uh....ik bedel niet hoor!

26 juni
Met Nicky zijn schouder gaat het langzaam aan beter. Hij wandelt en sleept met speelgoed, maar wordt verder rustig gehouden. Vandaag weer een lekkere boswandeling gemaakt. In de middag op de trimtafel en eens lekker ontwolt, en doorgekamd. Ook hij werd weer gedruppeld tegen teken en vlooien.

13 juni
Met Jessy en Nicky naar de URV te Utrecht geweest waar Nicky mee zou doen aan de behendigheidswedstrijd veteranen. Nu mocht hij vanwege zijn blessure en rustperiode alleen kijken.

10 juni Dierenarts
Tamara is met Nicky naar de dierenarts geweest en daar kwam uit dat het een blessure aan de schouder betrof. 2 weken rust en een week pijnstillers. Dat wordt dus geen behendigheidstraining en ook geen wedstrijd in Utrecht en Spijkenisse. Tamara heeft zich met Nicky keurig afgemeld en nu maar hopen dat hij goed hersteld.

9 juni
Nicky had zijn laatste behendigheidsles voor zijn eerste wedstrijd in Utrecht bij de URV. Helaas kwam hij mank de tunnel uit en liep daarna sterk kreupel op zijn rechter voorkant. Hij kon niet meer verder trainen. In de auto heeft Tamara een dierenarts gebeld om te vragen of hij een halve norocarp van Jessy mocht als pijnstiller. Dat mocht, en daar knapte hij wel wat van op.

7 juni
Nicky mag regelmatig met Tamara mee om te wandelen in de Baarnse bossen met Milo en gaat heerlijk mee naar de trainingen bij Gwenn (4 juni) en de behendigheidslessen. Binnenkort heeft hij zijn eerste echte behendigheidswedstrijd in de veteranenklasse!

26 mei uitslag
De uitslag van het schilklierhormoon in Nicky´s bloed was terug. De T4 was 17,5. Dat vond ik erg laag t.a.v. de vorige keer. Na telefonisch wat heen en weer gebeld te hebben bleek het bloedmonster naar een ander laboratorium te zijn gestuurd waar men binnen andere waarden rekent. Heel apart. Nicky was voor de bloedtest nuchter gehouden en zonder medicatie. Ook dit kan een rol hebben gespeeld in de lage waarde. ik kan me niet meer herinnenren hoe dat de vorige keer was gegaan. Nu de volgende keer ook nuchter aanbieden ronde dezelfde tijd (11 uur s´morgens) en het bloed naar hetzelfde lab. Anders heb je geen vergelijk.

21 mei wedstrijd
Tamara gaat met Nicky naar de obediencewedstrijd in Mijnsherenland. Ook daar maakt zij weer leuke foto´s met haar mobiele telefoon.


19 mei AntisNicky op de behendigheidsbaan bij hondenschool Antis. Hij geniet!


Naast het veld is een prachtig natuurgebied waar het leuk foto´s maken is.

12 mei
Nicky geniet van de behendigheidsles en alle trainingen die hij krijgt met doggydance en obedience. Hij zit super in zijn vel! 20 mei weer even bloed laten prikken om zijn schildklierhormoon waarden te bepalen. Kunnen we zien of we met zijn hoelveelheid medicatie nog steeds goed zitten.

8 mei Behendigheidswedstrijd


Ook vandaag weer wedtrijd maar nu van de behendigheid. Antis hield een ondelinge behendigheidswedstrijd en Tamara had Nicky ingeschreven. Nicky deed het fantastisch had er zin in. Hij werd 2e overall in de competitie voor het clubkampioenschap! Nog in de race voor de titel dus, vervolg op 18 september! :) Vandaag 1e in het Vast Parcours, 4e in de jumping en 3e in het spel!

7 mei Schiedam
Nicky heeft vandaag op de obedience wedstrijd te Schiedam een 7e plaats behaald in de C-klasse en een kaart gelopen. Hij deed vreselijk zijn best ondanks de hitte van 28 graden. Top!

6 mei
Nicky wandelt er op los in de Soester Duinen en loopt naast de fiets. Zijn conditie is super en hij is overal voor in!

24 april Gwenn

Met alle honden naar een training van Gwenn in Alphen aan de Rijn. Het was erg warm, maar Nicky liet zich niet uit het veld slaan en gaf alles. Samen met Gwenn werden er weer aan verbeterpuntjes gewerkt. Na de lessen zijn we naar een watertje in de buurt gegaan waar ook Nicky even een natte buik heeft gehaald.

23 april wedstrijd Schiedam

Nicky liet een schitterend heelwork zien tijdens de wedstrijd! Verder had hij toch nog wel hier en daar stoute momenten, zoals voorbij de backmarker snuffelen bij sendaway ondanks een downcommando ;)

18-22 april
Boswandelingen, doggydance lessen te Kerkwijk en behendigheid bij Antis. Nicky wordt flink bezig gehouden. Hij is lekker fit en misdraagt zich soms als een puber :)

17 april
Aeilko is met Biko lekker naar het bos geweest. Ik ben met Nicky en Jessy gelijk meegegaan. Ik heb ze daarna,  alledrie getrakteerd op een wormenkuur. Ook even lekker doorgekamd en gecontroleerd op ongedierte. De auto schoongemaakt en ontdaan van kilo´s zand en de dekens van de hondenkooien gewassen. Ook heeft Aeilko een begin gemaakt met het beplakken van de ramen met folie om de zon een beetje buiten te houden. De ventilators hangen er weer in met verse batterijen. Zo kunnen we er weer tegen als we naar de diverse trainingen gaan! 

16 april speuren


Om 8.30 uur waren Tamara en ik met alledrie de honden bij het speurveld. Na Biko en Jessy was Nicky aan de beurt.
Tamara liep een klein spoortje uit met lekkere rodiworst voor Nicky met 2 hoeken. Nicky wist al dat er weer wat eetbaars in het gras groeide en stond te steigeren van ongeduld. Bij het piket nam hij lucht (en worst) en ging van start. Heel rustig en geconcentreerd werkte hij voetstap voor voetstap het spoor uit met zijn neus zo dicht op de grond dat zijn oren door het gras gingen. Hij nam de hoeken vlijmscherp en liet zich niet verleiden op een wildspoor.
De bal op het einde was niet interresant, hij wilde nog meer van die worst die hier toch echt de grond uit scheen te komen? Tamara liep nog een groter spoor voor hem uit, en ook deze werkte hij minutieus uit. Helaas voor hem wordt straks al dit lekkers weer van zijn maaltijd af getrokken, hij blijft nu zo keurig op gewicht. 
Geweldig zoals dit kleine hondje speurt!!

14 april Behendigheid
Vanavond weer naar de wedstrijdgroep behendigheid bij antis te Wijk bij duurstede. Nicky vind het geweldig en doet vreselijk zijn best. Binnenkort eens een wedstrijd gaan uitzoeken waar hij dan aan mee kan doen!

13 april obedience en doggydance
Bijna elke dag worden Jessy en Nicky meegenomen naar het bos voor een fikse wandeling, zo ook vandaag weer. Nicky had echter ook nog een pittig avondprogramma met Tamara. Hij ging obedience trainen in de hallen van dogcenter te Kerkwijk en daarna had hij nog een doggydanceles bij Birgitte van Gestel in een andere hal. Nicky is in topconditie en geniet van alle aandacht en bovenal de kaasjes en worstjes die hij ermee kan verdienen ;)

9 april Obedience wedstrijd te SchiedamNicky was ingeschreven in de C-klasse.
Hij deed het formidabel. Het volgen was temperamentvol en hij deed zijn oefeningen met plezier. Natuurlijk maakte hij hier en daar fouten, maar het was een genot om naar te kijken. Het sorteren was helemaal geweldig, hij bracht keurig het juiste doekje binnen. 

7 april
Een fikse boswandeling gemaakt  met Nicky en Jessy samen. Nicky hobbelt en snuffelt rond en Jessy sjouwt met stokken. Vroeg in de avond heeft Tamara een sorteeroefening met hem gedaan op de lucht van de buurvrouw Maud. Nicky had keurig en overtuigend het goede lapje. ´s Avonds mocht hij mee met Tamara naar de behendigheidsles bij Antis. 

1 april
lekker kluiven in de tuin op een stuk spiervlees.

27 maart
´s Morgens mee naar het bos samen met Jessy en ´s middags namTamara hem mee met Anne en Judy naar de Soester Duinen. Hij was heerlijk moe.

26 maart wedstrijd
Nicky was ingeschreven in de obedience wedstrijd te Kerkwijk. Hij deed erg zijn best maar was ook nog een beetje baldadig. Ging af bij de frontmarker en mistte een positie in heelwork. Ook pakte hij bij het sorteren de decoy mee, al was hij daarin niet de enige. Wat erg goed was waren de posities op afstand. Hij mistte er geen één en had ook meteen de eerste goed. Prima.

25 maart
Met Jessy en Nicky naar het bos geweest en daar een fikse boswandeling gemaakt. Gisteren is Nicky nog naar de behendigheidsles geweest en was daar erg baldadig....

23 maart doggydance
De laatste les van deze reeks. Nicky doet alles met overgave en springt nu zelfs op Tamara´s rug. Daarbij trekt hij wel een pluk haar uit haar hoofd....auw! De volgende reeks van 6 lessen staan alweer geboekt!

17 maart Antis
Samen met Tamara naar de behendigheidswedstrijdgroep van Antis voor een uur training. Koud!!!! Maar wel erg leuk en geslaagd. Voor Nicky wordt binnenkort de startlicentie verlengd door Antis.

16 maart  Kerkwijk
Naar kerkwijk om daar weer doggiedance lessen te krijgen van Birgitte van gestel. Nicky geniet van alle nieuwe dingen.

13 maart
Nicky is samen met Tamara naar de Soester Duinen geweest en heeft zich daar heerlijk vermaakt.

12 maart
Samen met Tamara en alledrie de honden naar een groot veld gereden om te trainen. Daar liep Nicky een prachtig appèl. Alle posities uit volgen, het aansluiten, distance control, send away, retrieve en het volgen, gingen als een speer. Hij was overmatig enthousiast en dat gaf hier en daar wat slordigheidjes. Ook zij doggydance oefeningen komen gewild en soms ongewild voorbij...hi

3 maart behendigheid
Nicky heeft met Tamara zijn eerste les behendigheid in de wedstrijdgroep gehad bij hondenschool Antis te Wijk bij Duurstede. Nicky had er zin in een ging als een speer. Hij vond het geweldig en beiden hadden erg veel plezier.  

24 februari Liesbeth
Met alledrie de honden naar de dierenarts Liebeth Meijs geweest. Daar hebben ze een APK Keuring gehad en hun entingen gekregen. Nicky woog 14,7 Kg en dat was prima. Hij kreeg een Rabiës enting, een coctailenting en een neusenting voor de kennelhoest. Verder werd hij door Liesbeth weer goedgekeurd.

9 februari
Met Nicky wordt volop getraind voor zijn doggiedance door Tamara. Verder wordt hij meegenomen met de wandelingen samen met Jessy. Soms gaat Tamara er alleen met hem vandoor naar de Soester Duinen om daar samen met anderen te wandelen. Het aan de fiets lopen met mij vind hij maar matig. De heenweg gaat met een prima tempo, maar nadat we klaar zijn met balletjes gooien in het bos en weer terug fietsen is het tempo bedroevend en de motivatie ver te zoeken. Hij moet toch aan zijn beweging komen en zijn slanke lijn behouden.

2 februari Doggiedance

Doggiedanceles van Birgitte van Gestel in de hallen van Dogcenter te kerkwijk.
Wat is het leuk om te zien dat Nicky zoveel plezier heeft in het leren van al die nieuwe dingen. Hij probeert alles uit en maakt daarom menigeen aan het lachen. Zo moest hij over een sprongetje heen, draaien en aan de andere kant terug. Echter eenmaal over de eerste sprong rende hij de hal in met een verbaasde blik zoekend naar de rest van de behendigheidsbaan. Het was heerlijk warm in de hal terwijl het buiten regende en waaide. Wat een heerlijkheid om dan zo te kunnen trainen!

31 januari Shirley

Tamara en Nicky hebben vandaag in Hoevelaken een workshop gevolgd bij shirley Clowes. Zij heeft het apporteren van allerlei voorwerpen en de Distance Control doorgenomen met Shirley. Beiden hadden weer schik en Shirley had weer hele fijne en gedegen oplossingen en adviezen.

Daarna heeft Tamara buiten de hal nog doggiedance oefeningen gedaan. Achteruit lopen, buigen, poten geven, twistjes enz. Leuk om te zien dat Nicky het zo snel oppakt en zo vreselijk zijn best doet voor een schijfje knakworst.
Morgen weer op rantsoen om alle knakworst weer teniet te doen. 

24 januari
Nicky is al 2 dagen niet zo lekker. Hij spuugt en is wat timide. We geven hem een halve primperid een half uur voor een maaltijd en de maaltijd bestaat uit een beetje ID blikvoer. Het gaat nu best weer goed. Tamara heeft hem meegenomen naar de doggiedanceles met een bakje gekookte kippefilé. 

20 januari
Met Nicky alleen gefietst. Dat vindt hij meestal niet het einde, maar vandaag werd hij als laatste meegenomen, dus hij had er zin in. Nicky liep keurig mee en mocht af en toe lekker snuffelen en zijn behoefte doen. Nog even een balletje gegooid en weer rustig naar huis. Prima voor zijn conditie en zijn lijn.

15 januari
s´Morgens heerlijk met Tamara, Jessy en mij een uurtje door het bos gewandeld. ´s Middags kreeg Nicky een trainings sessie doggiedance van Tamara in de tuin. Biko keek geïnteresseerd toe in de kennel en werd ook voor de prestaties van Nicky beloond. Nicky deed vreselijk zijn best en het was leuk om te zien dat hij nog steeds een enorme drive heeft en alles uit de kast trekt om zijn kaasjes en bal te verdienen. ´s Middags nog even op de trimtafel doorgekamd en antivlooiendruppels aangebracht.  

14 januari
Vandaag is Nicky mee geweest naar de dierenarts. Hij heeft daar even op de weegschaal gestaan en het bleek dat hij toch weer iets was aangekomen. Nu dus meteen ingrijpen op zijn voer, voordat het weer de verkeerde kant op gaat.
Hij was opgelucht dat er verder niets met hem hoefde te gebeuren...pffff. Liesbeth had voor hem een voer bedacht wat goed zou zijn voor zijn gewichtsbeheersing en hem niet een groot honger gevoel zou geven. Prima!

13 januari
Heerlijk een uur door het bos gewandeld met Jessy en Nicky. Nicky zag er niet uit met al die regen en modderplassen. Het mocht de pret niet drukken.

12 januari doggiedance
Tamara heeft vandaag een plaatsje bemachtigd bij Birgitte van Gestel om in de hallen van Dogcenter te Kerkwijk alles van doggiedance aan Nicky te leren. Ze moest alleen dezelfde avond starten. Oeps! Het was heel gezellig en leerzaam en Nicky pikte het aangebodene heel snel op. Hij en Tamara hadden er plezier in. Hopelijk gaat hij nu niet zijn kunstjes vertonen tijdens de obediencewedstrijden....hi

8 januari kerkwijk


Tamara heeft Nicky ingeschreven voor een trainingsrondje. Omdat ze de laatste maanden zelden aan trainen toe komt zou het ook niet eerlijk zijn hem voor het ecchie te laten lopen. Hij liet een geweldig trainingsrondje zien en had er ook vreselijke plezier in. Geweldig zoals hij alles weer op pakt!

2 januari
Nicky en Tamara hebben vandaag heerlijk door het bos gestruind met Anne en Nicky´s vriendinnetje Judy.
Wat een wandelingetje moest worden werd een ware tocht van een dikke 1,5 uur door er nog een paadje bij te nemen....hi. Niet alleen Nicky was voldaan moe.