DOGS AND SPORTS


Nieuws 2012

31 december

Lekker aansluiting vinden en rond de jaarwisseling helemaal opgaan in een verse runderknie. Nicky had dit jaar geen last van vuurwerkstress!

29 december
Nicky tijdens een wandeling bij 't Leesten in Ugchelen.

6 december

Heerlijk wandelen in het bos en gek doen. Nicky scheurt keihard rondjes en leeft zich helemaal uit in de sneeuw.

1 december

Tamara en Nicky lopen een klein stukje appèl op het terrein van de VDH Kringgroep Apeldoorn. Gert van Loenen maakt deze leuke foto's. Nicky doet erg zijn best en geniet van de aandacht.

22 november
Nicky leeft zich uit tijdens de lessen treibbal en fun op de KC Zoys. Hij vind het geweldig en doet tussendoor allerlei kunstjes om aan zijn beloningen te komen. Erg grappig, maar er zit geen uitknop op deze hond!

12 november
Nicky loopt met Tamara een heerlijk appèl op het veld van de VDH Apeldoorn. Hij doet het prima en heeft plezier. Verder houd hij zich bijna dagelijks bezig met het slepen van botten en boswandelingen.

25 oktober
Een hele leuke treibballes waar Nicky het uit gaan naar de bal, het duwen en 12-uren al aardig onder de knie kreeg. Ook stonden er nu weer toestellen voor balance en coördinatie, hetgeen Nicky helemaal uit zijn dak liet gaan. Hij was erg hyper en niet te stuiten. Wat een kleine workaholic!

23 oktober
Een heerlijke herftswandeling.

21 oktober
Nicky mag met Tamara mee naar de behendigheidswedstrijd voor shelties te Bunschoten. Samen met Anne en Jaycee tussen allemaal shelties!

19 oktober

Een heerlijke onverwachte zomerdag in oktober. 22 graden en zon roepen om een laatste BBQ en een yogurtijsje voor de honden.

14 oktober
Nicky wordt door Tamara eens flink aan een vachtverzorgingsbeurt onderworpen. Ook de wilde haren op zijn oren worden in een mooi kort modelletje gezet. Hij ziet er weer sjiek en keurig uit. Ook hij krijgt een pipet antivlo/teek.  

13 oktober
Nicky gaat in de ochtend naar het bos samen met Jessy en in de middag samen met Jaycee naar de Soester Duinen.

11 oktober
Treibball en fun. Nicky is niet te stuiten en leeft zich helemaal uit tijdens deze lessen.
Hij duwt nu de bal prima met zijn neus en kan al 12-uren op afstand.

8 oktober
Tamara neemt Nicky mee naar de DHV de Kuil. Daar speurt hij mee en zoekt naar zijn kaasjes in het gras. Daarna een appèltraining wat hij geweldig vond. Ook mocht hij nog werken met andere aanwezigen, wat hij ook prima deed.

4 oktober
Treibbal, obediencetraining en fun. Nicky kan en doet het alemaal.

2 oktober
Nicky loopt heerlijk mee met alle boswandelingen en geniet van alle aandacht en spel. Hij kluift op botjes buffelhuid die hij opspoort als Biko binnen is geweest.

27 september
Met Nicky heb ik weer heel veel plezier beleefd aan de treibbal les en fun training. De funtraining bestond uit een stukje balanstraining op kleine verhogingen. Nicky deed het weer super.

20 september
Weer een vreselijk leuke treibbal les met Nicky. Hij leerde hier het commando "out" waarbij hij recht achter de bal moest gaan staan en ook het twaalfuren = steeds meedraaien als je van positie veranderd ten opzichte van de bal, deed hij al heel goed.

13 september
Nick gaat weer mee naar de 2e treibballes bij de KC Zoys. Hij vind het vreselijk leuk en werkt zich een slag in de rondte voor zijn kaasjes. We hebben beiden veel plezier.

12 september

Biko gaat naar training en Nicky weet niet hoe snel hij het grote dinobot uit zijn kennel moet slepen om eens heerlijk van te gaan genieten in de tuin.

9 september
Nicky gaat vroeg in de ochtend mee met een boswandeling en in de middag met Tamara naar het Erkemeder hondenstrand om te zwemmen.

6 september

Nicky gaat mee naar de KC Zoys voor onze eerste les treibbal en fun. Hij vind het helemaal te gek en trekt alle registers open. Hij pakt mij helemaal in en Tamara aanschouwt alles met een smakelijke lach. Aan het einde van de les gaat het prima en worden we een beter team.

3 september
Nicky gaat met Tamara mee naar de vereniging de Kuil. Daar traint ze een klein stukje appèl met hem en vraagt wat doggydance tricks. Hij vind het geweldig en werkt als een tijger.  


23 augustus


Nicky samen met Jaycee, een Sheltie pup,  naar het Erkemeder strand om heerlijk te zwemmen en dollen.

20 augustus
Heerlijk wandelen in de Soester Duinen in de avond met Tamara.

17 augustus
Nicky zijn dieët gaat prima. Hij eet brokjes in de ochtend en Nature diët in de avond en doet het daar heel goed op. Geen buikproblemen meer gelukkig. Vandaag kreeg hij een grondige vachtverzorging. 

8 augustus
Nicky is weer stabiel. We zijn over gegaan naar het voeren van Nature Diët, een anti-allergeen nat voer, wat hij uitstekend verdraagt en geen ziekte verschijnselen op vertoond. Dit houden we 3 weken vol en kijken dan of hij terug kan naar brokken.
Nicky loopt lekker mee met de boswandelingen, alhoewel je goed kan merken dat hij een dagje ouder is geworden.

Augustus
Nicky ligt graag boven op bed :o)
Het traphek is zodanig bevestigd dat hij nu vrij naar boven en beneden kan. Jessy kan er niet door, en zo heeft Nicky een volledige privé verdieping als hij dat wil.

31 juli
Nicky heeft vannacht en in de vroege ochtend weer over gegegeven. Ook heeft hij rond 11.00 uur zijn ochtend maaltijd er weer uit gegooid. Besloten wordt om hem nu op nat anti-allergeen voer te zetten en dan weer even verder kijken. Hij was wel vrolijk en liep prima mee tijdens de boswandeling. Ook is hij in voor spelen en loopt hij te slepen met buffelhuid botten. Wat is wijsheid? Röntgenfoto's, echo, endoscopie?

27 juli
Even ging het de goede kant op, maar vandaag was Nicky toch weer wat rustiger en down. Met 30 graden celsius en een zeer benauwde lucht is dat niet meteen alarmerend. Toch op het avond rondje had hij weer bloed in de ontlasting en gaf wat water op. Ook wilde hij niet eten. Later op de avond trok dat bij en at hij een maaltijd. Vandaag heeft hij zijn laatste tabletten antibiotica.

26 juli
Tamara neemt Nicky mee voor een kleine zwempartij aan het Erkemeder hondenstrand. Hij vond het heerlijk.

24 juli
Nicky blijft kwakkelen en heeft af en aan bloed in zijn ontlasting. Soms is hij misselijk en spuugt. Dan is hij weer een paar dagen lekker in zijn vel. De bloeduitslag van zijn schildklierhormoonwaarden waren goed, 35 en dat is prima. Na weer een nacht spugen en misselijkheid, overdag slecht eten en door het huis sluipen was de maat echt vol en zijn we naar de dierenarts voor raad gegaan. Daar weer bloed afgenomen in zijn hals (weer een kale plek in zijn kraag) en op alles wat mogelijk was laten bepalen. Alle waarden bleken goed. Fijn dat hij met zijn 9,5 jaar goede orgaanfuncties heeft en geen suikerziekte enz. Het gaf echter verder geen uitsluitsel wat hij nu wel mankeerde. Gekozen werd voor een maagzuurremmer en antibiotica, gecombineerd met een zeer licht verteerbaar voedsel voor het geprikkelde spijsverteringsstelsel. 
Vandaag gaat het meteen beter. Hij is weer vrolijk en niet misselijk. Hij eet weer met plezier en de ontlasting is prima. Maar weer even aanzien en hopen dat hij er zo weer helemaal over heen komt.

10 juli
Nicky wordt vandaag door Fokje geprikt voor bloedafname. De vorige afname is met de post verloren gegaan en helaas voor Nicky moest hij nog een keer. Het mocht bij Fokje thuis en daar deed zij een poging in zijn poot. Nicky is echt heel moeilijk te prikken en daarom werd uitgeweken naar zijn hals. Daar was het meteen raak. Daarna meteen door met alle honden naar het bos voor een fijne boswandeling.

Juni-Juli
Prins op de erwt.
Nicky wordt weer een beetje wiebelig in zijn humeur. De ene keer vrolijk en de andere keer depressief. Tijd om weer een bloedonderzoek te doen. We laten zijn schilklierhormoon waarden bepalen en hopen begin juli de uitslag te ontvangen. Hij woog op de weegschaal bij Dierenkliniek Chiara 13,7 Kg en dat is minder dan de vorige keer. Hij is dus afgevallen, gelukkig niet aangekomen. Verder heeft hij zijn pootje gekneusd rechts achter en loopt hij wat mank daardoor. Door de pijnstiller gaat het al snel wat beter. Hij wordt door Jessy weer hardhandig gecorrigeerd bij het naar buiten gaan en voordringen. Een schram aan zijn oor is het gevolg. Het zit hem even niet mee. 

Mei
Een "grote beurt" op de trimtafel. Ook zijn oren worden keurig kort in het haar gezet. Hij krijgt ook nieuwe Nike's (voetjes) Je ziet het verschil goed en hij ziet er daarna altijd weer een stuk jonger uit.  
Even verhaal komen halen op de keukenmat.
Ook op 9,5 jarige leeftijd blijft hij een fotogeniek hondje

17 mei
Nicky is doorgekamd en gedruppeld met pipetten tegen vlooien en teken. Hij gaat steeds lekker mee op boswandelingen en geniet van het slepen en knabbelen aan de buffelhuidbotten en varkensneusjes. Ik heb hem opgegeven voor treibbal en funlessen in het najaar. Ben heel benieuwd hoe we dat gaan vinden.

5 mei
Nicky wordt vandaag bevrijd van een pak onderwol en wordt helemaal doorgekamd. Ook zijn voetjes en andere onderdelen worden aan een grondige beurt onderworpen. Alleen zijn oren moeten aan de bovenkant nog "geplukt", maar dat doet Tamara. Hij wordt van deze behandeling niet echt blij en kijkt dan ook heel verontwaardigd! 

29 april
Nicky hobbelt met alles en iedereen mee. Hij gaat mee naar het bos met Jessy en sleept met buffelhuidbotten het huis door. Verder helpt hij Tamara met het schrijven van haar master scriptie.

6 april
Tamara is op vakantie en Nicky is daarom meer op ons aangewezen. Hij slaapt nu op ons bed en maakt ons vroeg in de ochtend wakker. Hij sleept met grote buffelhuid botten en geniet  er met zijn oogjes dicht van. Samen met Jessy maakt hij kleine uitlaat rondjes en los daarvan wordt er met hem gespeeld om hem ook zijn beweging en uitdaging te geven. Binnenkort mag Jessy weer wat langer lopen en gaan we weer naar het bos. Hij is weer lekker doorgekamt en er kwam weer aardig wat onderwol los. Stiekem zit ik eraan te denken om misschien het treibbal met hem op te pakken. Tamara vind het prima. We zullen binnenkort eens kijken wat er nog van is blijven hangen bij hem.  
   
27 maart

Naast de tochtjes naar het Erkemeder strand, de Soester Duinen en het bos samen met Jessy, is het ook voor Nicky goed toeven in de tuin met dit lekkere voorjaars weer.

18 maart
Nicky wordt onder handen genomen door Tamara en ondergaat gedwee zijn vachtverzorging.

17 maart
Mee naar de obediencewedstrijd te Kerkwijk. Lekker snuffelen bij het hondenstandje en wat uitzoeken.

15 maart
Samen met Tamara naar het erkemeder hondenstrand. Nicky vond het te koud om te zwemmen, hij liet het bij pootje baden.

7 maart
Nicky is in de stromende regen naar de Soester Duinen geweest samen met zijn vriendinnetje van de overburen. Hij was druipnat en vol zand. Wel moe en voldaan.

5 maart
Vandaag meegeweest naar de dierenarts samen met Jessy. Nicky heeft al 4 dagen achter elkaar last van misselijkeid in de ochtend. Kan zijn van de castratiechip? Hij rent naar zijn voerbak, eet 2/3 op en gaat dan misselijk er van af. Daarna is het wachten op het overgeven. De rest van de dag is hij weer prima en hongerig en alles blijft erin. De dierenarts kon niets ontdekken en gaf wat primperid mee voor in de ochtend. Even aankijken.

29 februari
Met Nicky alleen naar het bos geweest om hem weer eens lekker te laten rennen. Ook heb ik hem even doorgekamd en zijn voetjes bijgewerkt. Naast een lekker gevulde kong vond hij ook nog een buffelhuid bot waar nog wat pindakaas in zat gesmeerd. Hij was de rest van de dag er erg druk en gelukkig mee.

24 februari
Voor Nicky geen feestdag. Hij moest mee naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse coctail en neusenting kennelhoest.
Ook kreeg hij een chemische castratie implantaat die ervoor zorgt dat er geen testosteron meer kan worden aangemaakt. Mocht dit goed helpen en hij dan ook niet meteen sloom wordt of weer dik, dan kan hij in de toekomst gecastreerd worden. De prik met het implantaat is erg dik en dat was geen pretje voor hem. Ook werden zijn anaalklieren uitgedrukt.  Al met al, een dag om gauw te vergeten voor hem ;o)  

18 februari
Met Nicky wordt gewandeld en geteut. Hij is vandaag mee geweest naar de markt in Zeist. Doordat Jessy even uit de running is wordt hij alleen vermaakt zonder haar. Na de markt nog even een boswandelingetje. Nicky vind Jessy maar raar met haar ingepakte poot. Wel heeft hij vanaf nu de hele bovenverdieping voor zich alleen. Morgen mag hij weer naar de Soester Duinen met een vriendinnetje.   

1 februari
Een heerlijke boswandeling gemaakt in de vrieskou. Nicky bleef gelukkig superschoon :0) 

30 januari


Nicky wordt vandaag in bad gedaan door Tamara. Dit gebeurd bij Miranda's trimsalon waar alle faciliteiten aanwezig zijn. Hij zag er na afloop weer héél wit uit en was weer een pluizebol. Hij was wel erg beledigd door deze behandeling :0) 

29 januari
Nicky is Jarig vandaag en wordt 9 jaar!!!!
Nicky heeft waarschijnlijk een virus onder de leden gehad en heeft dat nu aan Jessy door gegeven. 
Tamara heeft hem vandaag op de trimtafel een super deluxe vachtverzorgingsbeurt gegeven. Ook de haren op zijn oren staan weer kort, waardoor hij nu een extra snoezig koppie heeft. Morgen mag hij in bad.........

27 januari
Nicky braakt vroeg in de ochtend wat water. Niets bijzonders, dat gebeurd wel eens als hij te snel een plons water drinkt. Alle honden kregen vandaag een ontwormingskuur, zo ook Nicky. In de middag begon hij weer met braken en dat deed hij to aan de avond. Toen was het over. Hij bleef er gelukkig heel tierig onder en hield genoeg vocht binnen.  

14 januari lente?
Het is midden in de winter en is we zitten buiten in het zonnetje koffie te drinken in het tuinset. Het lijkt wel lente. Ook tijdens de boswandeling vroeg in de ochtend waren de vogels al heel druk. Er kwam een ree voorbij gerend, prachtig!  Alle honden liggen rond 11.00 uur heerlijk aan een bot te knagen. Ook Nicky kan er geen genoeg van krijgen.

7 januari
Nicky een goede vachtverzorgingbeurt gegeven op de trimtafel. Daarna mocht hij, zoals bijna elke dag weer lekker mee naar het bos voor een lange boswandeling.

3 januari
De feestdagen zitten er weer op en de ellende van het vuurwerk afsteken is weer voorbij.

Jessy heeft de jaarwisseling goed doorstaan. Met behulp van bach Bloesem rescue spray sliep zij voluit op het moment supreme. Nicky lag tegen mij aan en vond het wel erg spannend maar vond ook rust in de aansluiting met mij.
Biko was de rust zelve en alleen bij een mega bomontploffing blafte hij eens. Op naar nieuwe uitdagingen in 2012!

1 januari
Heerlijk vroeg in de ochtend een lekkere wandeling gemaakt in het bos. Het was muisstil en het leek wel lente. Een prima begin van het jaar!