DOGS AND SPORTS


Nieuws 2013

31 december
Nicky logeert oude en nieuw en gaat in een hoge bench rond de jaarwisseling met een heerlijke runderknie. Hij merk helemaal niets meer van het vuurwerk en stort zich helemaal op het lekkers!


20 december
Nicky logeert en gaat samen met Jessy mee voor een heerlijke boswandeling in het winter zonnetje.
Hij wordt thuis ook helemaal doorgekamd en zijn nagels worden geknipt. Dat vind hij een minder goed plan.


19 december

Nicky op dienstreis met Tamara. Heerlijk wandelen in de mooiste gebieden en spelen op het strand!

15 december
Nicky zijn privé residentie, met een gloednieuwe mand en kleedje. Een prima stek om je te verschansen met een buffelhuid bot :0)))

december
Bankslaper


30 november
Lekker wandelen in de Treek.


november 
Nicky steelt de buffelhuid botten mee naar huis als hij hier op bezoek is geweest!!!

oktober
Nicky verhuist mee met Tamara en gaat dagelijks mee op dienstreis!

12 oktober
Herfstwandeling


20 september
Lekker mee naar het bos geweest én met Tamara mee naar Anne en haar pupje. Nicky was 's avonds gevloerd!

11 september
Met Tamara, Jessy en Nicky naar Texel voor een dagje uitwaaien aan het strand. Nicky vond het heerlijk. Hij rent, blaft eist zijn bal, en geeft zelfs een perfect stukje heelwork in de branding ten beste!

6 september
Lekker yogurt-ijsje eten

26 augustus
Met Tamara mee op dienstreis naar Den Helder
.Daarna slapen, slapen en slapen.
 
24 augustus
Nicky wordt gedruppeld tegen vlooien en teken.

23 augustus
Lekker met Tamara mee naar het Erkemeder Hondenstrand.

20 augustus

Nicky gaat weer mee op dienstreis. Hij komt op de mooiste plaatsen in Nederland. Vandaag was hij in het plaatje Marken.

16 augustus
Alle honden hebben vandaag weer een ontwormingskuur gehad.

augustus 


17 juli
Lekker in de avond mee naar het Erkemederstrand met Tamara


6 juli
Warm weer dus een lekker yogurt ijsje.


28 juni

Nicky is onder handen genomen door Tamara. Zijn voetjes zijn weer geknipt en zijn oortjes zijn weer kort gezet. Ook is hij weer heerlijk doorgekamd. Hij ziet er weer 3 jaar jonger uit!

11 juni

Nicky mee op dienstreis met Tamara naar Drenthe.

8 juni
Nicky gaat lekker mee naar het bos. Hij wordt daarna helemaal uitgekamt en er komt weer een lading wol af. Hij krijgt ook zijn antivlo en teek druppels.

3 juni
Nicky is mee met Tamara naar haar werk en heeft daar zijn eigen space!

1 juni
Nicky is ook mee naar de workshop van Shirley Clowes. Hij loopt een klein fun appèl op het veld en ligt verder bij de Kyam tent. Hij vermaakt zich prima bij het opgezette kamp en gaat in de middag weer met Tamara mee naar huis.

25 mei
Een heerlijke zaterdagochtend boswandeling met de oudjes.


20 mei
Nick gaat samen met Tamara mee naar VDH Kringgroep Salland waar ik met Biko ga trainen. Hij loopt daar een super appèl en heeft er reuze schik in. Hij doet erg zijn best en loopt nog als of hij dagelijks wordt getraind. Alle knoppen van de obedience C- klasse zitten er nog op en ook de doggy dance oefeningen is hij nog meester. 

12 mei

Tamara gaat met Nicky naar Mijnsheerenland om daar een workshop te volgen van Anja Smit

Workshop Body awareness for the Obedience dog
Het trainen van de Obedience hond vergt intense arbeid en een grote nauwkeurigheid in het aanleren en onderhouden van 
de diverse oefeningen. Daar veel oefeningen aan de linkerzijde van de handler worden uitgevoerd en getraind ontstaat het risico van eenzijdige belasting van de hond. Deze workshop biedt controle op deze belasting en oefeningen met de hond om de eenzijdige belasting te minimaliseren. Onderdelen die tijdens deze workshop aandacht krijgen:
Oppervlakkige palpatie
afvoelen van het gehele lichaam van de hond om spiertonus te
controleren en afwijkingen te herkennen
Passief en actief bewegen
begeleiden van de beweging van de ledematen, het hoofd, de hals en de rug
Balans, coördinatie en versterking
oefeningen met balanskussens
stap-oefeningen met ladder en balken ter verbetering van de proprioceptie.

4 - 11 mei
Nicky heeft het huis alleen voor zichzelf en gaat elke dag met Tamara mee naar het werk. Heel leuk maar ook uiterst vermoeiend voor hem. Hij komt zo niet aan zijn dutjes toe!

16 april,
Nicky gaat steeds vaker mee met Tamara en geniet hier duidelijk van. Hij maakt samen met haar heel wat kilometers in zijn luxe rijdende hondenchalet! 

9 april
Nicky loopt wat moeilijker en krijgt nu ter ondersteuning standaard zijn pijnstilling.

april
Nicky bij Langvelderslag strand
Nicky bij Boswachterij Dorst 
Nicky aan zee bij Den Helder
Nicky in Limburg
Tamara neemt Nicky af en toe mee op pad naar haar afspraken. Haar auto is helemaal ingericht voor Nicky en hij zit daar als een prins. Hij vind het fantastisch en komt op de mooiste plaatsjes en wandelgebieden in Nederland. 


31 maart

Op paasmorgen eerst lekker een boswandeling gemaakt en 's middags naar Apeldoorn waar getraind werd. Om Nicky wat te geven wilde Judith wel met hem een appèl lopen en even ballen. Nicky vond het super. Judith TNX!

17 maart
Nicky loopt regelmatig kreupel en wordt vanaf vandaag ondersteund met pijnstilling. Hij mag met regelmaat mee met Tamara naar haar werk en andere uitjes, en ook wordt er veel met hem gewandeld. Tamara heeft vele nieuwe en comfortabele spullen voor hem gekocht op de Crufts waar hij super van geniet.

2 maart
Nicky mag met Tamara mee in haar nieuwe auto naar het werk. Hij heeft een super dag en is 's avonds uitgeteld.

1 maart
Naar Kerkwijk, en Jessy en Nicky mogen mee. Eerst 's morgens een boswandeling en dan lekker op het landgoed van het dogcenter en in de hallen lopen. Nicky vind het prima.

13 februari
Met alle honden naar de dierenkliniek Chiara voor de jaarlijkse check up en entingen. Nicky woog 15,3 kg, dat is 2,3 kg te veel. Hij kreeg zijn coctail en een neusenting kennelhoest. Ook werden zijn anaalklieren geleegd. Beledigd ging hij weer mee.

10 februari
Met alle honden naar het dogcenter te Kerkwijk. Nicky rent eerst lekker rond op de uitlaatvelden daar en dan mag hij mee de hal in waar een obediencewedstrijd gaande is. Hij geniet en laat zich vertroetelen.

7 februari
Nicky wordt door Tamara meegenomen voor een fijne wandeling in de Soester Duinen. Wat hij zich nog niet realiseert is dat hij hierna in bad gaat bij Eemland Diervoeders. Dat was toch wel een afknapper. Hij ondergaat het gedwee en komt weer fris en fruitig thuis.

26 januari
Nicky wordt door Tamara op de trimtafel gezet en grondig onder handen genomen. Ook zijn voetjes en oren worden gedaan. Na vijf kwartier is hij weer het heertje en ziet er super verzorgt uit.
Tijdens de boswandelingen krijgt hij nu steeds zijn dolle 5 minuten en rent dan keihard rondjes en komt als een kat op ons af. Je zou niet zeggen dat hij over 3 dagen 10 jaar wordt :))))

15 januari

Het sneeuwt en we gaan een fikse boswandeling maken. De honden ook met een jasje aan. Ze vonden het heerlijk.

12 januari
Nicky gaat bijna elke dag mee met een flinke boswandeling. Zo ook vanmorgen. Hij kreeg tijdens de wandeling een ouderwetse dolle 5 minuten en rende als een dolle hond rondjes door het bos. Heel leuk om te zien dat deze bijna 10 jarige nog zo gek en vrolijk kan zijn, zomaar uit het niets. Jessy gleed van verbazing uit in de modder, maar dat mocht de pret voor Nicky niet drukken.

7 januari
Nicky wordt gelijk met de rest ontwormt. Hij gaat even aan de diaree, maar daarna is het over.

2 januari
Nicky heeft een dik rechter ooglid en we gaan naar dierenkliniek Chiara voor inspectie. Er wordt niets bijzonders gezien, en met zakken voer, antivlo middel en een wormenkuur voor iedereen gaan we weer naar huis.

1 januari
Nicky heeft oud en nieuw goed doorstaan en leeft zich op nieuwjaarsdag heerlijk uit tijdens een grote boswandeling.