DOGS AND SPORTS


Nieuws 2014

31 december
Een heerlijke lange wandeling gemaakt samen met Joy door de Treek. Rond de jaarwisseling krijgt Nicky een heerlijke schenkel met merg en daardoor verliest hij alle aandacht voor de wereld om hem heen. ieder jaar weer een succes met en voor hem.

27 december 

De eerste sneeuwval en Nicky maakt in de ochtend eerst een wandeling met Tamara om daarna nog een keer samen met Joy de Treek te verkennen. 


22 december


21 december 


20 december
Nicky is met Tamara mee naar zee en geniet van de storm en het water. Hij krijgt er zelfs staande oren van!


december
Nicky gaat elke dag mee met Tamara op dienstreis en komt zo elke dag op andere plekken. Hij wandelt vaak samen met Joy en dat gaat super. Joy weet hem zelfs wel eens in de spelmodus te krijgen! Hij dwingt een mooi respect af bij Joy en dat is voor haar opvoeding super. Samen kunnen ze binnen liggen en ook dat geeft rust. 

12 november
Nicky wordt in de ochtend opgehaald en gaat mee met Joy naar de treek voor een wandeling. Daar ziet hij steeds Joy vlak langs hem heen scheren en daar vind hij toch duidelijk wat van! Na de boswandeling een heerlijke runderoor om bij te komen.


10 november
Nicky wordt ontwolt en doorgekamd. Hij verhaart vreselijk en gaat nu een wat kalere tijd tegemoet!

9 november

Nicky speurt een prachtig lang spoor uit met veel hoeken. Hij gaat ook nog mee naar het Leersumse veld om daar samen met Joy een wandeling te maken. Het ventje doet het super. Hij gaat mee op de dienstreizen van Tamara en past zich met gemak aan alles aan. Tophond!

2 november
Met Tamara een lekkere boswandeling.1 november
Nicky is een dagje bij mij. Hij gaat mee naar de Balans en Coördinatie workshop van Joy en loopt daar ook op het veld wat rond te stappen. Daarna nog een wandeling samen met Joy.


26 oktober
Tamara is naar New York en Nicky logeert bij een collega. Hij heeft het daar super naar de zin en wordt lekker verwend met wandelingen. We krijgen super foto's binnen.
18 oktober
Speuren samen met Tamara; http://youtu.be/J5r7m1pE7uo  
Ook vandaag liet Nicky een super staaltje speuren zien!


10 en 11 oktober 
Speuren met Nicky, hij vind het geweldig. Hij doet het ook nog eens super. Het maakt hem lekker geestelijk en lichamelijk moe zonder dat hij zich teveel moet inspannen met zijn arthrose pootjes. 


oktober 
Voor in de auto bij Tamara op dienstreis.
Tja......

28 september
Met Nicky en Joy speuren. Nicky vind het geweldig om te doen. 

Daarna door naar de Treek voor een wandeling, waar Nicky de opvoeding van Joy ter hand neemt!


27 september
Met Nicky speuren en daarna naar het Treeker bos. http://youtu.be/VjXvASv7j9c
Nicky gaat daarna thuis heerlijk snurken!

24 september 
Nicky krijgt een pup- step om daarmee zonder pijn en moeite op het bed te kunnen komen. Tamara leert hem in no time om hier gebruik van de maken. http://youtu.be/gCd8qe10UH4
 
23 september
Speuren met Joy en Nicky samen met Tamara. Nicky vond het super om de rodi-worstjes weer te zoeken. Hij werkte als vanouds keurig zijn spoor uit en deed dat van Joy ook nog eens stilletjes over.....er kon toch nog wat opliggen! Daarna mocht hij lekker mee naar het Erkermederstrand om daar te zwemmen en rennen. Het blijft een kleine border collie in sheltie verpakking!
 

17 september
We passen een dagje op, het is te warm om op dienstreis mee te gaan. Lekker verwennen die hond, eerst mee naar het bos, wat wandelen en balspelletjes. Daarna door naar de dierenspeciaalzaak waar Nicky volop kan shoppen. Vervolgens naar de markt om vis te kopen en als afsluiter lekker in de tuin kluiven aan een lekker stinkbot! 
14 september
Nicky gaat mee naar dogcenter om gezellig te kijken bij Shirley.

1 septemberaugustus
Nicky gaat elke dag met Tamara mee op dienstreis en ziet daarbij vele verschillende bossen, heide en stranden.....de bofkont!

1 augustus
Met Tamara en Nicky naar het Erkermeder hondenstrand.


26 Juli
Nicky mee naar Belgie en lekker naar het strand daar.


Juli


Juli
Dienstreis Groningen; Kuinderbos en hotelresidentie!


juni 
Door het abonnement op het Erkemeder hondenstrand komt Nicky er nu heel vaak en geniet!


16 juni
Op dienstreis met Tamara, maar dan voorin :0))

9 juni
Foto's gemaakt op de workshop van Shirley.


23 mei
Erkemederstrand


15 mei
Nicky geniet weer van de mogelijkheden tijdens de dienstreizen van Tamara.


4 mei
Nicky loopt de hele dag door de tuin en het huis. Hij is heer en meester, de andere twee zijn naar training. Wel wordt hij door Tamara geborsteld, dat maakt de dag wel weer wat minder voor hem....

3 mei
Met Joy de hele dag op pad en deze in toom houden is een hele taak voor deze oude man!

Mei 
Nicky krijgt nu ander voer, Orijen fish, en wordt wat lager gezet in zijn schilklier medicatie. Hij is af en toe nog wat misselijk. Verder geniet hij van zijn wandelingen die hij maakt overal in het land tijdens de dienstreizen met Tamara. Hij komt op strand, bos en heide.
Hij wordt echt een oude man en we genieten van zijn vrolijkheid. 

april
Nicky loopt regelmatig samen met Joy in het bos en corrigeert op zeer nette wijze haar soms doldrieste aanvallen op zijn persoonlijkheid. Hij gaat elke dag mee op dienstreis en geniet van het mooie leven van een hond op leeftijd.

3 april
Nicky is bij de dierenarts geweest voor een controle op zijn gezondheid. Iets klopt er niet en we kunnen onze vinger er niet opleggen. We vragen de dierenarts een uitgebreide bloedtest te doen om zo misschien meer duidelijkheid te krijgen. Nicky wordt verder nog helemaal onderzocht en niets afwijkends wordt er gevonden. 
De uitslag van de bloedtest komt enkele dagen later binnen; de waarden van lever en nieren zijn goed, ook zijn schildkliertabletten hoeven niet bijgesteld te worden. Afwijkend zijn bepaalde waarden die er op wijzen dat hij een allergie zou kunnen hebben. Dat zou beslist kunnen samenhangen met de misselijkheid, het overgeven, en de afwijkende ontlasting. Als start gaan we zijn voer veranderen naar een anti allergeen voer. Momenteel gaat het weer super met deze kleine bejaarde man!


16 maart
Nicky is af en aan niet erg lekker. Het uit zich in misselijkheid, overgeven en darm geruizen. Met een half tabletje primperid is het wat op te vangen, maar we zijn wel bezorgd om deze kleine oude man. 

23 februari
Nicky is mee naar VDH Salland en traint daar een lekker appèl met Judith. Thuis is hij lekker moe van deze dag uit.

Februari 29 Januari
Nicky 11 jaar!


Januari
Lekker wandelen op de mooiste plekjes in Nederland

Staat hem prima!


Op werkbezoek en daar hebben ze een konijn.......


11 januari
Nicky is logeren vandaag en wordt gekamd en zijn voeten worden geknipt. Verder wordt hij lekker meegenomen voor een fikse boswandeling met tennisbal pret. Ook werd hij vandaag door Tamara getrakteerd op een wormenkuur.

5 januari
Met Tamara mee naar de Wassenaarse Slag.


1 en 2 januari

Met Tamara, Nicky en Biko lekker lange wandelingen gemaakt in de Treek. Het weer is super, het lijkt wel lente! Biko loopt aangelijnd en Nicky af en toe los. Wanneer beiden aan hetzelfde struikje ruiken vinden ze het nog wel spannend maar lossen ze het wel netjes op.