HomeNieuwsJessyNickyBikoSoulmatesFilms LinksContactTrainingGedrag en Opvoeding
DOGS AND SPORTS
Stamboom
Certificaten
Wedstrijden
Nieuws 2013
Nieuws 2012
Nieuws 2011
Nieuws 2010
2000 - 2009
Foto's
Nieuws 2013

6 september 
Zei er iemand ijs?  

2 september
Jessy na een boswandeling.

26 augustus

Jessy doet het super. Ze is heel levendig, loopt weer door het huis met botten en speelgoed. Ze daagt ons uit voor trekspelletjes en bemoeit zich weer overal mee. Ook wil ze weer graag mee en loopt met haar oren naar voren en staart omhoog om zich heen te kijken. De bloeduitlagen waren ook binnen en waren eigenlijk niet eens zo slecht. Haar leverwaarden waren nog wel te hoog, maar niet schrikbarend. Haar schildklierhormoon waarden waren te laag, dus kan ze hiervoor de tabletjes die Nicky krijgt hiervoor ook 1x daags slikken. Verder had ze een iets te hoge bezinking, wat duid op een ontsteking ergens in het lichaam. Goed opletten op de temperatuur en bij twijfel krijgt ze een antibiotica kuur. Ze eet goed en gretig en heeft dus geen last van eventuele bijwerkingen van de Previcox. Vandaag ook weer even haar vacht geborsteld en alle schilfers eruit gefilterd. We hebben langzaam maar zeker onze oude, eigenwijze, bemoeizuchtige, noisy Jessy terug! 


25 augustus
Jessy en Wim van Wessel.
Jessy gaat mee naar de training op Kringgroep salland te Bathmen. Ze geniet en mag zelfs even bijten op een twister. Wim TNX!
Na de trainingen mocht ze nog even een keer zwemmen in een beekje vlakbij het trainingsveld. 

24 augustus
Met Jessy naar het bos geweest voor een korte wandeling. Ze wil graag mee, loopt met haar oren naar voren, en heeft duidelijk veel minder pijn. Ze draaft en er komt zelfs een galopje uit! Ze snuffelt overal en loopt voor ons uit. Het gaat duidelijk beter met haar. Ook de kort geknipte nagels maken het lopen een stuk beter voor haar. Ook haar weer gedruppeld tegen vlooien en teken.

23 augustus

Naar Fokje de Kloet van dierenkliniek Chiara. Jessy krijgt een volledige check up. Ze heeft en houd steeds pijn hetgeen zich uit in haar oorstand en zich afsluiten. Ook wil ze niet meer ver uit gelaten worden. Fokje bekijkt haar medicatie en het blijkt dat de pijnstilling genoeg is voor een hond van 15 kg terwijl zij 32 kg weegt. Ze krijgt nu andere medicatie; 150 mg tramadol per dag, Previcox en prednoral. Ook haar nagels zijn lekker kort geknipt en weer dicht gebrand, ze waren echt te lang. Ook is er bloed afgenomen om te zien wat er verder nog geoptimaliseerd zou kunnen worden. Het schilferen van haar huid komt door de Orijen Red, het voer is verre van anti-allergeen en bevat voor haar teveel eiwitten. Ze gaat terug op Royal Canin anti allergeen voer. We gaan er weer voor!

19 augustus
Jessy haar vacht weer verzorgt en alle schilfers zoveel mogelijk verwijderd. Het is onnatuurlijk zoveel haar huid vervelt.
Vrijdag een afspraak met de dierenarts.

18 augustus

Happy Face bij Kringgroep Salland               Diep in slaap om van alle "inspanningen" weer bij te komen.

16 augustus
Alle honden hebben vandaag weer een ontwormingskuur gehad.

11 augustus
Jessy is vandaag weer heerlijk mee geweest naar de training bij VDH Kringgroep Salland. Ze genoot weer van alle aandacht en liep met haar megabal achter iedereen aan in de hoop op een trekspelletje. Ook toen de sprinklers aangingen om het veld te sproeien ging ze mee. 

10 augustus


Na een boswandeling in de ochtend is het in de tuin heerlijk toeven voor Jessy. 

4 augustus

Een super happy face van Jessy, Wim van Wessel TNX!
Jessy mag een dagje mee naar VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Ze loopt daar tijdens de koffie lekker rond te stappen en geniet van alle aandacht. Net voor het manwerk mocht ze even op een klein kegje bijten. Super gelukkig werd ze ervan!


Na de training op weg naar huis komen we langs een mooi stukje natuur met helder zuiver water. Daar mogen Jessy en Biko even een waterdipje nemen om lekker af te koelen. Jessy uiteraard aan haar tuig en lange lijn om haar te kunnen ondersteunen. Ze vind het heerlijk en haalt heel gecontroleerd een van te voren gegooide tennisbal uit het water. Genieten met en van mijn oude meisje!

augustus 
Lekker snoepen en eeh.... de voorwas doen?

27 juli

Maud weet een mooi en super rustig plekje waar Jessy even heerlijk kan genieten van een watertje. Natuurlijk kan Jessy zich moeilijk beheersen en moeten we haar weer snel behoeden voor haar tomeloze inzet en energie. Ze vond het geweldig maar het eistte wel zijn tol op haar versleten lijf. Thuis lekker droog gewreven en binnen op haar bed is ze meteen in slaap gevallen. Maud TNX!

23 juli
Hittegolf in Nederland. Om het Jessy zo comfortabel mogelijk te maken ligt ze binnen bij de ventilatoren en slaapt gelukkig veel.Tussendoor een klein afkoelingsmomentje bij hondenbadje.


14 - 30 juli


                                  
Favoriete spelletje!                                                                      Ieder zonnestraaltje wordt gewaardeerd.

Met Jessy lekker een klein ommetje gemaakt in het bos. Daarna haar eigen brokken gevoerd wat er nu prima in ging. Ze doet het heel goed op de Phen Pred. Ze ligt lekker veel in de tuin met haar speelgoed en slaapt ook veel. 

13 juli

Als Biko niet thuis is wordt zijn domein ingenomen!

12 juli
Met Jessy naar Liesbeth Meijs de dierenarts. Deze inspecteerd Jessy en vindt haar nog in goede conditie. Ze krijgt een prik met anabolen en weer voor een maand prednison mee. De pijnstillers worden nu vervangen, in plaats van Tramadol krijgt ze nu Phen Pred 50 2 x daags 1 tablet. 

7 juli
Jessy heeft vandaag een topdag. Ze is erg vrolijk en ligt graag in de tuin. Ze sleept dan ook al haar speelgoed mee naar buiten. Het eten in de ochtend is echter minder goed. Ze laat brokken staan en krijgt nu natvoer. Vandaag heeft ze daarbij wat voer van Biko gekregen, Orijen Red. Dat vond ze niet te versmaden en ze at met gretigheid. 

6 juli
Lekker warm en dus een yogurt ijsje.


5 juli

Lekker mee naar Eemland om wat lekkers te halen. Voor Jessy is het een walhalla en ze steekt dan ook overal haar neus in. Bij de Kassa wordt ze verwend en in de auto krijgt ze ook nog een lekkere snoepstengel. Thuisgekomen is er voor iedereen een gerookte huidlap.


29 juni
Jessy heeft soms goede en soms slechte dagen. Ze slaapt veel, maar kan ook nog lekker spelen en een mini boswandelingetje meeslenteren. Het is soms wikken en wegen.....

24 juni
Jessy heeft nu standaard 150 mg Tramadol en likt nog steeds aan haar pootjes. De huid op haar voetjes is ook dun door de prednoral en schemert soms door. Vandaag een kleine boswandeling gemaakt en heel langzaam gelopen. Ze is vrolijk, eet en drinkt, sleept met speelgoed en botten. Toch zie je ook dat ze het soms moeilijk heeft.............

20 juni
Jessy likt nog steeds veel aan haar poten en loopt buiten voorzichtig. Ze krijgt van wijze van proef vanavond nog 50 mg tramadol extra. Dat schijnt goed te helpen.

19 juni
Jessy gaat vandaag over op 100 mg tramadol voor pijnstilling, de Cortaphen is op. Ik hoop dat dat haar genoeg comfort geeft.

9 juni
Jessy is mee naar de training van Biko bij VDH Kringgroep Salland te Bathmen. Ze mag lekker vaak uit de auto en wandelt rond. Ook af en toe een rustig spelletje met een flos of bal aan touw. Ze geniet en is erg fit. Ze krijgt vandaag voor het eerst een combi van de pijnstillers Cortaphen en Tramadol. Ze loopt voor haar doen goed en is vrolijk. Ook haar oren staan weer in de ondeugende stand. Fijn dat de verandering / verhoging van de pijnstilling haar zo goed doet.

8 juni
Met Jessy en Nicky naar het bos en daarna een lekkere borstelbeurt om haar huid te ontdoen van schilfers. Met een fijne haarolie wordt er nog wat huid en haarverzorging toegepast. Daarna de druppels antivlo en teek. Doordat ze haar voorpoten kaal likt krijgt ze tijdelijk mooie beenwarmers in de vorm van een blauw verbandje.
 

7 juni
Met Jessy naar de dierenkliniek Chiara geweest om haar na te laten kijken door Liesbeth.  Ik had het vermoeden dat de pijnstilling niet afdoende was. Haar houding en stand van de oren, de rode plekjes op haar poten en het vele gelik aan haar poten waren hier volgens mij een teken van. Liesbeth onderzocht Jessy en bevestigde dat ze een hogere dosis nodig had. Ze kreeg nog een prik Anabolen en ging naar huis met een nieuwe voorraad Prednoral, Tramadol 100 mg en Tramadol 50 mg.
Nu gaan mixen met de Cortaphen en daarna volledig over op de Tramadol. Verder was ze nog cordaat en levendig en ze heeft een ijzersterk hart. We gaan het allemaal met goede zorg bekijken en hopen haar zo zonder pijn nog een fijne tijd te geven. 

6 juni
Het voorwas team van de vaatwasser!

3 juni


Een fijne aangepaste boswandeling gemaakt met Jessy. Ze loopt vandaag niet zo goed, en daarom slenteren we gewoon wat door wat kleine spannende paadjes. Ze weet nog water te vinden uit een boom en probeert, heel stout, nog steeds met stokken te sjouwen. Thuis gekomen is ze hard aan haar bejaarden slaapje toe.

1 juni

Met alle drie de honden naar de workshop van Shirley Clowes geweest. Daar had ik met Biko ingeschreven. Een kamp opgezet met de Kyam tent zodat de honden lekker beschut, rustig en veilig bij de actie konden liggen. In de ochtend waren Jessy en Nicky erbij, zij gingen in de middag met Tamara mee naar huis. Jessy genoot van de aandacht en werd zo moe dat ze uiteindelijk lag te knikkebollen op haar deken.  

27 mei


25 mei
Een heerlijk zaterdagochtend boswandeling met de twee oudjes.22 mei

Jessy mag vandaag de hele dag mee met Tamara naar haar werk. Ze vind het heerlijk in de speciaal ingerichte auto en kan vandaar uit precies door de raampjes kijken. Ook een heerlijke wandeling tussendoor en lekkers die uit alle hoeken komt. 
Jessy genoot en was thuisgekomen lekker voldaan en moe.


20 mei
Jessy drinkt meer en moet ook meer en vaker plassen. Ze wordt nu vaker uitgelaten. Verder loopt ze steeds moeilijker en likt veel aan haar pootjes. We houden haar scherp in de gaten. 

15 mei
Jessy doet het goed op de medicatie en gaat weer lekker mee op de boswandelingen.

9 mei
Naar Bredevoort voor bezichtiging van het vestigingstadje. We troffen ook een rommelmarkt.  Daarna naar de Slingeplas waar beide honden heerlijk een waterdip namen en konden rond hobbelen. Jessy heeft zelfs nog enkele slagen kunnen zwemmen wat haar heel goed af ging. Wel zat ze voor de zekerheid nog aan de flexilijn.


 

8 mei
Wandelen in de omgeving van het bungalowpark en daarna lekker chillen met een buffelhuid bot ingesmeerd met pindakaas..

Vandaag ook begonnen met de Prednoral.

7 mei
Winterswijk bezoeken.


5 - 6 mei
Omgeving verkennen.


4 mei
Vakantie en op weg naar Winterswijk waar we in een bungalowhuisje een week gaan doorbrengen. Zowel Jessy als Biko gaan mee en we nemen dan ook verschillende puppy kennelhekken mee om de 2 gescheiden te kunnen houden. De tuin is groot en omheind en wordt door beide honden lekker verkend en goed bevonden. Lekker genieten en wandelen.
3 mei
Jessy loopt weer lekker door het bos te stappen en doet het goed op haar anabolen! 

26 april
Met Jessy naar de dierenarts Liesbeth Meijs geweest. Ze is kortademig, ligt vaak op haar buik in plaats van op haar zij. Verder likt ze steeds meer op haar pootjes, en blijft ze af en toe aan de achterkant aan haar vacht bijten. Ook haar stabiliteit wordt steeds slechter, zowel voor als achter. Jessy kreeg een bloedonderzoek voor calciumbepaling en leverwaarden. Verder een prik metabolen om haar spieren een boost te geven. De prik moderin wordt vervangen voor tabletten Prednoral 20 mg, zodat de medicatie wat gelijkmatiger toe te dienen is. Haar calcium was goed, haar leverwaarden echter dramatisch slecht. Haar lever is ook super opgezet wat ook de kortademigheid ten gevolge heeft. Haar hart en longen klinken heel gezond. Met 34 kg is ze iets te zwaar. We gaan er weer voor, zolang zij het ook blijft doen, onder het wakend oog van de dierenarts.

16 april
Lekker met haar door het bos geslenterd, waarna ze lekker moe vast in slaap viel. We gaan meestal om de dag, zodat ze steeds weer kan herstellen.

14 april
Jessy krijgt haar prik met Moderin. Ze likt vaker aan haar voorpootjes en je merkt dat ze last heeft van de arthrose. Ook is ze wiebelig in haar lopen en gaat minder graag mee met haar rondjes uit. Uitzondering daarop is de rit naar het bos, daar geeft ze alles voor.  We gaan daar wat minder ver en passen het tempo aan,  zodat het voor haar, na thuiskomst, ook nog leuk blijft. 

9 april
Zomaar wat voorjaars foto's van Jessy in de tuin.
1 april en 3 april
Mee naar Apeldoorn waar bij HDV de Kuil lekker werd getraind en Jessy heerlijk wat mocht rondlopen met haar favoriete grote roze bal.

31 maart
Paasmorgen, en lekkere boswandeling gemaakt en 's middags mee naar Apeldoorn waar getraind werd. 

30 maart
Tamara laat foto's maken door Ron Baltus. Hij maakt prachtige plaatjes van haar en dezelfde avond krijgen we er al een paar door gestuurd. Ze is supermoe van de fotosessie en gaat uitgebreid slapen thuis.
29 maart


Jessy gaat een dagje mee naar Ommen om daar de nieuwe hond van Andy op te halen. Daarna nog door naar het veld te Apeldoorn om even lekker te "trainen". Jessy geniet van haar kaasjes en is thuis gekomen erg moe. 

17 maart
Jessy in de ochtend een moderin prik gegeven. Ze loopt ondanks het ophogen van de dosis pijnstilers echt niet goed en likt aan haar poten, waarschijnlijk vanwege de zeurende pijn. We houden het goed in de gaten en indien nodig hogen we nog meer op naar haar maximale dosis per kg lichaamsgewicht.

16 maart

Jessy meegenomen naar de KC Zoys in de ochtend en in de middag naar de Kringgroep Apeldoorn. Daar mocht ze lekker mee naar binnen in het clubhuis waar ze iedereen op haar eigen luidruchtige manier begroette. Ook even lekker buiten rondgekeken. Thuis was ze super moe.

11 Maart
Jessy is super gelukkig met alle nieuwe speeltjes die ik en Tamara hebben meegenomen vanaf de Crufts. Ze sleept ermee en alle speeltjes die geluid maken piepen en kraken dat het een lieve lust is.

7 maart
Jessy is jarig !!!! Ze is vandaag 13 jaar oud geworden.

Ze geniet van haar boswandelingetjes, haar uitjes, kriebels, gevulde kongen en het voorjaars zonnetje.
April 2000.

1 maart
Naar Kerkwijk, en Jessy en Nicky mogen mee. Eerst 's morgens een boswandeling en dan lekker op het landgoed van het dogcenter en in de hallen lopen. Jessy vind het heerlijk.

20 februari
Jessy heeft een heerlijke boswandeling gemaakt. Keerzijde was dat ze daarna moeilijker liep en duidelijk pijn had. De pijnstillers cortaphen is nu verhoogd naar een dosis die past bij haar lichaamsgewicht. Lekker warm en gedoseerd lopen, hopen dat het snel weer beter gaat met onze oude meis.

19 februari
Jessy heeft vandaag haar prik Moderin weer gekregen.

13 februari
Naar de dierenkliniek Chiara voor de jaarlijkse check up en entingen. Jessy werd onderzocht en goed bevonden. Ze woog 34 kg en kreeg haar cocktail en kennelhoest enting. We namen gelijk nog voldoende voorraad Cortaphen en Moderin mee zodat ze voorlopig weer pijnvrij door het leven kan stappen.

10  februari
Met alle honden naar het dogcenter te Kerkwijk. Jessy mag eerst lekker even rennen op de grote uitlaatvelden van dit hondenparadijs. Daarna mag ze mee naar binnen om even rond te kijken. Niet te lang, lang staan is voor haar best moeilijk en op een koude vloer liggen niet bevorderlijk. Ze vond de aandacht weer heerlijk en was thuis weer lekker moe.

7 februari

Tussen de buien door een lekkere boswandeling in het zonnetje. Jessy sleept, heel stout, met grote boomstammen en 
geniet. Heerlijk zo met mijn meissie op stap. Volgende maand wordt ze al weer 13 jaar oud en still going strong! 


6 februari
 
Lekker op de bank knagen aan een buffelhuid bot die voor je wordt vastgehouden door het baasje. 

1 februari
Jessy is weer volledig hersteld van haar blaasontsteking. Haar urine is gecontroleerd door de dierenarts en o.k. bevonden. Door de lekkage aan de achterkant tijdens de blaasonstekening is het daar niet helemaal meer pluis. Tamara besluit haar vandaag lekker in bad te doen bij de dierenspeciaalzaak Eeemland te Soest. Daar hebben ze een mooie hondendouche met shampoo, waterblazer enz. Jessy ondergaat het gelaten en heeft veel bekijks in de winkel. Thuis gekomen duikt ze beledigd haar bench in met haar nieuw verworven speeltje die Tamara voor haar gekocht had om het "leed" te verzachten.


januari

Onze grijze oude muis.

25 januari
Jessy haar nagels geknipt. Doordat ze niet meer zoveel loopt op beton, maar meer in het bos, slijten haar nagels bijna niet af. Ook loopt ze niet recht op haar voetjes maar meer doorgezakt op haar polsen. Haar nagels krijgen dus alle ruimte om door te groeien. Ze vind het vreselijk, maar ondergaat het gedwee. Haar blaasontsteking lijkt verdwenen, de antibioticakuur is echter nog in volle gang. Ze loopt heerlijk mee in het bos en is weer lekker aanwezig! 

22 januari
Jessy knapt snel op door de medicatie. Ze krijgt nog extra bouillon en probiotica. De verhoging is verdwenen en haar urine heeft weer een normale kleur. We gaan de goede kant weer op :)))

21 januari
Jessy plast bloed en haar urine is donker. Ook plast ze wel 8 x achter elkaar een paar drupjes. Blaasontsteking! Fokje van Dierenkliniek Chiara geeft haar een antibiotica kuur en haar pijnstillers worden opgehoogd van 2 stuks in de ochtend naar 3 stuks 's morgens en 3 stuks 's middags. Ze is warm en heeft verhoging. Ze hijgt meer dan normaal. Soms plast ze een stolsel. We maken bouillon van runderhart en laten haar extra veel drinken. We gaan ook vaak naar buiten zodat ze haar blaas vaker kan legen. Hopelijk slaat de antibiotica snel aan en voelt ze zich snel wat beter.

20 januari
Een heerlijke, grote maar zeer koude boswandeling gemaakt in een sneeuwbui. Jessy en Nicky vonden het heerlijk. Jessy kreeg na afloop thuis wel weer haar Moderin prik om haar te ondersteunen.

15 januari


Het sneeuwt en we gaan heerlijk met de honden een fikse boswandeling maken. Beiden met een jasje aan en Jessy ook nog met een tuig zodat we haar eventueel op gladde of verraderlijke stukken kunnen begeleiden en behoeden voor uitglijden. De honden werden er erg vrolijk van! 


12 januari
Jessy gaat bijna elke dag mee naar het bos en geniet daar nog met volle teugen van. Vandaag liep ze op een mountainbike pad vol modder en gleed met haar achterkant uit. Haar hele bil, staart en zij zaten onder de modder. Nadat ze rustig overeind geholpen was liep ze vies, maar weer vrolijk verder. Thuis heeft Tamara haar met warm water grondig afgesponst en gedroogd. Gelukkig heeft het haar geen extra pijn of stijfheid gegeven.

7 januari
Alle honden worden ontwormt. Jessy heeft er geen bijverschijnselen van gelukkig.

1 Januari

De jaarwisseling heeft Jessy goed doorstaan en vanmorgen hebben we weer een fikse boswandeling gemaakt. Jessy gaat voor haar 13e verjaardag!

HomeNieuwsJessyNickyBikoSoulmatesFilms LinksContactTrainingGedrag en Opvoeding