DOGS AND SPORTS


Balans en Coördinatie training


Body awareness voor de hond

Het idee van de verschillende oefeningen die  de honden tijdens deze training worden aangeboden is om honden beter bewust te maken van hun lijf. De oefeningen helpen bij het voorbereiden van een jonge hond voor de sport maar helpen ook honden bij het revalideren na blessures. Daarnaast wordt het zelfvertrouwen van de onzekere hond vergroot waardoor deze honden vrijer worden in het dagelijks leven of in de activiteiten die ze spannend vinden. Spelenderwijs leert de hond gebruik maken van lijf en ledematen en daarbij leert de hond op zijn of haar eigenaar te vertrouwen. De training werkt dus niet alleen aan het versterken van de spieren, en balans. Een belangrijk onderdeel is ook het werken aan het samenwerking gevoel terwijl de hond te toestellen doet. Het is niet de bedoeling dat de hond de toestellen alleen neemt, maar dit in samenwerking met de geleider doet! Het draait om samenspel!
Dit is een training die de band met je hond enorm zal versterken !

De hond doet het nooit fout in deze training dus geen stress bij baas en hond. De hond leert op wiebelplanken, een wiebelkussen, smalle planken en kussens te staan, over een ladder lopen die op de grond ligt waarbij de hond al dan niet de tredes raakt met zijn of haar poten. Kortom, de hond gaat zich bewust worden van wat hij/zij doet.
Er wordt onder andere gebruik gemaakt van cavaletti training om bewustzijn van alle vier de voeten aan te leren als ook oefeningen waarbij gebruik wordt gemaakt van balanseieren (eggball).

Producten in Balans en coördinatie
Eggball


Waar? 
Dogbasic
Paws4fun
De jolige Groentjes
Dogfysion

Zien?
http://youtu.be/5lp9A11HKhk
http://youtu.be/1ocMceM8FvU
http://youtu.be/uv6XHK1C3bY
http://youtu.be/b2K1DDq_ztA
http://youtu.be/Tv_f8MrQIT8
http://youtu.be/CRj0Wrt7VLA
http://youtu.be/Q8TvG_-MN3k