DOGS AND SPORTS


Breitensportwww.breitensport.com


Breitensport is een combinatie van gehoorzaamheid en behendigheid. De sport is vooral een speelse wijze van gehoorzaamheidstraining waarbij honden en hun baasjes samen actief zijn. Breitensport kan recreatief beoefend worden. Daarnaast organiseert de Stichting Breitensport Nederland
 regelmatig wedstrijden voor liefhebbers.

De oefeningen in de verschillende parcoursen worden door baas en hond gezamenlijk gedaan. Zij blijven dan ook dicht in elkaars buurt. Hiervoor is een redelijke conditie van baas en hond nodig. De hond moet goed onder appèl staan en Breitensport is dus voor de jongste honden minder geschikt. Doordat de opzet eenvoudig is, zijn de oefeningen niet moeilijk om te leren. De onderdelen zijn hierdoor op eigen niveau en in een eigen tempo te volgen.

Breitensport heeft vier vaste onderdelen:

 • Gehoorzaamheid. De verschillende onderdelen komen in een vaste volgorde aan de orde in de training, zoals zit en af, aan de voet zitten en voorkomen. Soms in een normaal tempo en soms in looppas, zowel los als aangelijnd.
 • De hordeloop heeft drie horden van 50 centimeter die u samen met uw hond  twee keer neemt op snelheid.
 • De slalomloop heeft vijf poortjes. Met een liefst los volgende hond neemt u deze slalom twee keer zo snel mogelijk terwijl de hond niet meer dan twee meter van u vandaan u mag lopen.
 • De hindernisbaan heeft acht hindernissen over een lengte van 75 meter. De meeste toestellen zijn ook bij behendigheid te vinden, zoals de kattenloop, de tunnel, de band, de schutting, de breedtesprong en horden. Ook is er een ton in de hindernisbaan bij Breitensport opgenomen.

  De meest enthousiaste liefhebbers houden een afstandsloop van twee of vijf kilometer voorafgaand aan de trainingen of wedstrijden van Breitensport.


  Download reglementen op de site van De Nederlandse Breitensport Bond.

  Waar? Stichting Breitensport Nederland

  Zien?
  http://youtu.be/SkVUat0bQkE 
  http://youtu.be/G_NNQBykJ7c
  http://youtu.be/JUkuO-Dn5vk
  http://youtu.be/Wlozdet08mU