DOGS AND SPORTS


Combisport (FHN)

Reglementen van de combisport zijn te downloaden op de site van de FHN

Een gezonde geest in een gezond lichaam is de kern van deze sport. De deelnemer dient zich ervan bewust te zijn dat de in het reglement beschreven regels alleen van kracht zijn voor wedstrijden, die onder verantwoording van de Federatie vallen. Bij wedstrijden, die vallen onder de reglementen van de FHN, wordt geen onderscheid gemaakt tussen ras- en rasloze honden. Iedereen mag met een hond aan deze sport deelnemen. Deelnemers moeten echter wel in het bezit zijn van een FHN-startlicentie, die verkrijgbaar is via een bij de FHN aangesloten hondenschool.


combisport is een actieve en leuke hondensport. Een enthousiaste en sportieve baas is nodig, want ook u moet mee rennen om een goede tijd neer te zetten. Een goede band met uw hond is nodig. Zonder zo'n goede band lukt het niet om samen foutloos de snelheidsonderdelen en heel precies de gehoorzaamheid te doen. Combisport is "The best of both worlds": Een combinatie van behendigheidsonderdelen op snelheid en gehoorzaamheidsonderdelen op precisie. De samenwerking tussen baas en hond wordt op de proef gesteld. Hond en baas dienen heel goed op elkaar te letten en moeten op elkaar ingespeeld zijn. Ze horen namelijk zij aan zij te blijven bij de verschillende onderdelen.

  • Combi Jump is een onderdeel waarbij hond én baas springen over vier hindernissen, foutloos en zo snel mogelijk! De hindernissen staan op een afstand van tien meter recht achter elkaar opgesteld. 
  •  Gehoorzaamheid is gebaseerd op het GG-programma van de FHN. De hond hoort netjes te volgen, te komen op commando en te apporteren. Per klasse wordt het de combinatie moeilijker gemaakt. Het volgparcours wordt uitgebreid. Uiteindelijk wordt ook appèl op afstand verlangd.
  • Combi Speed is een ander onderdeel waarbij snelheid belangrijk is. Neem met uw hond zo snel mogelijk acht poortjes zigzaggend over het veld. In de juiste volgorde, anders tellen de punten niet mee.
  • Stormbaan, hierbij worden aangepaste toestellen uit de behendigheidsport recht achter elkaar opgesteld. Uw hond zal de toestellen correct moeten nemen. Ook hier gaat het weer om een snelle tijd.

Bij de CombiSport draait het om "samen", uw hond hoort dicht bij u te blijven. Als uw hond u op de baan achterlaat en alvast naar de finish gaat kost dat punten. Andersom mag u uw hond niet in de steek laten.

Zien?
tp://youtu.be/uihdm8fM9a8
 
http://youtu.be/gQkMxIJ1tz4

http://youtu.be/Z1yuH3UCG04