DOGS AND SPORTS


Dockdogs

dockdogs.nl

dockdiving.nl


Dockdogs is een sport in de Verenigde Staten, die sinds kort in Nederland wordt beoefend. 
De bedoeling is dat de hond zo ver mogelijk vanaf een steiger het water in springt.
De sport staat open voor alle rassen groot en klein vanaf een leeftijd van 6 maanden


In de Verenigde Staten zijn er zelfs Wereld Kampioenschappen in 4 verschillende klassen.

  • Big Air; Met dit onderdeel wordt de afstand van de sprong beoordeeld. In deze competitie wordt de afstand die de hond kan springen vanaf de rand van de steiger tot in het water gemeten. De hond mag bij het begin van de steiger beginnen met rennen om de goede snelheid te krijgen. De afstand wordt berekend vanaf de rand van de steiger tot en met de plaats waar de hond met zijn staart in het water valt. Er zijn verschillende divisies, zodat alle honden kunnen deelnemen en kans maken om te winnen.
  • Extreme Vertical; Hierbij  moet de hond omhoog springen vanaf de steiger om het "DockDogs Flappy Toy" te vangen in de lucht voordat ze in het water belanden.
  • Speed Retrieve; Hierbij wordt met tijdmeting gewerk. Deze start wanneer de hond de startlijn passeert waarna de hond vervolgens over de steiger rent, springt en stopt wanneer de hond het einde van het zwembad haalt met het DockDogs Flappy Toy.
  • Iron Dog; Dit combineert de drie bovenstaande onderdelen en de hond krijgt voor ieder onderdeel punten. De hond moet dus in alle drie de onderdelen goed zijn en je dient hem ook voor alledrie in te schrijven inclusief het onderdeel Iron Dog. 


Voor verdere informatie en film zie de site dockdogs.com