DOGS AND SPORTS


Rally-O

Rally - O Nederland


Wil je op een vrolijke manier werken met je hond? Wil je spannende en afwisselende parkoersen lopen met je hond? Start dan vandaag nog met Rally-O, de hondensport waarbij je je hond mag aanmoedigen in de ring!

 

Rally-O is een heel populaire hondensport in de USA en inmiddels ook al in een aantal andere landen. Het is ontstaan naar een idee van Charles L. (Bud) Kramer. Bij Rally-O is het de bedoeling om met de hond al volgend een parcours te lopen. Dit parcours bestaat uit verschillende oefeningen. Een keurmeester ontwerpt dit parcours uit 50 beschreven oefeningen, en ieder parcours wat gelopen wordt is dus weer anders. Bij het behalen van minimaal 70 punten (van max. 100) heeft men een kwalificatie verdiend om te promoveren naar een hogere klasse. Bij drie kwalificaties verdient men de betreffende titel en promoveert naar een hogere klasse. Er zijn vijf klassen in Nederland. Download reglementen

 

 

 

Het is een beweeglijke sport voor honden en geleiders die het leuk vinden, en het aan kunnen, om behoorlijk fysiek bezig te zijn. Er zijn geen beperkingen ten aanzien van ras, soort of leeftijd van de geleider/hond.

 

 

 

Zien?  http://youtu.be/hwV_h8DfH68


Waar?  zie de site van de Nederlandse Rally-O