DOGS AND SPORTS


Treibball


www.treibball.nl

De bedoeling bij Treibball is dat de hond 8 grote ballen in een goal drijft/duwt met zijn neus en lichaam. Dit alles uiteraard op signalen van de baas. Dit kan op stemcommando’s zijn, maar ook op handgebaren of fluitsignalen. In het midden van een groot veld liggen 8 grote ballen (meestal gymnastiekballen). Deze ballen liggen in een driehoek net zoals bij poolbiljarten. De baas staat met zijn hond aan de rand van het veld bij een goal. Op teken van de baas dient de hond zo snel mogelijk de ballen (een voor een) terug te drijven naar de baas, waar de ballen dan ook nog in de goal moeten belanden. Iedere hond heeft maximaal 15 minuten de tijd om alle 8 de ballen in de goal te drijven. De tijd start op het moment dat de hond de “outrun” start. De tijd stopt pas op het moment dat alle 8 de ballen in de goal zitten en de hond voor de goal ligt. Reglementen Nederland en België.

Alle soorten van ballen kunnen hiervoor gebruikt worden: opblaasbare gymballen, maar ook voetballen etc. in verschillende maten: kleine voor kleinere honden en grote voor grotere en uiteraard in veel kleuren. De handler staat naast het goal en dirigeert de hond met stem, handgebaren of fluit. De speelduur bedraagt maximaal 15 minuten. De tijd begint bij de Outrun dus het sturen van de hond aan de punt van de driehoek de start positie. Duurt het drijf werk van de hond langer dan een kwartier word het spel gestopt en de oefening met een positieve oefening afgesloten voor de hond.

Een nieuwe idee voor alle "werkloze" Herdershonden. Vooral uitermate geschikt voor de Border Collie, maar ook rassen waar je het niet van verwacht hebben de grootste lol in deze nieuwe hondensport. Ook is het een leuke sport om het schapendrijven te verbeteren. Men kan met de ballen oefen in plaats van een schaap. Velen hebben geen schapen  dus is een bal een goede "vervanging". Treibball is geen belastende sport, en is daarom ook geschikt voor jonge honden, oude honden en honden met een beperking.

Waar?  Zie site Treibball Nederland

Zien?
http://youtu.be/NFouYsefOv8
http://youtu.be/wF_Zkpwn8yA
http://youtu.be/2Wb5cMIWWZs
http://youtu.be/6_jz9bigkAE